Om vår sædbank

Nå har Volvat Spiren fått vår egen sædbank med norske donorer i Trondheim. Det vil si at vi har en egen sædbank som samler og bevarer sæd for de som søker assistert befruktning. Ved hjelp av donert sæd fra sædbanken, kan vi hjelpe kvinner og par som trenger donorsæd for å få oppfylt sitt ønske om barn.

Sædbank i Norge med norske donorer

Etter endringer i Bioteknologiloven har Volvat Spiren Trondheim etablert egen sædbank. En av de mest vesentlige endringene i Bioteknologiloven har vært at enslige kvinner kan få assistert befruktning gjennom IVF eller inseminasjon i Norge.

Nå kan vi tilby donorsæd fra norske donorer til enslige kvinner og par som ønsker å starte en familie. Derfor har vi også fått et stort behov for menn som donerer sæd til vår sædbank på Volvat Spiren i Trondheim.

Grundig vurdering og høy kvalitet

Vi gjennomfører grundige medisinske vurderinger og tester av våre utvalgte donorer, og oppfyller de strenge kravene til behandling, kvalitetssikring og forsvarlig lagring av donorsæd. Norske donorer avgir sæd i våre lokaler som vi lagrer i vår sædbank, slik at de som søker hjelp for assistert befruktning kan få behandling for å starte eller utvide familien sin.

Vårt team på Volvat Spiren har lang erfaring og høy faglig kompetanse slik at alle som velger vår klinikk kan være trygge på at de får hjelp og behandling av høyeste kvalitet og omsorg.

Variert utvalg av norske donorer

Vi har et variert utvalg av donorer som alle er nøye utvalgt for å oppfylle spesifikke kriterier. Vi streber etter å kunne tilby et bredt spekter av donorer, slik at våre pasienter kan føle seg trygge på at de får en match som passer akkurat deres individuelle behov og ønsker. Her blir karakteristika vektlagt slik at det fremtidige barnet ligner mest mulig på sin mor eller foreldre.

For å bli donor hos oss, må man gjennomgå en grundig evaluering som inkluderer medisinske undersøkelser, samt psykologisk vurdering for å sikre at donasjonen er foretatt på riktig grunnlag.

Vi trenger nye donorer!

Nå som vi har etablert en sædbank på Volvat Spiren i Trondheim, har vi også fått et stort behov for menn som donerer sæd til vår sædbank.

For å opprettholde et mangfoldig utvalg og imøtekomme behovene til pasientene våre, oppfordrer vi nye donorer til å hjelpe ufrivillig barnløse med å oppfylle sin drøm om å bli foreldre.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å hjelpe andre med å realisere drømmen om å få barn og donere sæd.

Lurer du på noe? Vi tar kontakt!

Legg igjen navn og telefonnummer, så tar vi kontakt med deg. Det er helt uforpliktende og du vil kunne spørre oss om det du eventuelt måtte lure på.

Vi kan også bistå med timebestilling for fertilitetssjekk eller en førstegangskonsultasjon.

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat Spiren?

Norges største fagmiljø

Volvat Spiren har et av landets mest erfarne miljøer innen fertilitetsbehandling. Kompetansen henger tett sammen med forskning, hvor vi er involvert i internasjonale forskningssamarbeid for å bidra til utviklingen innen assistert befruktning. 

Tilgjengelig der du er

Du er velkommen til oss for fertilitetsutredning og assistert befruktning. Vi er tilgjengelige for deg uansett hvor du er, med mulighet for å starte fertilitetsutredning på ditt nærmeste Volvat-senter. 

Ingen kø, ingen ventetid

Vi har korte ventetider og tar imot pasienter fra hele landet. Du slipper å stå i kø og kan komme i gang med behandling så tidlig som mulig.