Akne­behandling med antibiotika

Noen ganger er det ikke nok med lokalbehandling, eller det er for store partier å smøre daglig med krem eller gel. Da er medisiner i tablettform mer effektive.

Hvem kan få aknebehandling med antibiotika?

Dersom huden er betent, og ved moderat til uttalt (alvorlig) akne, anbefaler vi ofte antibiotika i tablettform. Noen supplerer også med kremer/gel.

Når ser man resultater av aknebehandlingen?

Antibiotikakuren varer oftest i minimum seks uker. En må være tålmodig når det gjelder effekten av medisinene, det kan ta opptil 2-4 uker før en merker effekt og det kan ta opptil 3 måneder før full effekt.

Det er viktig å huske på at all behandling i tablettform må brukes en god stund før en ser effekten av behandlingen. Det er også viktig å bruke fuktighetskremer for og ikke tørre ut huden.

Hvilken type antibiotika brukes mot akne?

Mest brukt i Norge er et bredspektret antibiotikum. Den brukes ca. i 3 måneder av gangen, noen ganger enten lengre eller kortere, alt etter hvor god effekt den gir. Denne kuren kombineres ofte med en lokalbehandling i tillegg. 

Da det ikke er tillatt å markedsføre legemidler, kan vi ikke omtale legemidlene som brukes til aknebehandling her. Dersom du ønsker mer informasjon om vanlige legemidler som brukes under behandling, kan du ta kontakt med oss på telefon. Du vil også få mer informasjon, og svar på eventuelle spørsmål du måtte ha, under en konsultasjon med en av våre hudleger.  

Hva er vanlige bivirkninger av antibiotika mot akne?

Vanlige bivirkninger er kvalme og urolig mage. Disse bivirkningene varer ofte kun en kort periode. Soppinfeksjon i skjeden kan forekomme hos kvinner, det kan behandles med reseptfri krem mot soppinfeksjon som kan kjøpes på apoteket. Soling må unngås, da det kan gi kraftige hudreaksjoner hos noen.

Høy solfaktor er viktig om sommeren og du kan ikke være gravid mens du går på kurene.

Volvats hudleger er eksperter på akne

Dersom du plages av kviser bør du snakke med en hudlege. Våre dyktige hudleger har lang erfaring i behandling av akne. Vi har kort ventetid, og du kan raskt komme i gang med effektiv behandling. Vi tilbyr også videokonsultasjoner, hvor du raskt og effektivt får hjelp på nett.

Bestill time om akne hos hudlege eller les mer om behandling av akne

Konsultasjon hos hudlege

2 080,-

Priseksempel fra Stavanger, tilleggskostnader kan påløpe

Hvorfor velge Volvat?

Akne hos ungdom og voksne

Akne kan ramme både ungdom og voksne. Våre erfarne hudleger har kompetansen til å behandle kompliserte akneplager med skreddersydde behandlinger for alle hudtyper, for kvinner og menn i alle aldre.

Alle slags akneproblemer

Vi kan behandle akne i ulike stadier med alt fra medisinske kremprogrammer og reseptbelagte medisiner, til microneedling og peelinger for å oppnå en sunn og velfungerende hud.

Det finnes hjelp å få

Ingen skal behøve å være plaget av akne. Kviser og arr kan oppleves plagsomt og påvirke selvtilliten – du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor. Det finnes god behandling, og vi finner den som passer for deg.