Lungebetennelse

Volvats dyktige lungespesialister gir deg rask og kyndig hjelp ved lungebetennelse.

Pneumoni (lungebetennelse)

Lungebetennelse, eller pneumoni, er en infeksjon i lungene forårsaket av enten virus eller bakterier. Det fører til smerter i halsen og hovne mandler. Det tar mellom 1-3 uker fra smitte til de første symptomene oppstår. 

Symptomer på lungebetennelse 

De vanligste symptomene på betennelse i lungene er: 

  • Tung pust 
  • Feber 
  • Hoste 
  • Nedsatt allmenntilstand
  • Redusert matlyst 

Som oftest skyldes infeksjoner i lungene bakterier, og behandles med antibiotika. Lungebetennelse kan være svært alvorlig for personer med et redusert immunforsvar, ofte små barn, eldre eller personer med kronisk sykdom slik som astma. I noen tilfeller blir personer med lungebetennelse så syke at de må legges inn på sykehus. 

Mykoplasma lungebetennelse 

Mykoplasma er et virus som ofte forårsaker det vi kaller en atypisk lungebetennelse. Mykoplasma-viruset rammer som oftest barn, men voksne kan også bli smittet, særlig i epidemisesongen.

Det er sjeldent at mykoplasma-viruset utvikler seg videre til ordinær lungebetennelse. Symptomer på mykoplasma-lungebetennelse er: 

  • Langvarige luftveisplager
  • Tørrhoste 
  • Utslett 
  • Hodepine 
  • Sår hals 

Oppsøk hjelp ved mistanke om lungebetennelse 

Våre dyktige leger og barneleger gir deg rask og kyndig hjelp ved lungebetennelse og tilhørende tilstander. Unngå lange ventetider og få den behandlingen du trenger.

På Volvat Medisinske Senter har vi en egen poliklinikk for lungesykdommer med topp moderne utstyr og lungespesialister med lang erfaring innen utredning av lungesykdommer.  

Vi hjelper vi deg med å få en vurdering av dine plager. Vi har egen poliklinikk for lungesykdommer med topp moderne utstyr og lungeleger med lang erfaring innen utredning og behandling av lungesykdommer som astma, allergi og KOLS.

Lungebetennelse-vaksine

Du kan komme til Volvat for vaksine mot lungebetenelse. 

Vi benytter to typer lungebetennelse-vaksine (pneumokokkvaksine). Vaksinen beskytter lungene mot at bakterier spre seg inn i lungevevet og til andre organer i kroppen. 

Vi anbefaler alle friske over 65 år, samt hjerte- og lungesyke og andre som har underliggende sykdom som gir høyere risiko for alvolrig lungebetennelse, å vaksinere seg. Vi anbefaler voksne å revaksinere seg etter 10 år. For eldre med underliggende sykdommer anbefaler vi hvert 5. år.

Alt under ett tak

Supplert med kardiologer, røntgenavdeling, indremedisiner, psykologer, ernæringsfysiologer og eget laboratorium har vi mulighet for å henvise deg videre der det trengs.

Bestill time hos lungelege eller kontakt oss: 

Volvat Majorstuen: 22 95 75 00

Volvat Åsane: 55 11 20 45

Volvat Moss: 69 30 23 00

Konsultasjon

3 160,-

Priseksempel fra Oslo, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.