Poser under øynene

En øyelokkoperasjon bidrar til at huden rundt øyene strammes opp.

Volvat utfører øyeoperasjoner i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Fredrikstad.

Heng eller slapphet i nedre øyelokk

Økende alder og moderne livsstil kan bidra til at huden rundt øyene blir slapp og henger. Dette sees også hos yngre da tilstanden kan være arvelig. 

Kirurgene på Volvat er spesialister innen plastisk kirurgi. De har lang erfaring med å utføre øyelokksoperasjoner samt kantoplastikk, og kan vise til svært gode resultater.

Før en operasjon kan du bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos oss. Under konsultasjonen svarer kirurgen på alle dine spørsmål og gjennomgår behandlingsforløpet slik at du vet hva du kan forvente.

Øyelokksoperasjon er en skånsom operasjon og gir synlig og gode resultater.

Mange har problemer både med poser under øynene og tunge øyelokk. I slike tilfeller kan disse to operasjoner gjennomføres samtidig.

  • På klinikken: 3 timer
  • Behandlingstid: 1 t 30 min
  • Tilbake på jobb: ca. 1 uke
  • Kan trene igjen: 4-6 uker

Ved hudoverskudd eller løs hud

I enkelte tilfeller kan det foreligge et større hudoverskudd eller løs hud som strekker seg helt ned mot kinnbenet. Hos disse pasientene kan det være ønskelig å fjerne større mengder hud enn det man gjør med en vanlig øyelokksplastikk. For å unngå drag på nedre øyelokk vil man i disse tilfelle ofte måtte legge snittet et stykke utenfor øyelokket og iblant helt ned mot kinnet. Her er huden tykkere enn på øyelokket og arret vil bli noe mer synlig i alle fall de første månedene etter operasjonen. Valg av snittføring etc. vil imidlertid bli nøye diskutert ved konsultasjonen før man bestemmer seg for en operasjon.

Operasjon av nedre øyelokk

Ved operasjon av nedre øyelokk fjernes overflødig fettvev og dermed poser under øyene. Som regel ønsker man også å fjerne litt overflødig hud og stramme opp og løfte ringmuskelen under øyelokket, da må man legge snittet like under øyevippene. Arret blir tilnærmet usynlig kort tid etter operasjonen. Bestill en uforpliktende konsultasjonstime hos oss og beskriv dine ønsker og behov for en av våre kirurger. Vi har lang erfaring med øyelokksoperasjon og vår kunnskap er din trygghet.

Se også operasjon av øvre øyelokk, tunge øyelokk

Behandlingsforløp

Operasjon av tunge øyelokk og poser under øynene har samme behandlingsforløp. Kontakt oss dersom du har noen spørsmål. 

På operasjonsdagen

Du må være frisk og opplagt på operasjonsdagen. Dersom du er forkjølet eller lignende, og er i tvil om du kan opereres, må du kontakte oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon.

Behov for ledsager eller transport

Avtal på forhånd med en person som kan hente deg eller ta taxi for hjemreisen etter operasjonen, ettersom bedøvelsen kan påvirke fokuseringsevnen din de første timene etter inngrepet. Hevelsen som tilkommer gjør at du også er uegnet til bilkjøring de første dagene etter operasjonen. Dersom du bor langt fra klinikken anbefaler vi at du blir i nærheten av Trondheim den første tiden etter operasjonen.

Sminke

Du må møte usminket til operasjonen.

Dusj

Du må møte nydusjet til operasjonen.

Operasjonstid og bedøvelse

Selve operasjonen varer i 1-2 timer, pluss at tid til forbredelser til inngrepet kommer i tillegg.

Etter operasjonen

Når operasjonen er ferdig skal du ta det med ro hos oss i 1-2 timer i en varm seng med hodet høyt. Du får en kjølende øyemaske for å redusere hevelse. Deretter kan du dra hjem. Kirurgen som opererte deg kan kontaktes direkte på telefon ved behov etter operasjonen. Du skal føle deg ivaretatt og trygg etter en operasjon hos oss. Etter 6-7 dager kommer du til oss for å fjerne sting.

Du må ha anledning til å ta det med to i minst 1 uke etter operasjonen. Dersom det er en kosmetisk operasjon vil du ikke få sykemelding.

De første 1-2 ukene vil det være blålig misfarging og hevelse rundt øyene. Dette kan du skjules normalt greit med solbriller. Vanlig øyesminke kan du bruke etter ca. 1 uke. Sminke må fjernes med forsiktighet den første tiden.

Kontroll

6 måneder etter operasjonen returnerer du til klinikken for en avsluttende kontroll, eller før ved behov.

Smertestillende

Normalt medfører øyelokksoperasjoner lite smerter, likevel har enkelte behov for smertestillende. Dette behovet vil avta etter et par døgn. Raskt tilkommende hevelse, vedvarende smerte eller trykkfølelse er unormalt og bør undersøkes av lege snarest mulig. De første to døgn skal du ta det med ro og sove med hodet høyt (flere puter under hodet). ”Kalde briller” skal brukes i 48 timer + 2 uker ved hevelse.

Dusjing

Du kan dusje og vaske håret 4 dager etter operasjonen.

Aktiviteter

Du bør ikke røyke da dette øker faren for at såret ikke gror. Vent med å bruke kontaktlinser i ca. 14 dager. 
Du bør vente med fysisk trening og hardt kroppslig arbeid til det har gått ca. 6 uker.

Øyedråper

Du skal bruke øyedråper og øyesalve (på natten) etter operasjonen. Du får resept på disse før operasjonen.

Bading og soling

Bading i svømmebasseng bør unngås i 4 uker og forutsetter at alle sår er tilhelet og at det ikke har inntruffet komplikasjoner. Unngå soling eller solarium i 2-3 mnd. Dersom du er ute, bruk høy solfaktor på arrene eller solbriller ettersom huden her er mer utsatt for forbrenning.

Komplikasjoner og bivirkninger

Enhver operasjon medfører en risiko for komplikasjoner. Inngrep på øyelokkene er likevel en meget sikker operasjon og komplikasjoner oppstår svært sjeldent. Kirurgene på Volvat har lang erfaring med øyelokkoperasjoner. Det er en av grunnene til at komplikasjoner sjelden oppstår hos oss.

Infeksjon

Behandlingskrevende infeksjon er svært uvanlig ved øyelokksoperasjon.

Allergi

Allergiske reaksjoner mot bedøvelsesmidler er svært alvorlig, men forekommer svært sjelden.

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan opereres?

Alder er ikke en god indikator på hvem som kan opereres da både genetikk og moderne livsstil kan påvirke den delikate huden under og over øyne. Det kan foreligge kosmetiske årsaker til at noen ønsker å gjennomføre en øyelokksoperasjon, mens andre mister mye av sidesynet på grunn av hengende øyelokk og ønsker å korrigere dette. 

Hvordan blir resultatet?

Resultatet er tildels avhengig av utgangspunktet dvs. hvordan du så ut før operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre ansiktets karakter. Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig, men at man har blitt 10 år eldre.

Konsultasjon

1 050,-

Priseksempel fra Oslo, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.