Blod i urin

Synlig blod i urinen bør alltid undersøkelse av spesialist da det ofte er et tegn på sykdom i urinveiene

Hva kan årsaken til blod i urinen være?

Blod i urinen kan komme fra blødningskilder hvor som helst i urinveiene. Urinveiene består av to nyrer, nyrebekken og urinledere, samt en urinblære og et urinrør.

Blod i urinen kan stamme fra hele urinveis-systemet som består av to nyrer, nyrebekken og urinlederen, samt en urinblære og et urinrør. Blødningskilder kan oppstå hvor som helst i urinveiene og uten andre symptomer. Hos menn er urinrøret lengre enn hos kvinner. Prostatakjertelen og sædlederne kan også være kilde for blødning i urinveiene.

To typer blod i urinen:

  1. Blod som er synlig med det blotte øyet
  2. Blod som kun er synlig under et mikroskop

Hva kan blod i urinen komme av?

Nyrene danner urin ved å skiller ut avfall og væske fra blodet. Urinen passerer gjennom urinlederne til urinblæren, og lagres der inntil den tisses ut via urinrøret. Blod i urinen kan derfor stamme fra hele urinveissystemet.

Synlig blod er ofte et tegn på sykdom i urinveiene. Uansett om du har den ene eller andre typen, handler det om å finne årsaken til blødningen. Derfor bør blod i urinen alltid undersøkes av en spesialist i urologi.

Utredning ved blod i urinen

En undersøkelse hos Volvat vil vanligvis innebære en urinstix, cystoskopi, hvor urologen kikker inn i urinblæren med en fleksibel kikkert, og ved behov henvisning til CT undersøkelse av øvre urinveier.

Konsultasjon

2 540,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge urolog hos Volvat?

Erfarne spesialister

Våre dyktige og erfarne urologer utreder og behandler både kvinner og menn for de fleste lidelser i urinveier og genitalier. 

Alle urologiske plager

Vi kan tilby alt fra utredning av benigne lidelser, og mindre kirurgisk inngrep som sterilisering og operasjon av trang forhud, til avansert utredning av kreftsykdom i urinveiene og større urologisk kirurgi i full narkose.

Tilpasset deg

Tegn på urinveisinfeksjon og bekkenbunnsplager kan utvikle seg ulikt fra person til person – derfor tolker vi symptomer innenfor dine personlige rammer og tilpasser behandling deretter.