Reisevaksinasjon

Skal du på ferie til utlandet? Volvat Vaksinasjonsklinikk tilbyr alle typer reisevaksiner og gir forebyggende råd og helseinformasjon før reisen.

Ikke la sykdom ødelegge ferien, og husk at barn, eldre og gravide er mer utsatt. Spør spesialistene hos Volvat om råd for å sikre en vellykket og bekymringsfri reise.

Vaksinasjonsklinikken drives av engasjerte sykepleiere og leger med spesialkompetanse på reisemedisin. Under konsultasjonen gjennomgår vi reiseruten og skreddersyr et opplegg både når det gjelder reiseråd, vaksiner og evt malariamedisiner.

Gjennom barnevaksinasjonsprogrammet blir de fleste av oss vaksinert mot en hel rekke sykdommer. Per i dag gjelder dette hele 13 sykdommer. Noen av disse vaksinene må vi ta på nytt i voksen alder og også revaksineres for hvert 10. år. Dette gjelder f.eks. difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

Noen vaksiner blir først aktuelle når influensasesongen kommer hvert år, andre på vårparten for de av oss som ferierer eller bor i områder med mye flått som kan forårsake encefalitt (TBE). Vaksine mot skogflåttbåren encefalitt er en viktig og effektiv vaksinering der revaksinering er nødvendig med fastsatte mellomrom.

Se priser for vaksinasjon

En god forberedelse gir en tryggere reise.

Det er veldig uheldig å få ødelagt en etterlengtet ferie med diaré, oppkast og feber.

Vi anbefaler at du tar kontakt med reiseklinikken minst fire uker før avreise. Dette er fordi det tar én til to uker før man får full beskyttelse av vaksinen. Noen vaksiner må man også ta i flere doser for å få full virkning.

Enkelte land, Afrika, Sør- og Mellom-Amerika, krever gulfebervaksine (internasjonalt vaksinasjonssertifikat) ved innreise. Dette kan også gjelde reisende som kommer fra eller mellomlander i land med risiko for gulfebersmitte. Sertifikatet blir gyldig 10 dager etter vaksinasjon og har nå, etter de nyeste retningslinjene, livslang gyldighet.

Hvilke vaksiner du eller barna dine har fra før finner du i «mine vaksiner» på helsenorge.no. Her har barnevaksinasjonsprogrammet vært registrert siden 1995 og reisevaksiner fra 2011.

Les mer på Folkehelseinstituttet sine nettsider:

Smittevernråd og vaksiner for deg som skal ut å reise (FHI.no)

Noen gode råd på reisen

 • Ikke drikk springvann
 • Vær forsiktig med å kjøpe vann av selgere på gaten eller på stranden
 • Spis helst kokt eller stekt mat
 • Unngå rå salater, spis kun frukt med skall
 • Husk god håndhygiene.
 • Unngå sår og rifter.
 • Ha alltid med plaster
 • Kontakt lege ved dyrebitt
 • I malariaområde; bruk malariaprofylakse og myggmidler
 • Ved diaré: drikk rikelig for å erstatte væsketap
 • Unngå bading i elver og innsjøer i Afrika

Få hjelp med vaksinasjon

Se priser og bestill time hos  vaksinasjonsklinikken

Hva koster en konsultasjon?

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.