Beroligende å se at hjertet slår

Det ble et rørende øyeblikk da Ane Holmlund (25) og Hermann Aarflot (29) fikk se babyen sin for første gang.

17.12.2018

Som gravid får man tilbud om ultralyd i uke 18 hos det offentlige. For Ane Holmlund og Hermann Aarflot var det alt for lenge å vente med å se babyen sin.

– For mange gravide er det viktig å se at alt står bra til med fosteret før uke 18. Da er vi på Volvat et godt alternativ, forteller Gynekolog Linda Karlsen.

 «Det er en veldig god følelse å se og høre babyen. Det blir mer ekte nå.»
-Ane Holmlund 

Ble beroliget av ultralyd

For paret som venter sitt andre barn i mai var det en god opplevelse på ultralyd hos Volvat.

– Det var veldig beroligende å kunne se at hjertet slår, og at babyen beveger seg, forteller den vordende mammaen, mens pappa Hermann nikker.

– Det er veldig viktig for meg med den tryggheten Volvat kan gi meg

nå så tidlig i svangerskapet. Jeg kjenner ikke liv eller spark sjøl nå, så det var veldig godt å komme hit i uke 12 når det ikke er noe alternativ hos det offentlige for oss ennå, sier Holmlund.

Føles mer ekte

Fra før har paret Linus (1,5 år). Også da var de på ultralyd før den offentlige i uke 18. Selv om de har vært gjennom en graviditet tidligere var det like spesielt å høre hjertet til babyen i magen.

– Det er en veldig god følelse å se og høre babyen. Det blir mer ekte nå, forteller Holmlund mens pappa Hermann supplerer:

– Man blir veldig glad inni seg av å se babyen som er i magen.

Tidlig ultralyd

Tidlig ultralyd for gravide i Norge forekommer i dag i hovedsakelig tre former:

  • Offentlig tilbud om fosterdiagnostikk (kombinert ultralyd og blodprøve) på godkjente sykehus dersom kvinnen/paret fyller bestemte kriterier (for eksempel at kvinnen har fylt 38 år).
  • Offentlig og privat tilbud på medisinsk indikasjon (for eksempel ved blødninger eller uro) som del av svangerskapsomsorgen hos jordmor, gynekolog eller ved sykehus.
  • Privat tilbud som den gravide betaler for selv hos jordmor, gynekolog eller på annen klinikk, hvor undersøkelsen ikke er medisinsk indisert.

Les mer og bestill time for tidlig ultralyd av gravide

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.