Utstående ører-operasjon (øreplastikk) Stavanger

En ørekorreksjon gjør at utstående ører blir liggende tettere inntil hodet. Både voksne og barn kan få utført øreoperasjon.

Ved en øreoperasjon omformes bruskskjelettet slik at øret får en naturlig form og derved blir stående mer inn mot hodet. Korreksjon av utstående øre utføres også ved offentlige sykehus. Ventetiden er imidlertid ofte lang og det er sjelden voksne får tilbud om operasjon ved offentlig sykehus.

Øreflipp-operasjon 

En øreflipp-operasjon er en enkel prosedyre som rekonstruerer en strukket eller revnet øreflipp. Medfødte store øreflipper, bruk av tunge øredobber og store hull i ørene kan med tiden føre til at øreflippene blir lange og slappe. 

Kan man få nye hull i øret? 

Det er fullt mulig å få nye hull i ørene etter at øreflippene har helet. Vi anbefaler riktignok at man unngår tung ørepynt, ettersom arrvevet ikke er like sterkt som den originale huden. Mange pasienter vil kunne bruke øreringer etter 12 uker etter operasjonen, men man må se an hvor godt området har helet først.  

Volvat har lang erfaring med ørekorreksjon

Hos oss er det spesialister med lang erfaring innen plastisk kirurgi som utfører øreoperasjonen. Vår oppfølging før, under og etter inngrepet er din trygghet og garanti. Etter operasjonen må du bruke bandasje rundt ørene og hodet i en uke. Det blir vanligvis ingen synlige arr etter øreoperasjon. Noe hevelse og misfarging av huden på forsiden av ørene er naturlig etter operasjonen og disse forandringene går gjerne tilbake etter en til to uker.

Konsultasjon før øreoperasjon

For å vurdere om øreoperasjon er aktuelt for deg, er det nødvendig med en konsultasjon hos en av våre spesialister i plastikkirurgi. De som bor langt unna kan i første omgang sende bilder for vurdering. Pass da på å få tatt gode bilder, både forfra og bakfra hvor ørene kommer godt frem. I de fleste tilfellene vil kirurgen kunne avgjøre om en øreoperasjon egner seg for deg, utfra bildene. 

Etter operasjonen

Mat, drikke, smertestillende

Spis et lett måltid når du kommer hjem. Drikk rikelig (vann, saft, sportsdrikk, mineralvann), helst ½ liter pr. time de 4 første timene, deretter reduseres inntaket noe. Drikk dessuten rikelig fra neste morgen, samtidig som daglig aktivitet skjer i rolig tempo. Ved kvalme må man derimot bare drikke litt om gangen, Cola og salte kjeks kan hjelpe. Det er naturlig at du vil føle deg noe redusert og kvalm. Svimmelhet og hodepine kan forekomme som reaksjon på medikamenter som er gitt under behandlingen. Bruk 3-4 min. hver gang du står opp første døgnet. Vær spesielt forsiktig om natten og neste morgen. Når bedøvelsen begynner å gå ut, kan det være behov for smertestillende. Dette får du skriftlig beskjed om etter operasjonen på klinikken.

Rengjøring, dusj

Hold alltid hodet høyt etter operasjonen. Vær mest mulig i ro de 2 første dagene. Ikke få vann på bandasjen, men du kan dusje/bade fra brystet og ned. Det er vanlig at bandasjen er varm og at det klør, men det er viktig at du ikke løfter på bandasjen eller prøver å løsne den. Når hodebandasjen er fjernet, anbefales å bruke et pannebånd i bomull over ørene om natten i 2 uker. Svømmehall unngås de 3-4 første ukene. Trim kan gjenopptas etter 3-4 uker.

Resultatet

Det vil ta noe tid før resultatet av behandlingen din vil synes. Det er vanlig med hevelser og blåmerker, men dette vil rette seg over tid.

Konsultasjon

500,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Utstående ører-operasjon (øreplastikk) i Stavanger tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.