Utstående ører-operasjon (øreplastikk) Bergen

En ørekorreksjon gjør at utstående ører får en bedre form og blir liggende tettere inntil hodet. En slik øreoperasjon er svært vanlig både for barn og voksne.

Mange har komplekser på grunn av sine utstående ører. Barn blir dessverre ofte ertet, og mange velger en lang hårfrisyre for å skjule ørene. En ørekorreksjon kan da være en god løsning.

Ved en øreoperasjon omformes bruskskjelettet slik at øret får en naturlig form og derved blir stående mer inn mot hodet. Korreksjon av utstående ører er et hyppig forekommende inngrep som også utføres ved offentlige sykehus. Ventetiden er imidlertid ofte lang og det er sjelden voksne får tilbud om operasjon ved offentlig sykehus.

Øreflipp-operasjon 

En øreflipp-operasjon er en enkel prosedyre som rekonstruerer en strukket eller revnet øreflipp. Medfødte store øreflipper, bruk av tunge øredobber og store hull i ørene kan med tiden føre til at øreflippene blir lange og slappe. For mange er dette sjenerende. En rekonstruksjon av øreflippen kan derfor forbedre ørets proporsjon og ansiktets estetikk.  

Kan man få nye hull i øret? 

Det er fullt mulig å få nye hull i ørene etter at øreflippene har helet. Vi anbefaler riktignok at man unngår tung ørepynt, ettersom arrvevet ikke er like sterkt som den originale huden. Mange pasienter vil kunne bruke øreringer etter 12 uker etter operasjonen, men man må se an hvor godt området har helet først.   

Volvat har lang erfaring med ørekorreksjon

Hos oss er det spesialister med lang erfaring innen plastisk kirurgi som utfører øreoperasjonen. Vår oppfølging før, under og etter inngrepet er din trygghet og garanti. Etter operasjonen må du bruke bandasje rundt ørene og hodet i en uke. Det blir vanligvis ingen synlige arr etter øreoperasjon. Noe hevelse og misfarging av huden på forsiden av ørene er naturlig etter operasjonen og disse forandringene går gjerne tilbake etter en til to uker.

Konsultasjon før øreoperasjon

For å vurdere om øreoperasjon er aktuelt for deg, er det nødvendig med en konsultasjon hos en av våre spesialister i plastikkirurgi. De som bor langt unna kan i første omgang sende fotografier. Pass da på å få tatt gode bilder, både forfra og bakfra hvor ørene kommer godt frem. I de fleste tilfellene vil kirurgen ut fra bildene kunne avgjøre hvorvidt øreoperasjon egner seg for deg.

Etter operasjonen

Mat, drikke, smertestillende

Spis et lett måltid når du kommer hjem. Drikk rikelig (vann, saft, sportsdrikk, mineralvann), helst ½ liter pr. time de 4 første timene, deretter reduseres inntaket noe. Drikk dessuten rikelig fra neste morgen, samtidig som daglig aktivitet skjer i rolig tempo. Ved kvalme må man derimot bare drikke litt om gangen, Cola og salte kjeks kan hjelpe. Det er naturlig at du vil føle deg noe redusert og kvalm. Svimmelhet og hodepine kan forekomme som reaksjon på medikamenter som er gitt under behandlingen. Bruk 3-4 min. hver gang du står opp første døgnet. Vær spesielt forsiktig om natten og neste morgen. Når bedøvelsen begynner å gå ut, kan det være behov for smertestillende. Dette får du skriftlig beskjed om etter operasjonen på klinikken.

Rengjøring, dusj

Hold alltid hodet høyt etter operasjonen. Vær mest mulig i ro de 2 første dagene. Ikke få vann på bandasjen, men du kan dusje/bade fra brystet og ned. Det er vanlig at bandasjen er varm og at det klør, men det er viktig at du ikke løfter på bandasjen eller prøver å løsne den. Når hodebandasjen er fjernet, anbefales å bruke et pannebånd i bomull over ørene om natten i 2 uker. Svømmehall unngås de 3-4 første ukene. Trim kan gjenopptas etter 3-4 uker.

Resultatet

Det vil ta noe tid før resultatet av behandlingen din vil synes. Det er vanlig med hevelser og blåmerker. Dette vil rette seg over tid og det er viktig at du tenker positivt og være tålmodig.

Konsultasjon

840,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Utstående ører-operasjon (øreplastikk) i Bergen tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.