Neseoperasjon (neseplastikk)

Neseoperasjon er et av de mest krevende inngrep innen plastisk kirurgi. Forandring av nesen kan gi en stor endring av en persons ansikt. Samtidig må det tas nøye hensyn til at nesens pustefunksjon ikke forandres. Kirurgen må ha lang erfaring og være teknisk dyktig.


Hvilket resultat kan du forvente?

Målet med en neseoperasjon er å gjøre nesen slik at den ikke er påfallende, ser naturlig ut i forhold til resten av ansiktet, og ikke bærer preg av å være operert. Resultatet vil alltid være avhengig av det naturlige utgangspunktet som finnes, og eventuelt de begrensninger dette gir.

Ulike typer neseoperasjoner

Hver eneste nese er forskjellig og krever individuell behandling. Nesens form og funksjon henger nøye sammen. En nese som er deformert utvendig har som regel også nedsatt funksjon. Overgangen mellom kosmetisk og funksjonell kirurgi er, når det gjelder neseoperasjoner, flytende og griper ofte over i hverandre.

Her finner du pris på kosmetisk neseoperasjon og annen plastisk kirurgi

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Merk at tilbudet kan variere fra senter til senter.

 

 

 

Hovedtyper av neseoperasjoner er:

 • Skilleveggsoperasjon
  Skjev skillevegg skyldes alltid en tidligere skade. Hovedhensikten med å operere nesens skillevegg er å bedre luftpassasjen gjennom nesen.
 • Høkenese/ørnenese
  Her har nesen vokst for mye i høyden og dannet en pukkel av ben og brusk. Årsaken kan være et slag mot nesen i barndommen eller være arvelig betinget.
 • Sadelnese.
  I disse tilfellene har neseryggen en hengekøyeform. Årsaken til sadelnese er som oftest en tidligere skade eller operasjon på nesens skillevegg.
 • Skjev nese.
  Årsaken til skjev nese er alltid en tidligere skade. Som regel er det nesebena som har, etter et brudd, stilt seg skjevt.
 • Misdannede nesetipper.
  Nesetippen kan ha mange forskjellige former, det er en mengde variasjoner. Operasjon av nesetipp er meget krevende. Det er alltid en balansegang mellom form og funksjon.

Slik utføres neseplastikk

Før operasjon tar vi alltid bilde av ansiktet. De fleste neseoperasjoner hos oss utføres fra innsiden av nesen for å unngå utvendige, synlige arr. Inngrepet utføres vanligvis i lokalbedøvelse og sedasjon (smertestillende og beroligende medisiner, som gis gjennom en plastkanyle direkte i blodbanen), men kan også utføres i narkose. En neseoperasjon varer vanligvis i 1-1,5 timer.

Ved behov for store endringer av nesetippen, spesielt hvis nesen er operert tidligere, må vi enkelte ganger lage et lite snitt i stolpen mellom neseborene. Er neseskilleveggen skjev, blir denne også rettet opp. Er nesen for stor, blir høyden redusert. Er nesen for lav, bygges nesen opp, som regel ved hjelp av ”lånebrusk” fra skilleveggen eller fra ørene. Nesetippkirurgien er den store utfordringen ved en neseoperasjon. Hos kvinner skal vinkelen mellom overleppen og nesen ideelt sett være ca. 105 grader. Blir den større, vil neseborene bli mer synlig. Tippen skal være symmetrisk og passe bred. Det er en kunst å forme en tipp. Neseborene er svært ulike fra individ til individ. Som regel kan vi ikke gjøre mye med disse. Men blir nesen normal ellers, glemmer man neseborene. I omtrent 4 prosent av tilfellene kan det være aktuelt med en liten justering av neseoperasjonen. Det gjøres som regel ett år etter første inngrep.

Etter operasjonen

Som regel er både neseoperasjonen og tiden etter helt smertefri. Du vil bli tett i nesen i en til to dager og ha utvendig bandasje i en uke. Når den tas av er nesen litt hoven, og du kan være litt blå under øynene. Etter ca. 14 dager kan du gjenoppta full fysisk aktivitet.

Komplikasjoner som blødning og infeksjon er uhyre sjelden etter neseplastikk.

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Merk at tilbudet kan variere fra senter til senter.

 

 

 

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi

Tjenesten tilbys ved

 • Volvat Oslo - Majorstuen
 • Volvat Fredrikstad

Priser

Klikk her for å se en prisoversikt for plastisk kirugi ved Volvat

VIKTIG: alle priser i denne oversikten er fra-priser.