Luftveis-infeksjoner

Luftveisinfeksjoner er relativt vanlig og inkluderer alt fra forkjølelse og bihulebetennelse til bronkitt og lungebetennelse.

Vi skiller mellom øvre og nedre luftveier. Vanlige infeksjoner i øvre luftveier er forkjølelsesvirus, bihulebetennelse, halsbetennelse og falsk krupp. Nedre luftveier består hovedsakelig av bronkiene, og vanlige infeksjoner her er bronkitt og lungebetennelse.

Symptomer på luftveisinfeksjoner

Symptomene er blant annet irriterte slimhinner og hovne mandler, økt slimproduksjon, hoste og pustebesvær, ofte ledsaget av feber og nedsatt allmenntilstand.

Behandlingen avhenger av om infeksjonen er forårsaket av virus eller bakterier. Ved virus er det hovedsakelig fokus på lindring av smerter og ubehag og styrking av immunforsvaret, mens dersom infeksjonen er bakteriell vil den ofte behandles med antibiotika.

Les mer om:

Få hjelp med luftveisinfeksjoner

Volvat sine allmennlegerbarneleger og lungespesialister har høy kompetanse på luftveisinfeksjoner og luftveissykdommer slik som astma og KOLS.

Hos Volvat får du rask behandling, grundig utredning og god oppfølging fra dyktige og engasjerte leger.

Bestill konsultasjon hos allmenn-/barnelege eller lungespesialist

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.