Gruppetrening ved Volvat Majorstuen

940x470-hiking-001.jpg

Vi tilbyr flere former for gruppetrening på ulike nivå. Vi har et bredt tilbud for både inaktive, mosjonister, seniorer og godt trente. All trening ledes av fysioterapeut/instruktør/personlig trener, som sikrer god oppfølging og veiledning under trening.

Gruppetreningstilbud våren 2019

Volvat-medlemmer får 20% avslag på alle våre grupper

Se timeplan (på mensendieck.no)

Mensendieck gymnastikk

Mensendieck tar utgangspunkt i menneskets evne til å ivareta egen helse. Gjennom instruksjon og trening lærer du gode bevegelser for tar vare på kroppen din, redusere tretthet og smerter, og som du kan ha nytte av i arbeid og fritid.

Treningen passer for alle aldre, uavhengig av treningsbakgrunn. Mensendiecktrening inneholder øvelser for både stabilitet, styrke, fleksibilitet, koordinasjon, balanse og pust. Du kan lære å kjenne på forholdet mellom spenning og avspenning og hva du selv kan gjøre for å lindre og forebygge plager i muskler og skjelett.

Timene ledes av mensendieck-utdannede fysioterapeuter.

 • Varighet: 50 minutter
 • Pris: Betales for ett semester, pris per gang er kr 195,- 

Styrketrening

En time med trening til musikk med styrkeøvelser for kroppens store muskelgrupper. Timen stimulerer til økt styrke, stabilitet og balanse. Timen er lagt opp som sirkeltrening. Man veiledes individuelt og timen passer for alle. Fra ca 50 års alderen avtar maksimal styrke med 15% pr 10 år og fra ca 70 år med 30% pr 10 år. Styrketrening er meget viktig for å opprettholde en aktiv livsstil!

 • Varighet: 50 minutter
 • Pris: Betales for 10 ganger, pris per gang er kr 250,-

AktivA – trening for deg med artrose

Behandling av artrose individuelt og i gruppe etter AktivA-modellen. Det legges vekt på god informasjon og individuelt tilrettelagt trening. Artrose er den vanligste leddsykdommen og rammer hele leddet, men fremfor alt leddbrusken. Kne-, hofte- og fingerledd er de leddene artrose forekommer hyppigst, men det kan ramme alle ledd. Tidligere har artrose blitt betegnet som «slitasjegikt», men i dag vet vi at det er et misvisende begrep. Brusken og leddet har behov for belastning for å få næring og det finnes mye man kan gjøre selv om man har artrose!

AktivA står for «aktiv med artrose» og baserer seg på internasjonale retningslinjer for behandling av artrose. Disse retningslinjene vektlegger informasjon, riktig trening og livsstilsråd. Målet for AktivA er at alle artrosepasienter i Norge skal blir tilbudt denne evidensbaserte behandlingen.

Volvat tilbyr nå vurdering og oppfølging av artrosepasienter etter AktivA modellen. Det består i undersøkelse og kartlegging hos fysioterapeut hvor et individuelt tilpasset opplegg vil bli skissert.

 • Varighet: 50 minutter
 • Pris: Betales for 12 ganger, pris per gang er kr 190,-

Bestill konsultasjon for førstegangsvurdering

Medisinsk Yoga (MediYoga)

Medi Yoga er en terapeutisk yogaform med fokus på pust, avspenning, enkle øvelser og meditasjon.

Medisinsk yoga har effekt på en rekke plager som ryggsmerter, migrene, stress, utbrenthet, høyt blodtrykk m.fl. og kan gjøres av alle. Øvelsene kan gjøres på krakk dersom du ikke kan sitte i skredderstilling. Hos oss kan du gå i gruppe eller gjøre yoga individuelt. Ved individuell veiledning vil du få et program som er egnet for deg og dine plager slik at du kan gjøre det også på egenhånd. Medisinsk yoga regnes som myk men kraftfull yoga.

 • Varighet: 55 minutter
 • Pris: Betales for 10 ganger, pris per gang er kr 210,-

Se introduksjonsvideo til MediYoga med Ingrid Fearnley

Bestill time for individuell veiledning

Slyngetrening for skulderproblematikk

Timen har fokus på skulderstyrke og –stabilitet. Den er lagt opp som sirkeltrening og tilpasses individuelt. Denne timene tilpasses den enkeltes behov ifh skader, plager eller kun generelt behov for å øke styrke. Det vil også være fokus på store muskelgrupper og kjernemuskulatur.

 • Pris: Betales for 10 ganger, pris per gang er kr 195,-

Løpegruppe

Ønsker du å vedlikeholde formen eller løpe enda raskere utover høsten? Da er dette løpegruppen for deg!

Treningen omhandler elementer som er skadeforebyggende og prestasjonsfremmende. Dette inkluderes med ulike styrkeøvelser, spenst, hurtighet og intervaller med fokus på tekniske arbeidsoppgaver. Det er individuell oppfølging på hver økt.

 • Sted: Frognerparken
 • Varighet: 60 minutter
 • Pris: Betales for 10 ganger, pris per gang er kr 190,-

Holdningsundersøkelse - tilbys alle gymdeltakere

Vi tilbyr alle våre gymdeltagere en 30 minutters holdningsundersøkelse der du får en gjennomgang av dine belastningsforhold og hva du bør være ekstra oppmerksom på i gruppetimene. Det gir nyttig læring i egen kropp og er noen vi har meget god erfaring med.

 • Varighet: 30 minutter
 • Pris: Kr 560,-

Mer informasjon og påmelding

Ring fysioteraopeut Ingrid Fearnley91 86 87 19 eller benytt skjema for å bli oppringt:

Se introduksjonsvideo til Medisinsk Yoga (MediYoga)