Fysioterapi Oslo

Hos våre erfarne fysioterapeuter får du en grundig vurdering av dine plager slik at vi sammen kan komme frem til riktige behandlingstiltak. Vår tilnærming er forankret i vitenskapelig dokumentasjon og kunnskap basert på god klinisk erfaring. Vi jobber tverrfaglig med allmennleger og andre spesialister i Volvat.

Fysioterapi i Oslo sentrum, på Storo og Majorstuen

Vi har 3 sykehus og medisinske sentre som tilbyr fysioterapi i Oslo, Volvat Majorstuen, Volvat Nationaltheatret og Volvat Nimi.

All fysioterapi tilbys på alle sentre bortsett fra gruppetrening, dvs. Mensendieck, styrketrening i gruppe, Medisnsk yoga og trening for bedrifter, samt Testing av Vo2 max, som tilbys kun på Majorstuen.

Lymfødem-behandling tilbys kun hos Volvat Nationathetaret midt i Oslo sentrum.

Vi tar imot alle - både medlemmer og ikke-medlemmer. Vi  hjelper pasienter i alle aldersgrupper med alle typer fysiske plager og utfordringer, rehabilitering, slitasjer samt sykdommer og skader.

Fysioterapi kan være nyttig for å :

 • Redusere smerter
 • Forbedre eller gjenopprette funksjonalitet og mobilitet
 • Redusere behovet for langvarig bruk av reseptbelagte medisiner og kirurgi
 • Forhindre skader
 • Maksimere fysisk evne
 • Forlenge selvstendig liv
 • Idrettsfysioterapi
 • Fysioterapi for gravide

Fysioterapi-konsultasjon i Oslo

På konsultajson hos oss undersøker vi deg og vurderer bevegelse, muskelstyrke, utholdenhet, balanse samt ytelse av daglige aktiviteter. Sammen diskuterer vi mål med behandlingen.

Vi lager sammen med deg en individuell tilpasset behandlings- og treningsplan. Vi vil oppfordre deg til å ta en aktiv rolle i behandlingen slik at du blir frisk så raskt som mulig. 

Vi har både kvinnelige og mannlige fysioterapeuter. Hver av dem har lang erfaring innen faget med spesialisering og erfaringer fra ulike felt, som gjør at vi kan behandle et bredt spekter av ulike problemstillinger.

Har du time via din helseforsikring?

Her ser du hvordan du kan bestille time

Et tverrfaglig tilbud

Våre fysioterapeuter og manuellterapeuter holder et høyt faglig nivå. Vi tilbyr et allsidig behandlingstilbud, og samarbeider med øvrige spesialister i Volvat for å gi deg best mulig hjelp.

Fysioterapeutene hjelper deg med:

 • Muskelsmerter, skjelettsmerter, andre smerter og redusert funksjon i muskel- og skjelettsystemet som følge av overbelastning eller akutte skader
 • Langvarige smertetilstander som fibromyalgi
 • Aktivitetsrelaterte plager og skader
 • Arbeidsrelaterte plager og problemstillinger
 • Idretts- og belastningsskader
 • Opptrening før og etter operasjoner
 • Psykosomatiske plager
 • Veiledning i bekkenbunnstrening for pasienter plaget av inkontinens
 • Såletilpasning
 • Løpsteknikk

Tjenester og tilbud varierer fra senter til senter

Et allsidig fysikalsk tilbud

Smerter og redusert funksjon i nerve-, muskel- og skjelettsystemet kan ofte føre til langvarig sykemelding og redusert livskvalitet med tid borte fra både jobb-, fritids- og idrettsaktiviteter.

Årsakene til smerter og redusert funksjon i bevegel­sesapparatet kan være mange og sammensatte. I mange tilfeller kreves det en helhetlig tilnærming for å finne årsaken. For et vellykket resultat kan det være nødvendig å kombinere fysioterapeutens behandling med egne øvelser.

Gravid?

Vi tilbyr svangerskapsrelatert fysioterapi. Det kan være behandling og oppfølging av bekkenløsning, eller ren treningsveiledning.

Du kan også få en fødselsforberedende samtale med en fysioterapeut om ulike fødestillinger. En nyttig forberedelse hvis du har mye smerter på grunn av bekkenløsning.

Fysikalsk vurdering / Medisinsk fotpleie og tilpasset såler/fotseng i Oslo

 • Er du plaget med smerter i føttene?
 • Vondt å gå?
 • Smerter fra ledd, sener eller muskulatur?

Vi har lang erfaring med grundig undersøkelse av smertetilstander i foten. En undersøkelse tilpasses individuelt ut i fra hva plagene er, men kan bestå av elementer som fotanalyse, ganganalyse og en helhetlig vurdering av hva som påvirker belastningsforholdene i foten.

Der det er behov, tilpasses såler som er riktige for din problemstilling. Du vil få råd veiledning og evt behandling der det er nødvendig. Sålene får du med deg hjem samme dag. Vasily er et av de anerkjente sålesystemene vi tilbyr. 

Der det er behov, tilpasses såler som er riktige for din problemstilling. Sålene får du med deg hjem samme dag. Vasily er et av de anerkjente sålesystemene vi tilbyr.

 • Pris konsultasjon: kr 1020,-
 • Såler kr 650,-

Du vil oppleve et tett samarbeid mellom våre fysioterapeuter og fotpleiere for hjelp til å behandle sammensatte problemstillinger.

Dersom du ønsker å bestille time til en fotundersøkelse med evt. såletilpasning hos oss på enten Nationalthetaret eller Majorstuen, må du velge Cecilie Roaas eller Paal Drummond i vår online booking på disse sidene.

Du kan også ringe oss på 22 95 75 50.

Medisinsk Yoga (MediYoga)

Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform med fokus på pust, avspenning, enkle øvelser og meditasjon.

Medisinsk yoga har effekt på en rekke plager som ryggsmerter, migrene, stress, utbrenthet, høyt blodtrykk m.fl. og kan gjøres av alle. Øvelsene kan gjøres på krakk dersom du ikke kan sitte i skredderstilling.

Hos oss kan du gå i gruppe eller gjøre yoga individuelt. Ved individuell veiledning vil du få et program som er egnet for deg og dine plager slik at du kan gjøre det også på egenhånd.

Medisinsk yoga regnes som myk, men kraftfull yoga.

Gruppetime varer i 55 minutter og går over 10 ganger.

Individuell veiledning er 90 minutter første konsultasjon og så 50 minutter ved oppfølgning.

Yogalæreren er utdannet fysioterapeut og personlig trener i tillegg.

Mensendieck@volvat.no

For mer informasjon: Ingrid Fearnley, mobil: 918 68 719

Løpsteknikk og løpsanalyse i Oslo

Det kan være nyttig å få en gjennomgang av løpsteknikken, slik at du kan forbedre løpsøkonomien og bruke mindre krefter på å komme deg fremover, og i tillegg redusere risikoen for belastningsskader. Vi bruker tredemølle og filmer når vi analyserer.

Kvinnehelse

Mange kvinner kan kjenne på nervøsitet eller ubehag i sammenheng med underlivsplager – noen foretrekker kvinnelig fysioterapeut når de skal behandles for intime plager som underlivsproblematikk.

Christine Lundkvist og Christine Reff Sydnes har spesialkompetanse innen kvinnehelse, og utreder og behandler blant annet underlivsprolaps, inkontinensplager og underlivssmerter.

Disse plagene er svært utbredt blant mange kvinner, men det er dessverre fortsatt manglende kunnskap om temaene blant helsepersonell. Dermed får mange kvinner feil diagnose og/eller behandling. Når man går lenge med slike plager uten riktig behandling eller forståelse, kan det gå negativt ut over psyken på lik linje med kroppen.

Fysioterapeut Christine Lundkvist, har også spesialkompetanse innen psykomotorisk fysioterapi som fokuserer på sammenhengen mellom psyken og fysikk. Slike opplevelser og erfaringer setter sine spor i kroppen, og kan føre til fysiske problemer som muskelspenninger, men også påvirke pust og søvn.

Behandling består av samtale og fysikalsk behandling.

Lymfødem behandling

I Oslo tilbyr vi fysikalsk lymfødem behandling kun på Nationaltheatret. Hvis du lider av ødemer eller vann i kroppen, kan våre fysioterapeuter gir manuell lymfedrenasje som kan redusere og fjerne ødem i kroppen.

Fysioterapeut

1 370,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Fysioterapi i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.