Spiserørsbrokk

Har man spiserørsbrokk (refluks) er den øvre del av magesekken glidd opp gjennom mellomgulvet og ligger i brysthulen i stede for i bukhulen.

Dette medfører at lukkemekanismen mellom spiserør og magesekk ikke fungerer som den skal slik at mageinnhold kommer opp i spiserøret og gir symptomer som sure oppstøt, halsbrann og smerter i mellomgulvet.

Plagene varierer fra person til person, og mange blir bra ved hjelp av medikamentell behandling og livsstilsendringer.

Dersom dette ikke fører til målet kan det bli aktuelt å operere. Operasjonen tar sikte på å trekke overgangssonen spiserør/magesekk ned igjen i bukhulen og beholde den der.

Operasjonen utføres med kikkhullsteknikk i narkose.

Volvat tilbyr operasjonen i Bergen og den utføres av våre erfarne spesialister i gastroenterologisk kirurgi.

Spiserørsbrokk er en relativt sjelden tilstand, som imidlertid kan være ganske plagsom. Diagnosen stilles helst hos en magetarmspesialist med såkallt gastroskopi (kikkehullsundersøkelse). Dersom det er langt av sted til spesialist kan allmennlegen henvise til en røntgenundersøkelse med kontrast av spiserøret og magesekken og dermed få gjort en grov kartlegging. Hvis røntgenfunnet tilsier det, kan allmennlegen henvise videre til gastroskopi hos spesialist for en mer nøyaktig undersøkelse.

Konsultasjon (kun samtale)

2 230,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.