Plastisk kirurgi etter vekttap

Etter et stort vekttap kan man oppleve å få store mengder med løs hud på ulike deler av kroppen. Huden klarer ikke å trekke seg tilbake til sin tidligere størrelse og form. Overflødig og hengende hud kan være både sjenerende og plagsomt, og kan gi store hudirritasjoner. I slike tilfeller kan plastisk kirurgi være løsningen.

Volvat tilbyr plastisk kirurgi etter vekttap. Hvilke områder som vil trenge behandling vil kartlegges under en konsultasjon med en av våre kirurger. 

Når skal man vurdere plastikkirurgi? 

  • Dersom man har hatt et dramatisk vekttap, som følge av slankeoperasjon, diett eller trening 
  • Hvis man har slapp og hengende hud flere steder, inkludert ansikt og nakke, bryster, armer, mage, rygg og lår
  • Det er viktig for pasientene å være på eller nær idealvekten før operasjonen. Det er også viktig å opprettholde en stabil vekt i minst tre til seks måneder før denne typen operasjo

Hvilke områder kan behandles?  

Etter et dramatisk vekttap, er målet med plastisk kirurgi å stramme løs og slapp hud. Alternativene for å stramme opp inkluderer løft av underkroppen, bukplastikk, ansiktsløft, fettsuging, brystløft, brystreduksjon, lårløft, armløft og pannikulektomi (fjerning av hudfolder). Under en konsultasjon vil vi gå gjennom de ulike prosedyrene og finne ut hva som er det riktige alternativet. Her diskuterer vi også forventninger og ønsker, slik at vi kan oppnå best mulig resultat.  

Bukplastikk (Tummy Tuck) 

Drastisk vektnedgang vil som oftest føre til mye overflødig hud på magen. En bukplastikk fjerner løs og overflødig hud, fett og strekkmerker i nedre del av magen (under navlen). Dette gjøres for både menn og kvinner. Etter graviditet eller en drastisk endring i kroppen, er det mange kvinner som opplever å få overflødig hud på magen. Snittet legges i nedre del av magen, og vil som regel dekkes av undertøy eller badetøy. For kvinner vil det være langs bikinilinjen. Det gjør at arret er mindre sjenerende.  

Lårløft 

Prosedyren fjerner ekstra hud og fett, og har som formål å gi strammere og mer proporsjonerte lår. Lårløft kan også utføres i kombinasjon med fettsuging av låret og underkroppen.  

Body lift 

Bodylift-kirurgi er en av de vanligste prosedyrene som brukes for å forbedre kroppens utseende etter en slankeoperasjon. En bodylift er et mer omfattende inngrep enn bukplastikk. Kirurgen gjør et kutt langs magen og fjerner overflødig og slapp hud. I tillegg til å fjerne overflødig hud på magen, behandles også baken, magen, midjen, hoftene, lårene og armene i samme prosedyre. Fordelen med denne prosedyren er at den tar for seg flere områder i en og samme operasjon. Man kan også gjennomføre fettsuging i samme operasjon for å forbedre kroppens kontur.  

Bodylift kan drastisk endre kroppens utseende. Inngrepet har permanente resultater, dersom man holder en stabil vekt. Naturlig aldring vil riktignok påvirke hudens utseende. Etter hvert som man blir eldre, vil man miste noe av elastisiteten i huden.   

Dersom man er slankeoperert må man ha hatt en stabil vekt i seks måneder, og det må være minst to år siden operasjonen ble gjennomført.   

Overarmsløft 

Med dramatisk vekttap er det fort at overarmene bli løse og slappe. Et armløft fjerner overflødig hud og fettavleiringer, noe som gir overarmene en strammere utseende. Snittlengde og -mønster avhenger av mengden og plasseringen av overflødig hud som skal fjernes. 

Ansiktsløft 

Et ansiktsløft fjerner overflødig hud, strammer underliggende vev, muskler og furer huden i ansiktet og på halsen. Etter hvert som man blir eldre mister huden i ansiktet elastisiteten, men det kan den også gjøre etter et vekttap. Den klarer ikke stramme seg opp igjen.   

Pannikulektomi 

En pannikulektomi fjerner hengende og løs hud fra nedre del av magen under navlen (overflødig hud og fett over navlen fjernes ikke). Det utføres ofte på pasienter som fortsatt er betydelig overvektige, men har plagsom hudirritasjon som følge av hengende hud. Etter operasjonen vil man få færre hudproblemer, men liten forbedring i magekonturen.  

Brystløft 

Mange kvinner opplever at brystene henger og at de har mistet sin fylde etter en stor vektnedgang. Et brystløft strammer opp slappe og ujevne bryster. Ved brystløft fjerner kirurgen overflødig hud og vev, og plasserer brystvorten høyere på brystet. 

Kvinner som ønsker større, mindre, eller mer avrundede bryster kan vurdere å få gjennomført en brystforstørrelse eller brystreduksjon sammen med brystløftet. Sammen med kirurgen diskuterer man hva slags resultat man ønsker og forventer. 

Fettsuging 

Fettsuging brukes ofte sammen med andre plastikkirurgiske prosedyrer etter dramatisk vekttap. Fettsuging kan forbedre utseendet til blant annet hofter, flankene, bryst, lår, overarmer lårene, overarmer og knær.  

Hvor store og synlige blir arrene etter plastikkirurgi?  

Vi vil gjøre vårt ytterste for å gjøre arr så små og skjulte som mulig. Vi forsøker å skjule snittene i naturlige folder og hudformer. Selv om snittlinjer er permanente, vil de i de fleste tilfeller falme og bli mindre synlige over tid. Noen av operasjonene kan dele de samme snittene – derfor vil våre kirurger nøye planlegge rekkefølgen på operasjonene, slik at man lager færrest mulig arr.   

Hvor lenge varer resultatene?  

Resultatene av en plastisk kirurgi etter vektnedgang anses å være permanente, selv om plastikkirurgi ikke kan stoppe en normal aldring. Dersom man går opp i vekt eller blir gravid kan dette påvirke resultatet.   

Rekonvalensperioden 

Rekonvalensperioden og nedetiden vil avhenge av hvilke prosedyrer man gjennomgår. Når prosedyrer utføres sammen, er fordelen at det er én rekonvalensperiode. Den første uken er den verste, og man vil føle seg på bedringens vei etter omtrent to til tre uker. 

Når bedøvelsen forsvinner etter operasjonen kan man oppleve smerter. Dette vil man få smertestillende for å håndtere. Det vil også være hevelser i områdene. Som oftest er de synlige opp til noen måneder etter operasjonen. Man kan forvente å være bandasjert og måtte gå med kompressjonsplagg i perioden etter operasjonen. Dette er for å legge til rette for at sårene skal gro og for god blodsirkulasjon. Selv om man føler at kroppen er i gang igjen få timer etter operasjonen,  er det svært viktig å ta det med ro og restituere, etter beskrivelse fra legen.  

Våre kirurger står klare til å hjelpe deg

Fjerning av overflødig hud etter et drastisk vekttap kan være med på å øke livskvaliteten. Det kan fjerne problemer med hudinfeksjoner og gjøre kroppen enda lettere. Våre kirurger har lang og god erfaring med plastisk kirurgi etter vekttap. Vi har kort ventetid og du trenger ikke henvisning.

 

 

Konsultasjon

500,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.