For tre år siden tok jeg en stor og viktig beslutning: Jeg bestemte meg for en overvektsoperasjon hos Volvat i Oslo. Det er en av de beste avgjørelsene jeg har tatt i hele mitt liv.

Da jeg våknet etter operasjonen, tenkte jeg: dette er starten på noe nytt i livet mitt!

Mitt overvektsproblem var nok en blanding av genetiske faktorer, dårlige matvaner og uheldige menneskelige relasjoner. Og; jeg aner faktisk ikke hvor mye jeg veide på det meste, fordi baderomsvekten min gikk ikke så langt opp i kilo!

Men før jeg kom så langt at jeg bestemte meg for overvektskirurgi, hadde jeg forsøkt det meste, og jeg stanget hodet i veggen. Flere forsøk på dietter og treningsopplegg gikk i vasken. Det var tungt, dyrt og vanskelig. Følte at jeg ikke fikk hjelp.

I den offentlige overvektskirurgi-køen fikk jeg beskjed om at jeg måtte vente fem år på operasjon fordi jeg var «fysisk og psykisk sterk». Dersom jeg hadde ventet på dette, hadde jeg risikert å få sukkersyke og/eller andre følgesykdommer underveis. Jeg merket at dette perspektivet gikk ut over livskvaliteten min. Jeg ble deprimert og følte at nettet snørte seg sammen rundt meg. Selvforakten var påtrengende. Jeg vurderte faktisk å ta mitt eget liv i denne perioden. Noe måtte gjøres!

Jeg hadde god erfaring med Volvat fra før, derfor var valget enkelt: Volvat skulle hjelpe meg med dette!

Jeg kontaktet koordinator for overvektskirurgi ved Volvat, Janne Antonsen, og fikk raskt time for en samtale. Vi hadde en uformell hyggelig prat som dreide seg om livet mitt. Vi fastsatte noen målsetninger for fremtiden.

Mine mål bestemte jeg til å være 1. vektreduksjon og 2. få kjæreste!

Mål nr. 1 ble nådd etter god og tett oppfølging av det tverrfaglige teamet ved Volvat. Jeg er strålende fornøyd med hvor tilgjengelig Janne og resten av Volvat-teamet har vært både før og etter operasjonen. Janne har tatt jevnlig kontakt med meg for en motiverende prat og jeg har også henvendt meg til henne med spørsmål som har meldt seg. Dette har gitt meg den tryggheten jeg har trengt.

Mål nr. 2 kom egentlig av seg selv, uten store anstrengelser. Mye av grunnen kan være at jeg nå tør å ta kontakt med andre mennesker på en helt annen måte. Nå kan jeg ta til meg hyggelige og positive tilbakemeldinger fra omgivelsene. Før var alltid usikker på hva folk egentlig syntes og mente om meg. Før inngrepet var jeg blant annet livredd for at noen skulle se meg naken, og jeg hadde solide sperrer og angst på dette området da jeg var overvektig.

Men nå har jeg møtt en fantastisk mann som jeg har vært sammen med i ett år!

Hvorfor vil jeg anbefale et slikt inngrep hos Volvat?

Fordi her fikk jeg klar beskjed om hva inngrepet innebærer, og hva som faktisk krevdes av meg etter operasjonen. Operasjonen i seg selv ga meg nyttige verktøy. Jeg ble raskere mett og tåler dårligere usunn mat. Men det er viktig på lang sikt å lære seg å bruke disse verktøyene godt, gjennom regelmessige måltider, normale porsjoner og et vanlig sunt kosthold. Disse verktøyene har virkelig gitt resultater for meg!

Nå opplever jeg vesentlig høyere yteevne både på jobb og i fritid – og ikke minst i samvær med både barn og barnebarn. En god investering!

I tillegg var det fantastisk å oppleve å bli møtt av mennesker som tok meg på alvor og lyttet til historien min. Informasjonen jeg fikk hos Volvat var tydelig og forståelig, og jeg fikk aldri følelsen av at man forsøkte å prakke på meg en stor operasjon! Det  tverrfaglige apparatet er alltid innstilt å gi meg svar på de spørsmålene jeg har.

Mitt råd er derfor: er du usikker på om dette er noe for deg, ta kontakt med noen som vet hva de snakker om.

Ikke vær redd for å sette ord på følelsene dine, og definer noen konkrete mål for deg selv!

Hilsen Anita

Gratis konsultasjon om slankeoperasjon

Bestill en uforpliktende og gratis vurderingstime på nett, eller ring oss på 94000760 i Bergen eller 46851004 i Trondheim for en uformell prat om slankeoperasjon.

I samtalen med oss snakker vi bl.a. sammen om hva en slankeoperasjon innebærer. Vi vil også gi deg gratis rådgivning og hjelp ut i fra din situasjon og motivasjon. Vi svarer på alle spørsmål du har.

Legg igjen navn og nummer for å bli oppringt

Mer om slankeoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.