Trives endelig i egen kropp

Etter mange år med jojo-slanking, ble gastric sleeve løsningen for Line Andersen (50). Hun har nå gått ned 27,5 kilo og nyter å føle seg som seg selv igjen

Line Andersen har i likhet med veldig mange andre prøvd de aller fleste slankekurer. Noen ganger med det resultat at kiloene rant av, men som oftest endte det likevel med at de kom på igjen kort tid etter at kuren var avsluttet. Gjerne i følge med noen kilo ekstra.

– Til slutt kom jeg til et punkt der jeg ikke likte meg selv lenger. Jeg trivdes rett og slett ikke i min egen kropp, og dette ville jeg gjøre noe med. Jeg begynte derfor å lete etter informasjon om slankeoperasjoner, sier Line.

Kort ventetid

På sitt aller tyngste veide Line 102,5 kilo. Men med en BMI på 33 var ikke Line den naturlige kandidaten for slankeoperasjoner, og det å få dekket en slik operasjon gjennom det offentlige var ikke aktuelt.

– Jeg var imidlertid innstilt på å betale operasjonen selv og tok derfor kontakt med Volvat.

Der fikk jeg konsultasjonstime med kirurgen i løpet av få dager, og ble etter nøye vurdering godkjent for operasjon, sier hun.

På Volvat har de en veiledende BMI-grense på 35, men dersom du har BMI mellom 30 og 35 og en eller flere tilleggssykdommer, kan du likevel kvalifisere for operasjon. Etter samtale med klinisk ernæringsfysiolog og anestesilege var Line klar for operasjon den 3. januar.

Spiste feil

Det var ifølge Line flere grunner til at hun endte opp som evig jojo-slanker. For det første var hun glad i søtt, og forsynte seg for eksempel gjerne med en ”ventesjokolade” når hun gikk rundt i butikken.

Ved kassen leverte hun bare papiret og betalte den allerede oppspiste sjokoladen.

– I tillegg har jeg fire barn med ADHD, og med så mange utfordringer i hverdagen er det ikke så lett å sette av tid til seg selv. Jeg drev med riding og var mye i aktivitet, men fikk sjelden tid til å spise riktig, sier hun.

Det ble gjerne til at mamma kastet i seg noe etter at de andre hadde spist, og ofte endte hun med to store i stedet for flere mindre måltider om dagen.

– Jeg hadde lite energi og slet med blant annet halsbrann, snorking, allergi og tung pust. Alle disse plagene er borte i dag, sier hun.

Bedre helse

27,5 kilo har forsvunnet siden januar, og for Line merkes dette godt. Det å stå og gå er ikke lenger et problem, og smerter hun har slitt med i beina er borte.

– Nå går jeg lange turer uten problemer, og jeg liker det.  Suget etter søtsaker er helt borte, og jeg kan godt ha en skål med ostepop eller popcorn på bordet uten å ha lyst på det. Jeg har rett og slett begynt å føle meg som meg igjen, og det merkes godt at helsen er bedre, sier hun.

For henne var det dette som var det viktigste. Det å bli slank og fin var ikke hovedfokus, selv om det selvfølgelig er morsommere å ta turen til klesbutikken i dag enn før operasjonen.

– Det er i det store og hele morsommere å pynte seg. Jeg har ikke vært spesielt opptatt av slikt, men nå har jeg faktisk begynt å sminke meg også, sier hun.

Raskt mett

At hun heller ikke har følt seg dårlig en dag etter operasjonen er et stort pluss, og hun vet at dette ikke er noen selvfølge.

– De første to ukene levde jeg på flytende føde. Jeg spiste litt suppe, drakk saft og kaffe, og kunne etter 14 dager også begynne å spise litt yoghurt. Til å begynne med var det ganske vondt å svelge, men dette er mye bedre nå sier hun.

I dag kan hun spise det meste, men porsjonene er små sammenlignet med tidligere.

Hun blir raskt mett, spiser lite og fokuserer derfor på å spise noe hun syns er godt.

– Det å spise mye for eksempel i sosiale sammenhenger savner jeg ikke, så for meg har det å bli operert helt klart vært en bra ting. Målet for meg var å føle at jeg lever uten smerter, og det har jeg oppnådd. Jeg trenger ikke mat og godteri for å ha det fint, sier hun.

Gratis konsultasjon om slankeoperasjon

Bestill en uforpliktende og gratis vurderingstime på nett, eller ring oss på 94000760 i Bergen eller 46851004 i Trondheim for en uformell prat om slankeoperasjon.

I samtalen med oss snakker vi bl.a. sammen om hva en slankeoperasjon innebærer. Vi vil også gi deg gratis rådgivning og hjelp ut i fra din situasjon og motivasjon. Vi svarer på alle spørsmål du har.

Legg igjen navn og nummer for å bli oppringt

Mer om slankeoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.