Jeg følte meg sett og hørt

Jeg har vært overvektig helt siden jeg var barn, har slitt med mobbing, dårlig selvbilde og mye andre vondter som følge av overvekt.

Fikk diagnosen PCOS når jeg var 18 år, hadde manglende eggløsning fra tenårene, derav uteblitt menstruasjon og på den tiden fikk jeg også beskjed om at det skulle bli vanskelig for meg å bli gravid - noe som alltid har vært drømmen min, å få strutte rundt med gravid mage og få barn.

Med ei vekt som raste oppover så var jeg på god vei til å utvikle diabetes. Noen måneder før jeg tok gastric sleeve operasjonen så måtte jeg også begynne på metformin da jeg hadde forhøyet lagtidsblodsukker. Jeg hadde prøvd alt for å gå ned i vekt av meg selv, hatt god oppfølgning fra både leger og personlig trener. Jeg hadde brukt flere tusen på pt-timer, kostholdsveiledning og jeg var veldig streng med meg selv og prøvd flere kostholdsendringer for å prøve å finne en vei for meg - men uansett hva jeg prøvde så gikk jeg alltid ned max 10 kg før alt kom rasende på meg igjen og litt til.

Jeg begynte å gå til st.Olavs hospital for å få hjelp på overvektsklinikken når jeg nærmet meg 140 kg, og etter en tid der så anbefalte dem meg slankeoperasjon når dem så hvor hardt jeg jobbet for veldig liten gevinst. 

Når det valget da ble tatt i 2016, så var jeg ferdig med å prøve på egen hånd og tok kontakt med Volvat Stokkan til tross for at jeg kunne få dekt operasjonen offentlig, for jeg ville ikke utsette livet mer, jeg trengte å gjøre dette for å få meg selv tilbake - og det kunne jo gå 2 år før en operasjonsdato ble satt i offentlig kø. 

Jeg ringte Volvat og fikk komme til ei ekstremt imøtekommende og nydelig dame, Janicke, som fikk meg til å bli både sett og hørt! Vi ble enige på konsultasjonen om at jeg skulle gjøre en bariatrisk operasjon hos dem, og der valgte jeg også 5 års oppfølgning. Når datoen nærmet seg veide jeg vel rundt en 120 kg. Operasjonen gikk kjempebra, og både kirurgen og sykepleierne var helt fantastiske, følte meg aldri utrygg med dem - både morsomme og veldig flinke til å betrygge en ellers urolig sjel :p 

Iløpet av de første ukene etter operasjonen slutta jeg på metformin og de neste 9 månedene etter operasjonen så hadde vekta gått ned til 82 kg med å følge kostholdsveiledningene jeg fikk og ved trening både fysisk og mentalt - og plutselig var jeg jaggu gravid også! 

Det var overhode ikke planlagt, men var vel det største øyeblikket i livet mitt. Fikk mye støtte vedrørende kosthold og blodprøver fra Volvat under svangerskapet - som gikk veldig bra! 

Har ikke hatt noen komplikasjoner etter slankeoperasjonen, bare litt ekstra innsats for å ha gode vitaminlager, men utelukket positivt valg for livet mitt, nå føler jeg at jeg har fått livet i gave. 

Livet er en lek, og jeg kan være aktiv uten å føle at jeg må ta pause i en uke, kan knyte sko uten å bli sliten, jeg trenger ikke belteforlenger på flyet, kan handle klær overalt, Jeg er frisk og aktiv mor og jeg kan nyte mat på en normal måte uten å spise doble porsjoner osv. Lista er lang! 

Nå er det 6 år siden operasjonen, og jeg har fått 2 barn og holder meg vektstabil på rundt en 85 kg, er strålende fornøyd med det. Gått ned fra 140 - og lagt på meg 17 kg to ganger i forbindelse med svangerskap, og klart å gå ned disse kg etter fødsel. Jeg er veldig glad jeg valgte å ikke vente, for jeg vet gjengen i ravnkloa i Trondheim er lett å få tak i, og alltid følger opp🙌

Er mye mer aktiv nå enn noensinne og kan følge opp barna mine så mye bedre nå som jeg er halve mennesket!

Fått fjerna hud på mage og sete, og venter på å få tatt lårene også, da er jeg i mål.

Mvh Iris Carina Bø

Gratis konsultasjon om slankeoperasjon

Bestill en uforpliktende og gratis vurderingstime på nett, eller ring oss på 94000760 i Bergen eller 46851004 i Trondheim for en uformell prat om slankeoperasjon.

I samtalen med oss snakker vi bl.a. sammen om hva en slankeoperasjon innebærer. Vi vil også gi deg gratis rådgivning og hjelp ut i fra din situasjon og motivasjon. Vi svarer på alle spørsmål du har.

Legg igjen navn og nummer for å bli oppringt

Mer om slankeoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.