Det beste valget

Det beste valget

I september 2015 gjennomførte jeg en gastrisk sleeve operasjon ved Volvat Stokkan i Trondheim.

Dette valget skulle vise seg å bli det beste valget jeg noen gang har tatt. Etter operasjonen har jeg hatt de 6 beste månedene i mitt liv! Valget ble tatt etter år med slanking. Siden jeg var 16 år har jeg gått ned 10-20 kg for så å gå opp igjen hvert år. Det konstante fokuset på mat, slanking og vekt har vært svært belastende og medført mange tunge stunder. Jeg ser på meg selv som et positivt menneske og har mye energi tross mine år med overvekt. Jeg har jobbet mye og trent.

Før operasjonen bestemte jeg meg for at dette skulle bli et prosjekt jeg skulle lykkes med. Fokuset har vært å få i meg nok næring slik at jeg så raskt som mulig skulle komme i form igjen. Komme tilbake i jobb, trene og ikke minst se frisk ut! Dette har jeg lyktes med. Jeg startet på jobb etter 4 uker. Trener 3-4 ganger hver uke og kjenner på kroppen at jeg ikke mangler noe.

Jeg har mye mer energi til å utføre det jeg skal i en travel hverdag nå etter operasjonen. Jeg har gått ned 40 kg på 6 måneder. 40 kg er mye og det er godt. Men for meg er det uten tvil det beste å oppleve å ha kontroll over matinntaket og kjenne på metthetsfølelse som betyr mest. Fokuset på mat har endret seg for meg. Det har nå blitt en nødvendighet for at kroppen min skal fungere og ha overskudd til alt den skal være med på.

Jeg har vært heldig da jeg tåler alt av mat, har ingen problemer eller bivirkninger etter operasjonene. Livet etter operasjonen har for meg vært helt fantastisk! Jeg har fått god hjelp og nødvendig informasjon før, under og etter operasjonen av kirurg, anestesi lege og pasientkoordinator Janicke Solberg ved Volvat Stokkan.

Om det er noen som ønsker å kontakte meg for flere spørsmål har Janicke mitt telefonnummer. Jeg ønsker alle dere som skal gjennomføre en slik operasjon lykke til, livet bli godt!

Med vennlig hilsen Unni Larsen