Tusen takk til Volvat Oslo

Jeg har vel alltid hatt lett for å legge på meg, men i mars 2002 valgte jeg å slutte å røyke ifm gjennomføringen av prøverørsforsøk. Overvekten var i utgangspunktet på rundt 10 kg, men den bare økte på og jeg følte jeg ikke hadde kontroll.

Selvbilde og selvtilliten forsvant og jeg unngikk sosiale sammenhenger med mennesker jeg ikke hadde sett på lenge. Rådene fra andre om hva jeg burde gjøre og ikke burde gjøre var mange… Veldig mange eksperter på overvekt :)

Etter å ha prøvd mange slankekurer, så kom selverkjennelsen av at dette greier jeg ikke … hva kan jeg gjøre? Jeg tok i 2013 kontakt med min fastlege, og beskjeden var nedslående. Legg på deg 6 kg, så skal vi vurdere om du kan få overvektskirurgi dekket via det offentlige. Siden jeg ikke hadde pådratt meg livsstilsykdommer, så tenkte jeg at prosessen igjen om det offentlige ikke var det min helse trengte. Jeg tok derfor valget og kontaktet Volvat. Jeg hadde i denne perioden god støtte hos ei kusine og min eksmanns kusine som hadde gjennomført tilsvarende operasjoner.

Det gikk fort. Jeg møtte kirurg Kristinn Eiriksson raskt, fikk samtale med koordinator og siden jeg hadde bekymringer mht narkose så fikk jeg en samtale med anestesilegen også. Beslutningen om å gjennomføre en gastric sleeve-operasjon ble tatt.

4. februar 2014, dagen var kommet, og jeg var forberedt for operasjon. Jeg gikk inn til operasjonssalen selv, la meg på operasjonsbordet og jeg var så forundret over den aktiviteten som var i operasjonsalen. Det var så mange der, og jeg følte meg i de beste hender. Anestesilegen, Frank, klappet meg på skulderen. Jeg så på han, og borte var jeg. Jeg våknet og tok meg selv fra operasjonsbordet over til sengen. Pulsen var litt høy, og det bekymret Eiriksson ift om det kunne være en lekkasje. Han ringte gjentatte ganger for å sjekke meg. Jeg fikk massasje av anestesilegen i øvre del av hals, og pulsen roet seg.

Jeg ble deretter overført til eget rom, og jeg fikk besøk av noen av mine nærmeste. Etter 2 netter kom min søster og jeg ble kjørt hjem til meg selv. Å ha noen der den første natten hjemme var veldig fint.

Etter operasjonen kastet jeg opp noen ganger. Det er derfor viktig å spise sakte. Jeg elsker mat med smak, og det beste jeg fikk i tiden etter var en hjemmelaget gulrot-/ingefærsuppe. Det smakte himmelsk! Ellers anbefaler jeg å komme i gang med trening, bevegelse så raskt som mulig etter operasjonen. All bevegelse er bedre enn ingen. Stingene ble tatt på Volvat, og i dag må jeg peke på de for at de skal legges merke til.

Jeg er sprekere enn på lenge. Min datter har fått en ny mamma som spretter opp trapper, går fjellturer, sparker fotball. Jeg er gladere, mer fornøyd og optimistisk mht fremtiden. Vekten holdes og reguleres fint ved å benytte en proteinrik diett.

De positive tilbakemeldingene hagler på… Så fin du har blitt, du stråler… Livet er bare helt herlig og jeg er veldig heldig som har så flotte mennesker i rundt meg som gir støtte og komplimenter.

Det er også noen som mener at jeg har fusket ved å ta denne operasjonen… Det er dette med disse ekspertene igjen da :)

Tusen takk til Volvat for god oppfølging!

 

Mange klemmer til teamet på Volvat,

Ingunn Ekholm

Gratis konsultasjon om slankeoperasjon

Bestill en uforpliktende og gratis vurderingstime på nett, eller ring oss på 94000760 i Bergen eller 46851004 i Trondheim for en uformell prat om slankeoperasjon.

I samtalen med oss snakker vi bl.a. sammen om hva en slankeoperasjon innebærer. Vi vil også gi deg gratis rådgivning og hjelp ut i fra din situasjon og motivasjon. Vi svarer på alle spørsmål du har.

Legg igjen navn og nummer for å bli oppringt

Mer om slankeoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.