Veldig glad for at jeg tok valget om operasjon

Heisann, ville bare sende en liten hilsen på ettårsdagen for min operasjon!

Av Grethe Tranaas, slankeoperert ved Volvat Stokkan i Trondheim.

Vedlagt er bilder tatt før operasjonen og ett tatt nå ett år etter. Vekta viste 69kg i morges, og det er 1 kilo unna det som kirurg Gjermund Johnsen antydet kunne være realistisk for meg, 80% av overvekten. 41 kilo totalt og 150 cm har det blitt. Men, det kan jo være at det kiloet som mangler, er tilstede i muskler i stedet:-)

For meg har det blitt et helt nytt liv, jeg har ikke opplevd noen ubehagelige komplikasjoner, aktivitetsnivået har blitt noe helt annet, de fleste syns nok jeg er vél full av energi:-)

Daglig rutine har blitt å ta første ferje fra Jøa (kl. 06.15 ), kjøre inn til Namsos (30min), ta en times trening som kan være å gå ute eller ta intervalltrening i trappene til hoppbakken, eller spinning på treningssenter, før jeg dusjer og så kan arbeidsdagen ta til! I tillegg tar jeg noen treninger med vekter, om ikke huden blir helt fast og fin igjen, så tenker jeg at det kanskje ser litt bedre ut med litt muskler under huden.

Som motivasjon for å komme meg ut å gå og trene, har jeg 3 ganger vært med på dytt.no sin aktivitetskampanje, med å skulle gå minst 10 000 skritt hver dag! Man teller da antall km og skritt, og når man har gått det antallet som tilsvarer et gitt sted så har man nådd målet. Første kampanje "gikk" jeg sammen med 7 kolleger til Sydpolen, andre gangen sammen med 7 damer fra Jøa opp Mount Everest og nå har jeg sammen med noen venninner innspurt på turen til Barcelona. Utrolig fin motivasjon for å komme seg ut, har blitt avhengig av frisk luft, og det er vel ikke det verste man kan bli!

Må også nevne at siste blodprøver som ble tatt i september, viste fine verdier av alt!

Jeg har ikke brukt proteintilskudd i form av pulver i det hele tatt, bare passet på å få i meg nok protein av naturlige råvarer, hjelper på å starte morgenen med havregrøt med cottage cheese, og Skyr har blitt min bestevenn dette året for mellommåltid :)

Veldig glad for at jeg tok valget om operasjon, nå er det bare å brette opp ermene, for det er vel herfra den virkelige jobben for resten av livet begynner har jeg fått høre!

En liten oppdatering siden sist

Tenk at det er 4 år siden, den 28.oktober, jeg la meg under kniven nå! Tiden har gått fort og jeg har ikke angret en dag på at jeg tok denne operasjonen.

På gruppemøte vi hadde i august var det veldig tilfredsstillende å kunne sjekke ut hvert punkt på denne sjekklisten vi ble presentert for hvordan lykkes etter fedmeoperasjon:

Noen av punktene går ut på:

  • Regelmessig fysisk aktivitet
  • Innta små og hyppige måltider – spise ca. hver 3. time
  • Bruke god tid på hvert måltid
  • Tygge maten godt

så enkelt er det faktisk, men også så vanskelig!

Nøkkelen min ble å få til faste rutiner fra første stund, leve som vanlig uten kalori-/ og proteintelling, kose meg i sosiale lag og ellers leve som normalt, i tillegg til å øke aktivitetsnivået.

Meldte meg til å være med i trimgruppa i idrettslaget mitt, og har de siste to årene vært leder der – noe som har ført til utallige turer i skog, mark og på fjell for å sette ut poster og plassere ut stolper til Stolpejakten. Kor er en annen aktivitet jeg har drevet med i alle år, men å stå fram som "Dancing Queen" hadde jeg aldri turt å gjøre for fire år siden. 

Men, den største bonusen er å få lov til å delta sammen med barnebarna i lek og aktiviteter.

Det er fantastisk fint å ikke bare se på, men og også nyte livets dessert!

Mvh Grethe Tranaas
Operert gastric sleeve ved Volvat Stokkan i oktober 2018.

Gratis konsultasjon om slankeoperasjon

Bestill en uforpliktende og gratis vurderingstime på nett, eller ring oss på 94000760 i Bergen eller 46851004 i Trondheim for en uformell prat om slankeoperasjon.

I samtalen med oss snakker vi bl.a. sammen om hva en slankeoperasjon innebærer. Vi vil også gi deg gratis rådgivning og hjelp ut i fra din situasjon og motivasjon. Vi svarer på alle spørsmål du har.

Legg igjen navn og nummer for å bli oppringt

Mer om slankeoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.