Veldig glad for at jeg tok valget om operasjon

Heisann, ville bare sende en liten hilsen på ettårsdagen for min operasjon!

Av Grethe Tranaas, slankeoperert ved Volvat Stokkan i Trondheim.

Vedlagt er bilder tatt før operasjonen og ett tatt nå ett år etter. Vekta viste 69kg i morges, og det er 1 kilo unna det som kirurg Gjermund Johnsen antydet kunne være realistisk for meg, 80% av overvekten. 41 kilo totalt og 150 cm har det blitt. Men, det kan jo være at det kiloet som mangler, er tilstede i muskler i stedet:-)

For meg har det blitt et helt nytt liv, jeg har ikke opplevd noen ubehagelige komplikasjoner, aktivitetsnivået har blitt noe helt annet, de fleste syns nok jeg er vél full av energi:-)

Daglig rutine har blitt å ta første ferje fra Jøa (kl. 06.15 ), kjøre inn til Namsos (30min), ta en times trening som kan være å gå ute eller ta intervalltrening i trappene til hoppbakken, eller spinning på treningssenter, før jeg dusjer og så kan arbeidsdagen ta til! I tillegg tar jeg noen treninger med vekter, om ikke huden blir helt fast og fin igjen, så tenker jeg at det kanskje ser litt bedre ut med litt muskler under huden.

Som motivasjon for å komme meg ut å gå og trene, har jeg 3 ganger vært med på dytt.no sin aktivitetskampanje, med å skulle gå minst 10 000 skritt hver dag! Man teller da antall km og skritt, og når man har gått det antallet som tilsvarer et gitt sted så har man nådd målet. Første kampanje "gikk" jeg sammen med 7 kolleger til Sydpolen, andre gangen sammen med 7 damer fra Jøa opp Mount Everest og nå har jeg sammen med noen venninner innspurt på turen til Barcelona. Utrolig fin motivasjon for å komme seg ut, har blitt avhengig av frisk luft, og det er vel ikke det verste man kan bli!

Må også nevne at siste blodprøver som ble tatt i september, viste fine verdier av alt!

Jeg har ikke brukt proteintilskudd i form av pulver i det hele tatt, bare passet på å få i meg nok protein av naturlige råvarer, hjelper på å starte morgenen med havregrøt med cottage cheese, og Skyr har blitt min bestevenn dette året for mellommåltid :)

Veldig glad for at jeg tok valget om operasjon, nå er det bare å brette opp ermene, for det er vel herfra den virkelige jobben for resten av livet begynner har jeg fått høre!


Mvh Grethe Tranaas
Operert gastric sleeve ved Volvat Stokkan i oktober 2018.

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.