Overarmsplastikk Fredrikstad

Overarmsplastikk er plastikkirurgisk inngrep som fjerner løs hud fra overarmene. 

Overarmsplastikk

Overarmsplastikk er et plastikkirurgisk inngrep hvor man fjerner overskudd av hud fra overarmen. I de fleste tilfeller inngår liposkulptur (fettsuging) som en del av overarmsplastikken for samtidig å kunne redusere volumet av overarmen.

Enkelte pasienter ønsker imidlertid bare å stramme opp huden uten å gjøre strukturelle endringer på overarmen, og i disse tilfellene fjernes bare selve overskuddshuden.

Liposkulptur av overarmene som eneste behandling gjøres imidlertid svært sjelden. Dette fordi huden på overarmene normalt trekker seg dårlig sammen etter en fettsuging.

Selve operasjonen

Overarmsplastikk utføres vanligvis i lokalbedøvelse med samtidig bruk av intravenøs beroligende. Selve operasjonen er helt smertefri. Inngrepet starter med liposkulptur hvorved man fjerner uønsket fettvev. Heretter fjernes hudoverskuddet med et snitt som begynner oppe i armhulen.

I utvalgte tilfeller kan det være tilstrekkelig med et snitt som kun omfatter den øverste 1/3 av overarmen. Men de aller fleste pasientene har så stort hudoverskudd at snittet må forlenges ned til albuenivå for at resultatet skal bli tilfredsstillende.

Etter operasjonen

Etter inngrepet bruker vi Micropore tape for å bandasjere armene, steril bandasje og en komprimerende strømpe. Såret blir sydd sammen med innvendige sting som gradvis løser seg opp. Vi setter også noen små ”pynte-sting” ytterst i huden. Disse fjernes etter ca 1 uke.

Etter at stingene er fjernet, settes ny tape som skiftes hver 7.-10. dag. Taping bør fortsettes så lenge arrene er røde og minst 3-4 mnd.

De fleste pasientene får operert begge armene samtidig og man vil naturlig nok være begrenset de første dagene. Man bør begrense armbevegelsene de første 2 ukene.

Du må vente 4 uker før du kan utføre fysisk tungt arbeid og trening.

Komplikasjoner og bivirkninger

Som etter alle kirurgiske inngrep kan det oppstå etterblødninger, infeksjon og problemer med sårtilheling. Slike komplikasjoner er heldigvis sjeldne ved dette inngrepet.

Nedsatt eller forandret følelse i det opererte området er vanlig, men normaliserer seg vanligvis i løpet av 3 til 6 måneder.

Arr etter overarmsplastikk

En slik operasjon etterlater seg et langt arr på innsiden av overarmen som strekker seg fra armhulen og ned til albuen. I de fleste tilfellene vil arret blekes og etter omtrent 1 år.

Noen kan oppleve å utvikle litt hissigere arr enn andre. Dette kan skyldes at såret har glidd fra hverandre dersom man ikke har vært forsiktig rett etter operasjonen. En annen årsak kan være at kirurgen har fjernet for mye hud slik at området blir for stramt.

Våre plastikkirurger er forsiktige og vil sy sammen områdene slik at det blir minst mulig arrdannelse. Vi vil informere deg om hva du selv i etterkant kan gjøre for å unngå store arr. 

Konsultasjon med kirurg før operasjon

Våre kirurger tar oss god tid til å veilede deg under en konsultasjon og informere deg om hva du kan forvente av resultater. Vi vil alltid vurdere hva som passer hver enkelt pasient, og tilpasse behandlingen deretter. 

Konsultasjon

1 050,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Overarmsplastikk i Fredrikstad tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.