Ortopedi i Trondheim

940x470-lege-fot-001.jpg

Ofte kan det være vanskelig å bestemme om smerter og ubehag er tilknyttet muskler eller skjelett. En ortoped hjelper deg med utfordringer knyttet til skjelettet.

Ta kontakt med ditt lokale Volvat-senter for utfyllende prisinformasjon.

Skader og lidelser i muskel, ledd og skjelett er plagsomt i hverdagen og kan føre  til langtidssykefravær - og i verste fall uførepensjon.  Hvis du er usikker på årsakene til dine plager, vil vi anbefale deg å bestille konsultasjon hos fysioterapeut/manuellterapeut, som et første steg på veien.

Våre ortopeder har et tverrfaglig samarbeid med nevrokirurger, fysioterapeuter og manuellterapeuter for å sikre at du får riktig diagnose og behandling, slik at du kan vende tilbake til et normalt liv så fort som mulig.

I Volvat er vi opptatt av å gi deg den beste behandling for et langsiktig godt resultat slik at du kan leve et liv med høyt aktivitetsnivå. Vi kan hjelpe deg til bedre livskvalitet.

Vi behandler blant annet:

 • Artrose (sliteasjegikt) / Begynnende slitasje i hofte, kne, ankel, skulder kan behandles med PRP (platerikt plastma)/Hyauronsyre hos yngre pasienter

 • Skulder: Inneklemmings syndrom, kalkavleiringer, seneskader og ustabil skulder, ”frossen” skulder

 • Albue: Frie legemer, tennisalbue, nerveirritasjon

 • Hånd: Carpal tunnel syndrom (inneklemming av nerve), Dupuytrens kontraktur (krokfinger), trigger/spring finger, slitasjeskader i håndroten, meniskskader, seneknuter, feilstilling etter håndleddsbrudd

 • Hofte/bekken: Hofteslitasje, menisk/labrumskade, fotball brokk (Gilmores groin), slimposebetennelse (trokanter tendinose), muskel/seneskader

 • Kne: Kneslitasje (hel og halv), korsbåndruptur, meniskskader, løperkne, hopperkne (jumpers knee), bruskskader, leddbåndskader, ustabil kneskål, løse legemer i kneet

 • Legg: Losje syndrom, shin splint, akillesskader (akutte og kroniske)

 • Ankel: Leddbåndskader (akutte og kroniske), bruskkader, fotballankel, ballettdanserankel, Haglunds hæl, slitasje

 • Fot: Tretthetsbrudd, hammertær, hallux valgus/rigidus, Mortons metatarsalgi

 • Rygg og nakke: Les mer om rygg-/nakkespesialist

 

Ortopediske operasjoner

Ved vår avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Fredrikstad utføres de fleste vanlige ortopediske operasjoner.

Vi benytter etablerte og avanserte operasjonsmetoder. Mye av den ortopediske kirurgien foregår i dag ved kikkehullsteknikk (artro/endoskopi).

Vi har spesiell kompetanse i utredning og behandling av idrettsskader, som ofte kan være vanskelig å håndtere.
Vi utfører ortopediske operasjoner i Oslo, Bergen og Fredrikstad

Vi har kort ventetid og tilbyr:

 • Landets mest erfarne kirurger innenfor sitt fagfelt
 • Moderne avanserte kirurgiske operasjonsmetoder
 • Døgnbasert sykehusdrift, med operasjonsstuer, oppvåkning og sengepost


Rygg/nakke: Sliter du med smerter i rygg, nakke eller utstrålende smerter i føtter, armer er du velkommen til en privat vurdering hos oss.

Skulder: Artroskopisk kirurgi ved: inneklemmingssyndrom, kalkavleiringer, seneskader, ustabil skulder, "frossen" skulder.

Albue: Fjerning av frie legemer, løsning av senefester ved tennisalbue/golfalbue, løsning av nerve ved nervekompresjon.

Hånd: Løsning av inneklemte nerver (canalis carpi – endoskopisk/åpen operasjon), krokfinger (Dupuytrens kontraktur), spalting av seneskjeder, oppretting av feilstillinger etter håndleddsbrudd, fjerning av seneknuter (ganglion), operasjon av meniskskader i håndledd, avstiving ved slitasjeskader i håndroten.

Kne: Kneprotese hel og halv, rekonstruksjon av korsbånd, meniskreseksjon/sutur, operasjon av løper/hopperkne (jumpers knee), bruskkirurgi, sutur av leddbåndskader, stabilisering av kneskål, fjerning av frie legemer.

Legg: Operasjon av kroniske og akutte akillesskader (avrivning/slitasjeskader), spalting av senehinner ved losjesyndrom.

Ankel: Sutur/rekonstruksjon av leddbåndskader, artroscopisk behandling av bruskskader, frie legemer, fotballankel, avmeisling ved Haglunds hæl.

Fot: Fiksasjon av tretthetsbrudd, oppretting av hammertær og hallux valgus, avstiving og opprensing ved hallux rigidus (stiv stortå), fjerning av nervekuler (Mortons metatarsalgi).

 

 

Se informasjonsfilm om ortopedisk dagkirurgi ved Volvat her: 

Les også

Noen av våre medlemsfordeler:
 • 20 % rabatt på våre tjenester (inntil kr. 1000 pr. tjeneste)
 • Gratis tilgang til Helsetelefonen hele døgnet, hele året.
Les mer om medlemskap