Ultralyd av gravide i tidlig svangerskap

Tidlig ultralyd-undersøkelsen utføres av gynekolog og legespesialist med lang erfaring innen svangerskap og fosterutvikling for en optimal og sikker opplevelse. 

Tidlig ultralyd

For å se YouTube-video må du samtykke
til Google sin personverneklæring.

Ane og Herman ser babyen sin for første gang, les mer

Tidlig ultralyd tilbys fra uke 6

Vi utfører privat ultralyd-undersøkelser fra uke 6 og ut svangerskapet. Uke 6 er vanligvis den første og tidligste ultralyden gravide tar. Til og med uke 10 utføres undersøkelsen vaginalt og deretter for det meste abdominalt (oppå magen). OBS! Merk at andre medisinsk begrunnede undersøkelser gjøres i separat konsultasjon.

Forberedelser til tidlig ultralyd-undersøkelse

Du bør ikke innta sukkerholdig drikke eller spise mat de siste to timene før undersøkelsen. Dette for å sikre optimale forhold for gode bilder. 

Formålet med tidlig ultralyd-undersøkelse

Det kan være mange årsaker til at man ønsker tidlig ultralyd, bl.a fordi man.:

  • ønsker å få bekreftelse på graviditeten
  • er usikker på termin og svangerskapslengde
  • ønsker å snakke med gynekologen og få svar på spørsmål
  • har erfrainger fra tidligere spontanaborter eller flerlinger
  • Noen kvinner velger også tidlig ultralyd for å kunne dele nyheten med familie, kolleger og venner

Hva kan man se på en tidlig ultralyd?

Underøkelsen viser deg fosterets hjerte som slår, hvor mange foster det er og kan gi estimert svar på svangerskapets lengde. Det er mulig å evaluere den generelle helsen, veksten og utviklingen til fosteret.

VIKTIG: Bestill dobbelttime ved ultralyd i Hamar og Lillehammer

OBS! Dersom man ønsker ultralyd hos gynekolog ved Volvat Hamar og Volvat Lillehammer etter uke 11 av svangerskapet, må man bestille dobbelttime.

NIPT-test og tidlig ultralyd

Ønsker du NIPT-test i tillegg til ultralyd? NIPT-test kan tas fra uke 10, inkluderer time med ultralyd hos gynekolog (40 minutter) og oppfølging av prøvesvar av genetiker og gynekolog.

Les mer om NIPT-test

3D-ultralyd

Vi tilbyr også en avansert ultralydundersøkelse i 3D, med noen av de mest sofistikerte ultralydapparatene som finnes på markedet.

Les mer om Babyshow (3D)

Hva koster en konsultasjon?

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Bli sett, hørt og forstått

Hos Volvat kan du være trygg på at du blir mottatt av profesjonelle gynekologer som hjelper deg med nøye veiledning og behandling. Vi har både mannlige og kvinnelige gynekologer tilgjengelig.

Et virkelighetsnært møte med barnet ditt

Vi tilbyr 3D og 4D ultralyd av gravide – en avansert ultralydundersøkelse med noen av de mest sofistikerte ultralydapparatene på markedet. Her får du et virkelighetsnært møte med barnet i magen.

Ekspert på kvinnehelse

Våre gynekologer har lang erfaring og spesialisering innen kvinnehelse og hjelper deg med alt fra kjønssykdommer til graviditet og overgangsalder. Du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor.