Ultralyd av gravide i tidlig svangerskap

Undersøkelsen utføres av legespesialist (gynekolog) for en optimal og sikker opplevelse. Merk at andre medisinsk begrunnede undersøkelser gjøres i separat konsultasjon.

Ane og Herman ser babyen sin for første gang, les mer

Tilbys fra uke 6

Vi utfører ultralydundersøkelser fra uke 6 og ut svangerskapet. Til og med uke 10 utføres undersøkelsen vaginalt og deretter for det meste abdominalt (oppå magen).

Forberedelse til undersøkelse

Du bør ikke innta sukkerholdig drikke eller spise mat de siste to timene før undersøkelsen. Dette for å sikre optimale forhold for gode bilder. 

VIKTIG: Bestill dobbelttime ved ultralyd i Hamar og Lillehammer

Dersom man ønsker ultralyd hos gynekolog ved Volvat Hamar og Volvat Lillehammer etter uke 11 av svangerskapet, må man bestille dobbelttime.

3D-ultralyd

Vi tilbyr også en avansert ultralydundersøkelse i 3D, med noen av de mest sofistikerte ultralydapparatene som finnes på markedet.

Les mer om Babyshow (3D)

NIPT-test og tidlig ultralyd

Ønsker du NIPT-test i tillegg til ultralyd? NIPT-test kan tas fra uke 10, inkluderer time med ultralyd hos gynekolog (40 minutter) og oppfølging av prøvesvar av genetiker og gynekolog.

Les mer om NIPT-test

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Bli sett, hørt og forstått

Hos Volvat kan du være trygg på at du blir mottatt av profesjonelle gynekologer som hjelper deg med nøye veiledning og behandling. Vi har både mannlige og kvinnelige gynekologer tilgjengelig.

Et virkelighetsnært møte med barnet ditt

Vi tilbyr 3D og 4D ultralyd av gravide – en avansert ultralydundersøkelse med noen av de mest sofistikerte ultralydapparatene på markedet. Her får du et virkelighetsnært møte med barnet i magen.

Ekspert på kvinnehelse

Våre gynekologer har lang erfaring og spesialisering innen kvinnehelse og hjelper deg med alt fra kjønssykdommer til graviditet og overgangsalder. Du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor.