Underlivskreft

Volvat har stor kompetanse innen utredning og diagnostikk av underlivskreft samt forstadier til kreft

Underlivskreft rammer nesten 1700 norske kvinner hvert år. Nærmere 21 000 lever med eller har hatt kreft i underlivet.

Mange kvinner bekymrer seg for om de har underlivskreft når de får unormale blødninger, kjenner ubehag eller smerte i underlivet/magen eller oppdager en liten kul.

Gynekologisk undersøkelse

Det kan være beroligende å få avklart årsaken til symptomene ved en gynekologisk undersøkelse. Gynekologen kan ta prøve fra livmorhulen i tillegg til celleprøve og vevsprøver ved behov for det. Ultralyd avdekker eventuelle endringer på livmor eller eggstokk. Ved minste mistanke om kreft blir dette raskt avklart ved videre undersøkelser.

Celleforandringer

Vi har livmorhals-screening for å forebygge kreft. Man påviser celleforandringer. Disse skyldes som oftest HPV-virus-infeksjon. Ofte er forandringene milde og kan gå over av seg selv, ny prøve blir da tatt etter 6 måneder for å kontrollere dette. Celleforandringer utvikler seg normalt veldig langsomt. Omkring 3000 kvinner får hvert år konstatert grove celleforandringer som er forstadier til kreft i livmorhalsen.

Celleforandringer er ikke kreft og stort sett alle blir fullstendig helbredet ved at man fjerner en liten bit av livmorhalsen (=konisering).

Livmorhalskreft, livmorkreft og eggstokk-kreft

Underlivskreft omfatter først og fremst livmorhalskreft, livmorkreft og eggstokk-kreft. Symptomene kan være litt diffuse, men man bør få gjort en undersøkelse dersom man uventet opplever en blødning etter overgangsalder, blødning ved samleie, ved langvarige blødninger etter 45 års alder og ved hyppig vannlating og oppblåsthet.

Rett til spesialist - ingen henvisning nødvendig

Vi tar pasienten på alvor og undersøker grundig for å utelukke gynekologisk kreft.

Gynekologene på Volvat har høy kompetanse og mye erfaring.

Vi har kort ventetid.

Hva koster en konsultasjon?

Time hos
oss

Hvorfor velge gynekolog hos Volvat?

Ekspert på kvinnehelse

Våre gynekologer har lang erfaring og spesialisering innen kvinnehelse og hjelper deg med alt fra kjønssykdommer til graviditet og overgangsalder. Du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor.

Enestående kompetanse

På en gynekologisk kontroll tilbyr vi undersøkelse av underliv, celleprøve/HPV-prøve, innvendig ultralyd, testing av kjønnssykdommer og mulighet for å sette inn hormonspiral.

Bli sett, hørt og forstått

Hos Volvat kan du være trygg på at du blir mottatt av profesjonelle gynekologer som hjelper deg med nøye veiledning og behandling. Vi har både mannlige og kvinnelige gynekologer tilgjengelig.