Plastisk kirurgi i Tromsø

Generell, gastro og plastisk kirurgi, illustrasjonsbilde

Volvat er det trygge valget enten du vurderer operasjoner på ansikt eller kropp av medisinske eller estetiske årsaker. Volvat Tromsø er en spesialistklinikk med hovedvekt innen plastikkirurgi.

Grunnlaget for en god behandling dannes i kommunikasjonen mellom pasienten og kirurgen. Det er ofte svært mange individuelle hensyn å ta og vi tilpasser opplegget hver enkelt pasient. Det er svært viktig for oss å gi deg et realistisk bilde av hva som kan oppnås. Hos Volvat blir du behandlet av noen av landets mest erfarne eksperter på plastisk kirurgi.

Brystforstørrelse er det vanligste inngrepet innen plastisk kirurgi, både i Norge og i USA.

Med alderen kommer folder og rynker i større eller mindre grad. Overskudd av hud og folder oppleves av mange som noe negativt. Facelift, øyelokksplastikk (tunge øyelokk og poser under øynene) og annen plastisk kirurgi er ofte noe man bruker lang tid på å vurdere.

Rundt øynene oppleves hengende og løs hud på øvre øyelokk ("tunge øyelokk") av mange som et problem. Poser under øynene er av kosmetisk karakter, men kan fjernes ved nedre øyelokksplastikk, ofte kombinert med CO2-laserbehandling. Hvis huden på øvre øyelokk skygger for synet, kan slik behandling dekkes av det offentlige.

Volvat utfører årlig mer enn 2000 plastiske operasjoner, som for eksempel:

I tillegg tilbyr vi en rekke kosmetiske behandlinger, som for eksempel leppeforstørrelse, rynkefjerning med injeksjoner, medisinske hudprogram (kremer) og liknende.

Plastisk kirurgi aksepteres av stadig flere, både menn og kvinner. Noen hemmes av komplekser, noen føler at alderen synes mer enn den føles, og noen drømmer om et bedre utseende.

Hva er kosmetisk kirurgi?

Kosmetisk kirurgi er inngrep hvor kosmetiske hensyn er en avgjørende indikasjon for inngrepet. Et kirurgisk inngrep er å anse som et kosmetisk kirurgisk inngrep når det avgjørende hensynet for å utføre inngrepet er av kosmetisk og ikke av medisinsk karakter.

Plastisk kirurgi dekket av staten

Bukplastikk og brystreduserende operasjon er eksempler på plastisk kirurgi som kan bli dekket av staten. Ta kontakt med oss for å høre om vi kan hjelpe deg.

Kan jeg ta medisiner slik jeg pleier?

Medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre skal ikke benyttes 1 uke før operasjonen. Dette fordi disse medikamentene gjør blodet "tynnere" og således øker risikoen for blødninger under og etter operasjonen. Såkalte antiflogistika, E-vitamin-tabletter, Omega 3, Tran og Multivitaminer virker til en viss grad på samme måte som acetylsalisylsyre og bør helst ikke brukes siste uken før operasjonen. Skulle du av noen anledning behøve smertestillende medikamenter den siste uken før operasjonen vil vi anbefale deg hvilke. Bruk av faste medisiner skal være diskutert og avklart med plastikkirurgen i god tid før operasjonen.

Kan jeg drikke alkohol før operasjonen?

Alkohol tynner ut blodet og gjør vevet mer lettblødende. Du kan derfor ikke drikke større mengder alkohol den siste uken – de siste 24 timer før operasjonen må du være helt avholdende.

Kan jeg røyke som normalt før og etter plastisk kirurgi?

Røyking hemmer blodsirkulasjonen. Nikotinen gjør at blodkarene trekker seg sammen. Dessuten inneholder røyk kullos (karbonmonoksid) som blokkerer transporten av surstoff (oksygen) via de røde blodlegemene. Til vanlig har kroppens ulike organer (inklusive huden) en betydelig reserve-kapasitet av blodsirkulasjon. Etter en operasjon trenger imidlertid vevet mye mer surstoff til sårtilhelingen og røyking vil derfor ha en uheldig innvirkning. Ved noen typer plastisk kirurgi hvor mye hud er løsnet og sydd sammen under en viss stramming er blodsirkulasjonen i sårkantene dårlig. Dette gjelder i særdeleshet operasjoner som facelift/ansiktsløft, full bukplastikk, brystløft og brystreduksjon. I forbindelse med slike operasjoner må man derfor helt avstå fra røyking (4 uker før og 4 uker etter operasjonen) til sårene er grodd. Røyking øker dessuten risikoen for blodpropp og luftveiskomplikasjoner og er således ugunstig spesielt ved narkose.

Kan jeg bruke p-piller i tiden før og etter operasjon?

Volvat anbefaler at pasienter som skal opereres i narkose slutter med p-pillene senest 1 uke før og venter til det har gått 4 uker etter operasjonen med å begynne igjen. Spesielt er kombinasjonen av p-piller og røyking ugunstig i forbindelse med plastisk kirurgi.

Hud

Det finnes en rekke metoder som kan brukes for å bedre hudkvaliteten, alt fra hudkremer til behandling med injeksjoner eller fillere – eller laser og plastisk kirurgi. Overflødig hud på magen kan fjernes ved mageplastikk i kombinasjon med fettsuging og gjerne muskeloppstramming. Se våre kosmetiske behandlinger.

Overskudd av hud på overarmene oppleves av mange som skjemmende og plagsomt. Dette kan korrigeres ved en overarmsplastikk. Overskudd av hud på lårene skaper ofte sårhet i hud på grunn av gnisning. Den løse overskuddshuden på innsiden av lårene kan strammes opp ved en lårplastikk.

Før-etter-bilder ved plastisk kirurgi

Volvat kan ikke vise før-etter-bilder på nettsiden; markedsføring av kosmetiske (kirurgiske) inngrep skal, ifølge forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep, ikke inneholde pre- og postoperative bilder (før-og-etter-operasjonen-bilder).

Forbudet innebærer at det for eksempel ikke kan brukes bilder som viser en person før og etter en fettsuging, bukplastikk, brystforstørrelse eller ansiktsløft.

Vi har imidlertid flotte før-etter-bilder på klinikken, så under konsultasjon hos kirurgen kan du få se bilder som viser forventet operasjonsresultat. Dette regnes som hensiktsmessig informasjon i henhold til helsepersonelloven § 10.

Med pre- og postoperative bilder menes bilder av personer som viser deres utseende før og etter et kosmetisk inngrep, og på den måten viser resultatet av et kosmetisk inngrep.

Brystoperasjon

Brystoperasjoner utgjør en viktig del av det plastikkirurgiske tilbudet. De vanligste brystoperasjoner er brystforstørrelse med silikon, brystløft og brystreduserende operasjon.

Brystforstørrelse med silikonproteser

Brystene endrer form, fasthet og konsistens med alderen. Noen kvinner har etter at de er helt ferdig med pubertet og vekst små og underutviklete brystkjertler. Mange av disse ønsker brystforstørrelse med silikon allerede i yngre år. Innlegg av silikonproteser er et svært vanlig inngrep for å behandle dette.

Brystløft

Andre har "slappe og løse" bryster (for eksempel såkalte hengebryst). Dette kan skyldes hormonelle endringer, resultat av svangerskap og amming, eller komme som følge av endret kroppsvekt. Disse kan behandles med et brystløft.

Brystreduserende operasjon

Store og tunge bryst kan skyldes hormonelle endringer, resultat av svangerskap og amming, eller komme som følge av endret kroppsvekt. Ønsket om brystreduksjon kan være både medisinsk og kosmetisk begrunnet.

Bli medlem og få fordeler som:
  • 20 % rabatt på tjenester
  • Tilgang til Helsetelefonen
  • Gratis reseptfornyelser
  • Gratis studentmedlemskap
Les mer og registrer deg