– Større aksept og åpenhet

Plastisk kirurgi: Et trygt og effektivt alternativ. Populært med videokonsultasjon.

24.10.2018

Vurderer du plastisk kirurgi?

Alt du måtte lure på kan du få svar på hos Volvat Tromsø Kirurgi.

Plastisk kirurgi kan hjelpe mennesker som av en eller annen årsak har behov for å gjøre noe med sitt eget utseende. Volvat Tromsø, i Skippergata, er det rette valget om du av medisinske eller estetiske årsaker vurderer en operasjon.

Flest kvinner som opereres 

Bente Holtan Openshaw er klinikkleder i Tromsø. Hun har vært med siden starten i 2001, og forteller at man har topp kompetanse på plastiske operasjoner. 

– Alle som utfører operasjoner hos oss er spesialister i sitt fag. Det er ingen som øver seg på pasientene. Vi har leger med mye erfaring, og kun det beste er godt nok. De private klinikkene eksisterer fordi vi gjør jobben vår bra. Denne klinikken åpnet i 2001, og den er her ennå fordi vi har høy kompetanse, og gjør godt arbeid, sier Holtan Openshaw.

Det er flest kvinnelige pasienter i plastisk kirurgi, men andelen menn har økt med årene. 

– De som blir behandlet her er helt vanlige mennesker. Folk som deg og meg, fra alle samfunnslag. Det er blitt større åpenhet og mer aksept knyttet til bruken av slike tjenester, forteller Holtan Openshaw.

Brystforstørrelse det hyppigste inngrepet 

Brystforstørrelse er det vanligste inngrepet innen plastisk kirurgi, både i Norge og i USA. Også brystreduksjon og brystløft er noe som gjøres relativt ofte. Ansiktsløft, tunge øyelokk og poser under øynene behandles hyppig, samt mageplastikk (fjerning av hud) og liposkultur (fjerning av fett). 

– Pasienter i vår region har fritt sykehusvalg når det er snakk om inngrep som det offentlige støtter. Dette er kun i tilfeller der det er medisinske begrunnelser for det, opplyser Holtan Openshaw.

En stor forskjell fra tidligere er at man i dag har flere behandlinger som ikke foretas med skalpell, slik som for eksempel Botuliniumtoksin, Restylane og ulike laserbehandlinger. Dette har vokst betydelig mer enn tradisjonell plastikkirurgi.

Skriftlig informasjon 

Pasientens første kontakt med klinikken skjer som regel på telefon eller via internett. Deretter får man tilsendt skriftlig informasjon om den operasjonen som etterspørres, prisliste og beskrivelse av rutiner. Etter å ha lest informasjonsskrivene er det en del som konkluderer med at det inngrepet de hadde tenkt på likevel ikke er noe for dem. Andre går videre i prosessen, og bestiller en konsultasjon hos kirurgen. 

– Dersom vi mener at den aktuelle operasjonen ikke er i pasientens beste interesse, bør ikke inngrepet utføres. Dette selv om pasienten insisterer. Vi avviser 3-4 av 10. De som ønsker operasjon må ha realistiske forventninger, og de må få noe ut av et inngrep. Der må begge parter være enige, forklarer Holtan Openshaw.

Videokonsultasjon

I Nord-Norge er det mange som har lang reisevei til sykehus og behandling. Det er ikke overalt det går tog, og man må kanskje bruke både fly, bil og båt for å komme frem.

– Har man mer enn én time reisevei så tilbyr vi videokonsultasjon. Da får man en sikker linje med pålogging via bankID. Det er ikke Skype eller FaceTime vi snakker om her. Man får en privat konsultasjon med en doktor som sitter på sitt kontor, sier Holtan Openshaw.

Man får tilsendt bookingbekreftelse med videolenke, og så kan man koble seg opp via mobil, pad, PC, eller Mac. På den måten spares det mye tid og reiseutgifter.

– Man ser hverandre, og det går an å ha en god dialog. Tilbudet er tatt veldig godt i mot. Vi har vært med på dette pilotprosjektet i Volvat i snart to år, og pasientene våre synes dette er kjempebra, sier Holtan Openshaw.

Les mer og bestill konsultasjon om plastikkirurgi hos Volvat Tromsø

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.