Panneløft / øyenbrynsløft

Ved panneløft løftes huden i pannen slik at sinterynken mellom øyenbrynene og rynkene i pannen reduseres

Tunge øvre øyelokk er som regel en kombinasjon av for mye hud i selve øyelokket og nedsenkede øyebryn. For å korrigere det siste gjøres et endoskopisk panneløft. Dette inngrepet svekker den kraftige muskelen mellom øynene som medvirker til at pannen og brynene synker – den såkalte ”sintemuskelen”. Fordelen ved å benytte endoskopiskteknikk er at det blir minimale arr og passer også for pasienter med tynt hår.

Hvilket resultat kan du forvente?

Huden i pannen løftes slik at ”sinterynken” mellom øyebrynene og rynkene pannen reduseres. Øyebrynene løftes så du får et mer ”åpent blikk”. Metoden er stadig blitt forbedret, og resultatene er svært tilfredsstillende.

Slik utføres operasjonen

Ved å benytte endoskopisk teknikk kan vi i dag løfte øyebryn og dermed redusere hudoverskudd i øvre øyelokk, samt korrigere den såkalte sinterynken i en og samme prosedyre. Endoskopisk panneløft gjøres gjennom fire små snitt bak hårfestet. Man bruker endoskop der man ser hva man gjør på en tv-skjerm (kikkhullskirurgi). Inngrepet tar omtrent en time, og gjøres som regel i lokal anestesi.

Etter operasjonen

Du må gå med en stram bandasje rundt pannen i ett døgn, og en plasterbandasje i en uke. Stingene tas etter ni dager og etter 14 dager er eventuelle hevelser forsvunnet.

Mulige komplikasjoner

Det er svært sjelden at det forekommer komplikasjoner. Nerveskade kan forekomme, men blir som regel bra etter noen måneder.

Endoskopisk panneløft

Dette er teknikken kjent også som kikkhullskirurgi. Ved et endoskopisk panneløft trenger man kun å lage fire små snitt rett bak hårfestet. I disse små snittene fører kirurgen inn et lite instrument med et kamera på enden. Kirurgen kan se hva man gjør via en tv-skjerm.

Time hos
oss