PRP-behandling mot hårtap Porsgrunn

PRP-behandling av hår er en medisinsk teknikk som bremser hårtap og naturlig stimulerer hårsekkene i hodebunnen slik at håret vokser ut igjen. Behandlingen kan gi tettere og fyldigere hårvekst.

Effektiv metode mot hårtap

 • PRP bremser hårtap og stimulerer fyldigere hårvekst
 • Behandlingen utføres på kun 45 minutter
 • Nærmest smertefri
 • Sikker, naturlig og effektiv metode mot hårtap

Vurderingstime nødvendig før behandling

Før behandling med PRP mot hårtap, vil hudlegen vurdere om denne behandlingen er riktig for deg eller din type hårtap.

Dersom PRP-behandling passer for deg, vil det bli avtalt en ny time for oppstart av behandling etter vurderingstimen.

Hva er PRP mot hårtap?

PRP (plateberiket plasma) er en behandlingsmetode hvor vi bruker kroppens egne celler for å stimulere hårvekst. Vi henter ut konsentrerte mengder av vekstfaktorer fra kroppens blodplater gjennom en blodprøve, og injiserer det i hodebunnen for å stimulere tettere og fyldigere hårvekst.

PRP-behandling mot hårtap er en effektiv og naturlig metode med lite ubehag som blir utført av vår dyktige spesialist i hud og veneriske sykdommer, med spesialkompetanse innen hår- og neglesykdommer. 

Antall behandlinger med PRP

PRP-behandling mot hårtap er en tre-trinns medisinsk behandling som vil stimulere ny hårvekst og forbedre hårkvaliteten. Vi anbefaler minst tre til fem behandlinger, månedlig i starten og så hver 3.-4. måned.

Hvordan foregår PRP-hårbehandling?

Metoden starter med en enkel blodprøve som blir tatt fra armen din. Blodet sentrifugeres deretter i to omganger slik at vi kan skille blodplasma fra de røde og hvite blodcellene, og isolere PRP – den aktive ingrediensen som stimulerer til hårvekst. Da er det klart til å bli brukt i behandlingen.

Vi injiserer den konsentrerte mengden av vekstfaktorer i hodebunnen med en tynn kanyle/nål. Der blir det satt i gang en rekke kjemiske reaksjoner i hodebunnen som forbedrer blodsirkulasjon og stimulerer hårsekken. 

PRP-behandlingen mot hårtap – en tre-trinns medisinsk behandling: 

1. Vi henter ut blod via en enkel blodprøve fra armen din. Blodet settes i en sentrifuge som har som formål å hente ut økte konsentrasjoner av spesifikke celler fra plasmaet i blodet

2. Etter ca. 10 min vil blodet dele seg i tre lag:  

 • Blodplate-fattig plasma 
 • Blodpaterikt plasma 
 • Røde blodceller

3. Vi benytter deretter det blodplaterike plasmaet og injiserer det i hodebunnen for økt hårvekst

Behandlingen blir utført uten lokalbedøvelse, da det kan ødelegge effekten av PRP og innebærer minimal smerte. Vi tilsetter ingen kjemiske midler i PRP-behandlingen, noe som gjør den helt naturlig.

Hvordan virker injeksjoner i hodebunnen med blodplaterikt plasma?

Blodplater som inneholder vekstfaktorer er vesentlig for reparasjonsprosesser i kroppen, og PRP-behandling funker ved å sette i gang disse reparasjonsprosessene og øke blodsirkulasjonen som vil hjelpe håret til å vokse.

Når vi sprøyter PRP i hodebunnen med tynt hår vil det øke blodforsyningen til området, og dermed vil hårsekkene bli stimulert til fyldigere hårvekst. Enkelte hårsekker som nylig har sluttet å produsere hår, kan begynne å produsere hår igjen.

Hvem er kandidat for PRP-behandling mot hårtap?

Behandlingen fungerer som et godt alternativ for deg som plages av hårtap, og ikke ønsker å gjennomgå mer omfattende og inngripende metoder som tabletter eller hårtransplantasjon. Uansett hva årsaken er kan PRP-behandling stimulere ny hårvekst, forbedre kvaliteten på eksisterende hår og hindre ytterligere hårtap.

Behandlingen egner seg for både menn og kvinner som opplever hårtap mer enn det som er vanlig. En typisk kandidat kan være en kvinne eller mann i 30-årene som oppdager at fylden på håret har endret seg og blitt tynnere. 

Vår erfaring er at man som regel oppnår det beste resultat ved diffust hårtap – når man merker at håret begynner å bli tynnere. PRP- behandling vil fungere best på områder hvor det fortsatt finnes små hår. Behandlingen vil ikke ha effekt på områder som har vært uten hår over en lengre periode.

PRP egner seg særlig som tilleggsbehandling dersom man allerede går på tablettbehandling for hårtap, men ønsker å gjøre noe mer.

PRP-behandling egner seg for:  

 • Kvinner og menn i alle aldre som mister hår
 • Kvinner og menn med hårtap som allerede får noe behandling for hårtap, men ønsker tilleggsbehandling
 • Kvinner og menn som ikke ønsker å bruke medikamenter, men ønsker en trygg og effektiv behandling mot hårtap
 • Gravide eller ammende kvinner som behøver en trygg behandling for sitt hårtap

Egner seg ikke for:

 • Omfattende arvelig hårtap der det ikke lenger er noe hår
 • Flekkvis hårtap (alopecia areata)
 • Ved akutt eller kronisk betennelse i kroppen
 • Ved aktiv hudsykdom
 • Ved blodsykdom
 • De som har kreft

Forberedelser før PRP- hårbehandling 

Håret bør være nyvasket og uten hårprodukter. Dersom man bruker blodfortynnende bør disse stoppes i forkanten til PRP behandling. Hvor lenge i forkant man bør stoppe er avhengig av hvilken type blodfortynnende man bruker. Dette kan hudlege eller evt. fastlege informere deg om.

Etter behandlingen 

De første timene etter behandling kan du oppleve lett hodepine, tretthet og litt sårhet ved det behandlede området, men dette er forbigående og vil ofte gi seg etter en dag. Du kan gå på jobb rett etter behandling.

Unngå å bruke hodeplagg eller vaske håret samme dag etter behandling. Dagen etter kan du vaske håret som normalt igjen.

Klinisk dokumentert behandling mot hårtap 

Effekten av PRP-behandling mot hårtap er dokumentert i flere publiserte kliniske studier. Det er en effektiv og sikker behandling, og studier har vist at hårtykkelsen øker på aktive hårsekker. 

Resultater

Resultatet er avhengig av utgangspunktet ditt, og under en vurderingskonsultasjon med en av våre hudleger vil vi gå gjennom målene dine og hva du kan forvente, og hvilke eventuelle bivirkninger du kan oppleve.

PRP-behandling mot hårtap vil stimulere ny hårvekst og forbedre hårkvaliteten. Vår erfaring er at man oppnår som regel det beste resultat ved diffust hårtap (telogent effluvium).

PRP-behandling har særlig gode resultater når den brukes som tilleggsbehandling til tablettbehandling for hårtap.

Du vil begynne å se en forskjell som regel etter 6 måneder, men det kan ta opptil 12 måneder før du oppnår full effekt av behandlingen

Bivirkninger ved PRP-behandling av hårtap

PRP-injeksjoner av eget blod gir ingen risiko for smittsomme sykdommer. Likevel er det noen risikoer forbundet med injeksjonsbehandlinger som:

 • Skade på blodårer eller nerver
 • Infeksjon
 • Forkalking ved injeksjonspunktene
 • Små arr
 • En liten risiko for en negativ reaksjon på eventuell bedøvelse som settes i forkant av behandlingen

Priser for PRP-behandling mot hårtap

Per behandling5 400,-
Pakkepris, 3 behandlinger12 930,-
Konsultasjonstime for vurdering
Konsultasjon hos hudlege2 310,-
Konsultasjon hos syke-/hudpleier750,-

Se egne priser for Volvat Tromsø Kirurgi

Behandling mot hårtap i Porsgrunn tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Fremheve - ikke forandre

Med våre innovative metoder og moderne apparater har du muligheten til å velge effektive behandlinger med fantastiske resultater, som er mindre omfattende enn kirurgiske inngrep. 

Enestående kompetanse

Hos oss møter du noen av landets mest anerkjente hudleger. Vi er opptatt av å utføre hver behandling med presisjon og kvalitet for å oppnå naturlige resultater. Du kan være trygg på at du er i gode hender når du kommer til oss.  

Innovative metoder

Vi benytter oss av moderne teknologi og markedets beste apparater, med dyktig personale som sørger for trygg og sikker behandling. Vi er kjent for å være først ute med den nyeste teknologien og de mest effektive behandlingsmetodene.