Prevensjon

Prevensjon

Volvat gir informasjon og veiledning om alle typer prevensjon, som p-pille, minipille, p-plaster, p-ring, p-stav, kobberspiral og hormonspiral.

Prevensjon beskytter mot uønsket graviditet. Det finnes mange typer å velge mellom. Noen beskytter mot kjønnssykdommer (som for eksempel kondom), mens andre kun forhindrer graviditet.

Vi er alle forskjellige. Det er derfor ikke alltid lett å finne den perfekte prevensjon. Det kan være greit å få personlige råd og anbefalinger av gynekolog ved Volvat.

Ulike p-piller har svært ulik påvirkning på kroppen da de inneholder ulik type og mengde hormoner. Noen hjelper mot smerter og PMS, noen også mot kviser. Enkelte kan imidlertid ha uønskede bivirkninger, som for eksempel blødninger, depressive symptomer og kviser. Det er derfor viktig at du får god veiledning slik at vi finner den riktige p-pillen for akkurat deg.

Det er vanlig å ha mange spørsmål om prevensjon: Hva er forskjell på minipille og p-pille? Kan jeg bruke spiral? Og hva med p-stav? Svært mange synes dette er uoversiktlig og sliter med å vite hva som er best.

Volvats gynekologer har lang erfaring og hjelper deg med å finne en god løsning.