Avansert føflekk­scanning med IntelliStudio

Hos oss kan du få en grundig føflekksjekk med vår avanserte og digitale føflekkscanner, IntelliStudio og Canfield DermaGraphix. Du får tatt bilder av hele kroppen slik at våre dyktige hudleger kan overvåke og fjerne suspekte føflekker ved behov.

Ved å gjennomføre en føflekkundersøkelse med IntelliStudio DermaGraphix, får du tatt digitale bilder av hele kroppen og nærbilder av enkelte suspekte føflekker.

Føflekkscanning med Canfield tilbys hos Volvat på Majorstuen og IntelliStudio i Tromsø.

Denne nye metoden gir en god dokumentasjon, slik at legen vil kunne danne seg et enda bedre grunnlag for å vurdere om du har føflekker som bør fjernes.

Hos oss møter du erfarne og dyktige hudleger som bruker den mest avanserte teknologien på markedet for føflekkscanning – vi kan følge med på utviklingen av dine føflekker og fjerne dem ved behov.

Føflekkscanning med DermaGraphix

 • Det mest avanserte hudanalyseverktøyet på markedet
 • Vi utfører en scanning av hele kroppen og får oversikt over alle føflekker gjennom et digitalt kroppskart
 • Maskinen tillater oss å overvåke suspekte føflekker over tid
 • Bildene lagres digitalt slik at legen kan sammenligne nye og gamle bilder ved neste føflekksjekk
 • Bildene vises på en stor skjerm, og kan dermed studeres nøye
 • Mer effektive undersøkelser og presise svar

Avansert føflekkscanning

Volvats hudleger tilbyr grundige føflekksjekker, hvor alle føflekker i ansiktet og på kropp blir nøye undersøkt. Vi er opptatt av å stille riktig og presis diagnose, og gi rask tilbakemelding på føflekksjekken.

DermaGraphix

DermaGraphix gir oss en grundig digital oversikt over de aktuelle områdene, og vi kan overvåke området over tid for å se etter endringer i hudoverflaten eller i utseende.

Ved hjelp av maskinen kan våre hudleger oppdage avvik og endringer i hudoverflaten og deretter sette i gang nødvendige tiltak for behandling dersom det blir behov for det.

Hvordan fungerer DermaGraphix?

Dette er det mest avanserte hudanalyseverktøyet på markedet – den tillater oss å utføre en scanning av hele kroppen og få oversikt over alle føflekker gjennom et digitalt kroppskart.

Bildene lagres digitalt slik at legen kan sammenligne nye og gamle bilder ved neste føflekksjekk – maskinen gir hudlegen muligheten til å overvåke suspekte føflekker over tid.

Presis diagnostisering

DermaGraphix er et avansert hjelpemiddel som gjør at hudlegen kan vurdere resultatene raskere – maskinen organiserer bildene på en oversiktlig måte for optimal gjennomgang og vurdering av føflekkene, samt eventuelle avvik.

På denne måten kan vi bedømme en mistenksom føflekk mer presist, og følge med på utviklingen mellom hver oppfølgingstime.

Hvordan foregår undersøkelsen?

En føflekksjekk kan ta opptil 30 minutter, avhengig av hudtype, antall føflekker og andre flekker som skal undersøkes. Selve undersøkelsen i DermaGraphix-maskinen kan gjennomføres på 10 minutter, som er selve fotograferingen av føflekkene. 

Du undersøkes først hos hudlege som beslutter omfanget av føflekkskanningen og gir informasjon om videre forløp. Føflekkscanning gjennomføres deretter av sykepleier.

Hudspesialistene vurderer om det er nødvendig å fjerne noen føflekker av medisinske grunner. Mindre, opphevede føflekker, spesielt i ansiktet, kan ofte fjernes med en enkel "shave"-metode i hudens overflate med godt kosmetisk resultat. Ellers anbefaler vi normalt ikke å fjerne føflekker utelukkende av kosmetiske grunner, på grunn av risiko for arrdannelse.

DermaGraphix brukes kun ved undersøkelse av føflekker og føflekkreft, ikke ved andre former for hudkreft som f.eks. basalcellekreft.

Ved mistanke om føflekkreft

Denne formen for avansert bildeteknologi tillater oss å diagnostisere mer presist og effektivt. Dersom hudlegen oppdager avvik og mistanke om føflekkreft, vil hudlegen fjerne området kirurgisk mens du får lokalbedøvelse.

Denne typen mindre operasjoner kan vi utføre under selve føflekksjekken. Det er vanligvis ikke behov for at dette gjøres på et sykehus.

Etter at hud- eller føflekken er fjernet, sendes den til laboratorium for testing.

Vi bruker hovedsakelig 3 metoder for å fjerne føflekker:

 • Kirurgisk fjerning av føflekk vi bruker denne metoden til de aller fleste føflekker – særlig ved mistanke om kreft. Fjerner føflekken kirurgisk, og syr sammen såret. Sendes alltid til laboratorium for testing/histologi. Svartid 1-2 uker.
 • Shavingmetode – brukes til noen utstående føflekker, ikke behov for å sy sammen sår. Sendes som regel til laboratorium for testing/histologi. Svartid 1-2 uker. 
 • Ikke-kirurgisk CO2 laser – brukes på flekker som er lokalisert på et kosmetisk utsatt sted, når hudlegen er 100% sikker på den er godartet. Når den er fjernet, er det ikke noe igjen å sende til testing på laboratorium.

Ved funn av hudkreft i tidlig stadium vil kreften være kurert når hudflekken er fjernet.

Alle som har føflekker og som ønsker å sjekke disse, kan bestille en føflekkundersøkelse med DermaGraphix.

Undersøkelsen anbefales spesielt for deg:

 • med mange føflekker og lys hud
 • med en eller flere familiemedlemmer som har hatt føflekkreft og
 • som tidligere har hatt føflekkreft

Når bør jeg dra til hudlege?

Det er viktig å følge med på føflekkene sine og få undersøkt mistenkelige føflekker.

Jo bedre kjent du er med kroppen din, desto enklere er det å oppdage om det er føflekk- eller hudforandringer du er usikker på.

Det er en god vane å se deg i speilet når du har dusjet. Ta en titt både foran og bak, helst i litt godt lys. Har du en partner, er det lurt å hjelpe hverandre, spesielt når det kommer til områder du selv ikke har så god tilgang til som ryggen, hodebunnen osv.

Se etter om du har en føflekk som ikke ligner de andre du har. Følg også med hvis en føflekk:

 • vokser eller endrer form
 • endrer farge, spesielt til svart
 • klør eller blør
 • danner et sår som ikke vil gro

Ønsker du å bestille føflekkscanning med DermaGraphix?

Ring oss for timebestilling

Pris for undersøkelse

Føflekk-scanning med FotoFinder3 370,-
Undersøkelse3 370,-
Totalt3 370,-
Kan komme i tillegg
Pristillegg for undersøkelser og/eller prøver til laboratoriet

Konsultasjon hos hudlege

2 310,-

Priseksempel fra Oslo, tilleggskostnader kan påløpe

Hvorfor velge hudlege hos Volvat?

Riktig behandling for deg

Vårt brede medisinske utvalg av hudbehandlinger tillater oss å skreddersy behandling til hver enkelt pasient.

Anerkjente leger

Hos oss jobber noen av Norges mest anerkjente hudleger, med spisskompetanse innen estetiske og medisinske behandlinger, laserbehandlinger og hudkirurgi.

Alle hudproblemer

Våre erfarne hudleger utreder og behandler både kroniske og akutte hudsykdommer. Vi hjelper deg dersom du plages med alt fra akne og problemhud, til solskader og fjerning av føflekker.