Ultralyd av beinarterier

Ultralyd av beinarteriene gjør det mulig å vurdere strukturelle forandringer i arteriene inklusiv tidlige arteriosklerotiske forandringer

Ved hjelp av ultralyd av arteriene kan det tas stilling til alvorlighetsgraden av innsnevringen av arteriene (stenosegraden) og lokalisering av disse.

Hva er åreforkalkning?

Åreforkalkning innebærer at de store blodårene som frakter blod rundt i kroppen (arteriene) er blitt for trange. Da kommer det ikke nok oksygen og næringstoffer til organer blodårene forsyner.

Arterier blir trange når klumper av fett (såkalt plakk) avleires på innsiden av åreveggen. Løsner plakket fra åreveggen, kan det dannes arterielle blodpropper.

Åreforkalkning i beina ("røykebein")

Hvis årene i beina er for trange, kan det hende at årer til hjertet og hjernen også er for trange. Det innebærer at du har høyere risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvis arteriene til hjertet er for trange, kan du få brystsmerter (angina).

Sannsynligheten for arteriosklerose er større hos røykere, de som har diabetes og hos menn over femti år. Andre faktorer som øker risikoen for arteriosklerose er høyt blodtrykk, høyt kolesterol, overvekt og lite mosjon.

Symptomer

Røykeben (claudicatio intermittens) kan gi verkende smerter eller kramper i leggene, lårene, føttene eller rumpeballene når du trener.

Hvis arteriosklerosen blir alvorlig, kan du ha smerter i beina selv når du sitter stille.

Du kan få hudforandringer eller sår på beina eller føttene som ikke gror skikkelig Føttene kan anta en mørk fiolett eller lilla farge.

Ultralyd beinarterier m/klinisk vurdering

4 140,-

Priseksempel fra Oslo, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.