Brystforstørrelse med silikon

Våre erfarne og dyktige plastikk kirurger hjelper deg med å finne hvilke brystproteser som vil passer deg best. Volvat tilbyr brystforstørrelse med silikon i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Fredrikstad. 

I Norge og Skandinavia regner man med at cirka 90 prosent av brystimplantatene som brukes nå er silikonimplantater, og cirka 10 prosent er saltvann. Det finnes også implantater med et ytre skall av silikon og saltvann inni. Disse var vanligere før, men brukes fortsatt en del i andre land, for eksempel i USA. 

Vil brystforstørring med silikon se naturlig ut? 

Dersom man velger en størrelse og fasong som passer godt med kroppsfasongen, vil resultatet se naturlig ut. De dråpeformede implantatene vil også se mer naturlige ut, ettersom de er formet som et naturlig bryst. Sammen med kirurgen vil man komme frem til en fasong og størrelse som ser og føles mest mulig naturlig. 

Pris for brystforstørrelse med silikon

Prisen på en brystforstørring vil variere avhengig av hva slags type silikonimplantat man velger. Runde proteser er noe billigere enn dråpeformede, og starter på 44.300 kr.  

Se fullstendig prisliste her 

Silikonpupper – form på implantatene 

Det finnes runde og dråpeformede (anatomiske) silikonimplantater. Våre kirurger vil finne ut av hvilken form på implantatene som vil gi best mulig resultater. Det avhenger av hva man ønsker, men også hva som passer til kroppen. 

Runde silikonpupper 

De runde implantatene egner seg godt for de aller fleste pasienter. Disse implantatene koster litt mindre enn anatomiske implantater fordi de har en enklere form, men begge typer er av like god kvalitet. 

Dråpeformede silikonpupper 

De dråpeformede implantatene er formet mer som et naturlig bryst. De har mer fylde i nedre del av implantatet enn i øvre. Fra starten av ble denne typen brystimplantater utviklet for å kunne benyttes ved brystrekonstruksjoner for kvinner som har mistet brystet på grunn av sykdom.  

Hvilken type brystimplantat som vil passe best for deg finner du og kirurgen ut av under konsultasjonen. De aller fleste kvinner kan oppnå et fint resultat med runde proteser, men for andre, spesielt de som har svært små bryster som utgangspunkt, kan anatomiske proteser gi det beste resultatet. Vi vil hjelpe deg med dette slik at du får den form, størrelse og fasong som blir mest riktig for deg.  

Ulike profiler på silikonpuppene 

Brystimplantatets profil er et mål på hvor mye implantatet stikker ut fra kroppen. Her finnes det proteser med lav, medium eller høy profil.  

Når du kommer til konsultasjon hos oss vil kirurgen ta mål av brystkassen din for å fastsette ditt utgangspunkt. Så vil du få prøve forskjellige størrelser med testimplantater som legges i en BH. 

Vi vil bruke god tid på å forstå og diskutere dine ønsker, og kirurgen vil veilede deg gjennom ulike alternativer for å finne den løsningen og det implantat som vil passe deg og din kropp.  

Livstidsgaranti ved brystforstørrelse 

Garantiordningen i Volvat er en ekstra sikkerhet for deg som velger silikonpupper 

Livstidsgaranti på proteser 

Våre proteseleverandører gir livstidsgaranti på alle våre brystproteser. Dette innebærer at hvis protesene sprekker vil proteseprodusenten erstatte selve protesen vederlagsfritt. 

5 års inngrepsgaranti 

Vi har fem års inngrepsgaranti etter innleggelse av silikonproteser. Dersom du skulle trenge det får du kostnadsfritt skiftet ut skadede protester påvist med MR. 

Du vil kunne få utført reoperasjon grunnet kapslede proteser. 

Se spørsmålene våre plastikkirurger svarer ofte om brystforstørrelse  

Komplikasjoner 

Kan silikonpupper sprekke? 

I dag brukes nesten utelukkende implantater med den faste typen av silikon. De kohesive implantatene kan ha varierende grader av fasthet, fra naturlig bløt til formstabil gele. De er sikre, og kjennes naturlige ut. Silikonimplantatene er ekstremt slitesterke og kan tåle flere hundre kilo med trykk.  

Skallet rundt silikonkjernen består av mange lag for å sikre at implantatet ikke blir ødelagt eller lekker. Selv om det skulle bli en rift i en protese med kohesiv gel, vil ikke innholdet i protesen lekke ut. 

Hvis det skulle skje at et silikonbryst får en rift, kan det gå ubemerket hen fordi silikonet har en tendens til å forbli fanget i det omkringliggende vevet. Dette er kjent som et “stille brudd”. 

Det er imidlertid mulig for vevet å bli irritert og hovent. Ytterligere arrvev kan også dannes. Dette kan forårsake problemer i brystet, inkludert: 

  • Smerte, ømhet eller hevelse 
  • Endringer i størrelse eller form 
  • Klumper 
  • Kapsling 

Kapseldannelse 

Det kan forekomme kapseldannelse. Det vil si en hard kapsel rundt implantatet. Men – med de nye protesene med ru overflate er frekvensen av kapseldannelse betydelig mindre.  

Følbar protesekant og "wrinkling" 

Pasienter med lite underhudsfett kan oppleve at de kjenner nedre del av protesene under (det vil si i nedkant av) brystene. 

Nedsatt følsomhet kan forekomme 

Redusert eller bortfall av følelse i brystene/brystvortene kan i sjeldne tilfeller forekomme etter operasjonen. Følelsen vil imidlertid hos de fleste komme tilbake etter noen måneder. 

Ammeevnen som regel ikke påvirket 

Evnen til å amme vil en sjelden gang kunne bli redusert. Nye svangerskap vil dessuten kunne gi større bryster og tøye huden og føre til at brystene blir slappe på nytt. 

Volvat har lang erfaring med brystoperasjoner 

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi. De har lang erfaring med plastikkirurgiske brystoperasjoner og kan vise til meget gode resultater. Vi kan gi deg råd om størrelse på brystprotese, form på brystprotese, og valg av riktig type brystprotese. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. 

Konsultasjon

1 050,-

Priseksempel fra Oslo, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.