Brystforstørrelse

Generell, gastro og plastisk kirurgi, illustrasjonsbilde

Volvat tilbyr brystforstørrelse med silikon i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Fredrikstad. Vurderer du brystforstørrelse kan våre eksperter gi deg råd og veiledning. Sammen blir vi enige om operasjon er riktig for deg, og om hva som vil gi best mulig resultat.

Mange årsaker til at kvinner ønsker en brystforstørrelse

Noen har svært lite naturlig brystvev, og lengter etter mer former. Andre har kanskje aldri vært komfortable med formen eller fasongen på egne bryster. Enkelte tenker muligens at de gjerne skulle fått tilbake de brystene man en gang hadde.

Det å føle seg vel i egen kropp er viktig, og for noen øker både selvfølelsen og selvtilliten etter en brystforstørrelse eller et brystløft.

Volvat har lang erfaring med brystforstørrelse

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi, og gjennomfører svært mange inngrep i året.

Brystforstørrelse har blitt svært vanlig de senere år, og det er regnet for å være et trygt inngrep.

Vi kan gi deg råd om størrelse på brystprotese, form på brystprotese, og valg av riktig type brystprotese.

Se spørsmålene våre plastikkirurger svarer ofte om brystforstørrelse

Tungtveiende grunner

Hos Volvat lytter vi til deg og setter deg i fokus fra første konsultasjonstime. Du kan forvente topp behandling utført av flinke og erfarne kirurger assistert av svært kvalifisert helsepersonell.

Fornøyde pasienter

De fleste undersøkelser viser at brystforstørrelse er en operasjon hvor pasientene stort sett er meget godt fornøyd med resultatet.

Vent om du er i tvil

Generelt vil vi gi det råd at man ikke lar seg operere innen man har fått de barna man har planlagt å få.

Husk også at en silikonprotese er et fremmedlegeme – du bør ha en god grunn for å plassere et fremmedlegeme i kroppen.

Spesielt hvis du er en ung kvinne som ennå ikke har fått barn, bør du etter vår mening ha tungtveiende grunner for å la deg operere.

Er du i tvil, er det vårt råd å vente med operasjon.

På jobb etter én uke

Dersom man etter konsultasjon kommer frem til at det ønskes operasjon vil oppholdet på klinikken ta om lag tre timer på operasjonsdagen. Da går det med halvannen time til behandlingen.

De fleste er tilbake på jobb igjen etter én uke, og man kan trene som før innen fire til seks uker.

Alle kan få større bryster

Som en hovedregel kan alle friske kvinner som ønsker større bryster få operasjon hos Volvat.

Ved større vekttap

Hvis du har gått mye ned i vekt, eller har gjennomgått svangerskap, kan det ofte være hensiktsmessig med en brystløftoperasjon før brystforstørrelsen.

Mamografi anbefalt ved fylte 40 år

Volvat anbefaler kvinner over 40 år, som skal til brystkirurgi (brystforstørrelse, brystløft og brystreduksjon), å ha gjort mammografi innen 6 måneder før operasjonen.

Etter svangerskap

Amming skal være avsluttet minst seks måneder før eventuell operasjon.

Ved spiseforstyrrelser

Personer med spiseforstyrrelse kan vurderes for operasjon i samråd med dem som behandler den det dreier seg om.

Garanti ved brystforstørrelse

Garantiordningen i Volvat er en ekstra sikkerhet for deg som velger silikonproteser.

5års inngrepsgaranti

Vi har fem års inngrepsgaranti etter innleggelse av silikonproteser. Dersom du skulle trenge det får du kostnadsfritt skiftet ut skadede protester påvist med MR.

Du vil kunne få utført reoperasjon grunnet kapslede proteser.

Livstidsgaranti på proteser

Våre proteseleverandører gir livstidsgaranti på alle våre brystproteser. Dette innebærer at hvis protesene sprekker vil proteseprodusenten erstatte selve protesen vederlagsfritt.

Naturtro resultat

Volvat tilbyr silikonproteser fra Mentor og Motiva, nøye utvalgt på grunn av deres høye kvalitet og flotte resultater ved brystforstørrelse. Vi i Volvat setter vår ære i kun å tilby det beste til våre pasienter.

Brystimplantater fra Mentor

Mentor er i dag verdens ledende produsent av medisinske implantater for estetisk og rekonstruktiv kirurgi, og de har over 30 års erfaring med produksjon og utvikling av brystimplantater.

Protesene deres brukes i dag til brystrekonstruksjoner ved alle norske sykehus.

Legen hjelper deg finne den beste løsningen

Protesene til Mentor og Motiva gir et naturtro resultat, og brystene kjennes naturlig ut ved berøring. Legen din vil hjelpe deg å finne den protesen som er best for akkurat deg.

Vær oppmerksom på at tilbud kan variere fra senter til senter.

Ulike fysiske forutsetninger

Noen kvinner ønsker en implantatstørrelse som ikke er egnet for deres kropp. Dette kan gi fysiske komplikasjoner, og det er vår jobb som leger å sørge for at den situasjonen unngås.

Det er viktig å understreke at alle kvinner har ulike fysiske forutsetninger, og resultatet av en operasjon avhenger også av ditt utgangspunkt.

Protesestørrelsene oppgis i cc, som er det samme som milliliter. Man kan også si at det omtrent tilsvarer antall gram på protesen.

De vanligste protesene som kvinner velger ligger mellom 250-350 ml. Dette vil gi en økning på mellom 1-2 cupstørrelser for en middels slank kvinne, men dette avhenger også av hvilken type BH man bruker.

Du og din kirurg finner sammen ut hvilken protesetype som vi gi deg det beste resultatet.

Silikon mest vanlig

Brystimplantater kommer i mange forskjellige former og størrelser, og med forskjellig typer innhold. I Norge er silikonimplantater vanligst.

Det finnes også implantater med et ytre skall av silikon og saltvann inni. Disse var vanligere før, men brukes fortsatt en del i andre land, for eksempel i USA.

I Norge og Skandinavia regner man med at cirka 90 prosent av brystimplantatene som brukes nå er silikonimplantater, og cirka 10 prosent er saltvann.

Grunnen til at man bruker mer saltvannsproteser i USA er at det frem til 2006 var forbudt med salg av silikonproteser der. I dag estimerer man at det brukes cirka 50 prosent av hver sort i USA.

Kan lekke saltvann

Saltvannsproteser kan gi en fin form på brystene men de har en økt tendens til å folde seg.

Hos en del kvinner kan man også kjenne at brystene er fylt med vann, spesielt om kvinnen er slank. Det gjør at brystene ikke oppleves helt som naturlige bryster.

Saltvannsproteser kan også lekke litt. Cirka syv prosent av saltvannsimplantater lekker og må byttes innen 10 år. Derfor anbefaler Volvat ikke saltvannsproteser som førstevalg.

Silikonimplantater kan være fylt enten med en tyktflytende silikongele, eller en kohesiv (fast) silikongele.

Ufarlig for mennesker

I dag brukes nesten utelukkende implantater med den faste typen av silikon. De kohesive implantatene kan ha varierende grader av fasthet, fra naturlig bløt til formstabil gele. De er sikre, og kjennes naturlige ut.

Skallet rundt silikonkjernen består av mange lag for å sikre at implantatet ikke blir ødelagt eller lekker. Selv om det skulle bli en rift i en protese med kohesiv gel, vil ikke innholdet i protesen lekke ut.

Silikon er ufarlig for mennesker. Silikonimplantatene har en mer eller mindre ru overflate. Dette er fordi at protesen skal vokse fast i vevet omkring på best mulig måte. Dette er også med på å redusere kapseldannelse.

Brystprotesenes form

Det finnes runde og dråpeformede (anatomiske) implantater.

Runde

De runde implantatene er formet som en bolle, og denne formen egner seg godt for de aller fleste pasienter. Disse implantatene koster litt mindre enn anatomiske implantater fordi de har en enklere form, men begge typer er av like god kvalitet.

Dråpeformede

De dråpeformede implantatene er formet mer som et naturlig bryst. De har mer fylde i nedre del av implantatet enn i øvre. Fra starten av ble denne typen brystimplantater utviklet for å kunne benyttes ved brystrekonstruksjoner for kvinner som har mistet brystet på grunn av sykdom.

Kan rotere

Dråpeformede implantater ble også raskt populære innen estetisk, plastisk kirurgi, siden de ofte gir det beste resultatet for kvinner som har svært lite, eller ikke noe, eget brystvev.

Alle implantater kan rotere bak-frem og det vil kunne endre brystets form. Anatomiske implantater vil imidlertid også kunne gi en formendring på brystet hvis de roterer sideveis.

For å minske denne risikoen utformes disse implantatene kun med ru overflate, slik at implantatet skal feste seg bedre i vevet.

Brystimplantatenes profil

Brystimplantatets profil er et mål på hvor mye implantatet stikker ut fra kroppen. Her finnes det proteser med lav, medium eller høy profil.

Når du kommer til konsultasjon hos oss vil kirurgen ta mål av brystkassen din for å fastsette ditt utgangspunkt. Så vil du få prøve forskjellige størrelser med testimplantater som legges i en BH.

Vi vil bruke god tid på å forstå og diskutere dine ønsker, og kirurgen vil veilede deg gjennom ulike alternativer for å finne den løsningen og det implantat som vil passe deg og din kropp.

Fjerning av brystprotese

For noen kan det bli aktuelt å fjerne protesene igjen. Det kan være forskjellige årsaker til at man ønsker å fjerne silikonproteser. Selve inngrepet går unna på under en halvtime, innebærer liten risiko og det er få plager etterpå.

Hvis du fjerner brystprotesene uten å legge inn nye, og uten å gjøre brystløft, må du regne med at brystene vil føles tomme, spesielt i begynnelsen. Vevet i brystene vil imidlertid trekke seg sammen etter hvert slik at utseendet bedrer seg. Hvor fint resultatet blir, avhenger av pasientens alder, hud- og kjertelkvalitet, og størrelse på brystprotesene.

Hvis du ønsker andre inngrep utført, gjøres disse som regel samtidig. Det kan dreie seg om kapselfjerning, bytte til større brystinnlegg, skifte av plan fra over til under muskelen, eller skifte av protesetype.

Før-og-etter-bilder

Hvorfor viser dere ikke før-etter-bilder på hjemmesiden, spør mange. Det kan vi dessverre ikke gjøre fordi markedsføring av brystforstørrelse og andre kosmetiske (kirurgiske) inngrep, ikke kan inneholde pre- og postoperative bilder (før-og-etter-operasjonen-bilder). Dette ifølge forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep.

Volvat har imidlertid flotte før-og-etter-bilder på klinikken. Under konsultasjon hos kirurgen kan du få se bilder som viser forventet operasjonsresultat. Dette regnes som hensiktsmessig informasjon i henhold til helsepersonelloven § 10. Slike bilder, og våre animasjonsfilmer, vil kunne gi deg et godt inntrykk av det som kan bli ditt endelige resultatet.

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

For Oslo, Bergen og Fredrikstad kan du også bestille time online.

Gå til forsiden om plastisk kirurgi