Brystforstørrelse

Volvat tilbyr brystforstørrelse med silikon i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Fredrikstad. Sannsynligvis har over 10 millioner kvinner utført brystforstørrende operasjon med silikonproteser.

De fleste undersøkelser viser at brystforstørrelse med proteser er en operasjon hvor pasientene stort sett er meget godt fornøyd med resultatet og Volvat har god dokumentasjon på langtidsvirkningene av denne typen inngrep.


Brystforstørrelse med silikon

Silikonprotesene har siden da blitt stadig forandret og forbedret. Dagens proteser består av et relativt tykt ytre skall av silikon som er enten fylt med silikon eller saltvann. De fleste protesene som brukes til kosmetiske operasjoner er fylt med silikongele av ulik konsistens. Vi anvender alltid anerkjente kvalitetsproteser. Hos Volvat er kirurgen din tilgjengelig 24 timer i døgnet året rundt i forbindelse med operasjon.

Det finnes ikke én protesetype som egner seg for alle pasienter. Protesene kan ha forskjellig form, størrelse og fyll. Formen kan være rund eller dråpeformet, såkalt anatomiske proteser. Protesene skiller seg også fra hverandre i profilen, noen er brede og relativt flate, mens andre er smale og relativt høye (såkalt high profile - HP).

Alle proteser finnes i mange ulike størrelser, som angis normalt i milliliter eller "cc" (engelsk cubic centimetre). Innholdet i protesen, fyllet, kan være flytende eller fast silikon-gel.

Her finner du pris på brystforstørring og annen plastisk kirurgi

 

animasjon brystforstørrelse

Animasjon som viser hvordan brystforstørring med silikon kan foregå

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

Her finner du en presentasjon av våre plastikkirurger!

 

Forundersøkelse

Ved en konsultasjon og forundersøkelse vil du møte plastikkirurgen som skal gjennomføre inngrepet. Alle pasienter over 18 år kan få tilbud om operasjon, med mindre det foreligger medisinske eller etiske motforestillinger. I samråd med pasienten blir man enig om hvilken behandling som skal gjøres ut fra faktiske forutsetninger og pasientens ønsker. Valg av protesetype og størrelse gjøres i samråd med plastikkirurgen som skal operere deg.

Ifølge nasjonale anbefalinger er det ønskelig at kvinner over 40 år får tatt en mammografi (røntgenundersøkelse av brystene) som del av forberedelsen til operasjonen. Dette kan du få gjort ved Volvat eller du organiserer det via din fastlege. Hvis det nylig er gjort en slik undersøkelse trenger du ikke gjøre det på nytt.

Før operasjonen

Når du har bestemt deg for operasjonen får du en resept på en bakteriedrepende såpe (Hibiscrub) og smertestillende tabletter (Paralgin Forte og Voltaren). Kvelden før og samme morgen som du skal opereres skal du vaske hele kroppen med Hibiscrub såpe. Etter Hibiscrub vask skal du ta rene klær på deg. Det anbefales barbering i armhulen. Smertestillende tabletter brukes etter operasjonen.

På grunn av narkosen må du være fastende i minst 6 timer før operasjonen (dvs ikke spise, drikke, røyke, tygge tyggegummi). Sminke, neglelakk skal ikke brukes på operasjonsdagen, smykker og ringer lar du være hjemme.

Animasjon som viser hvordan brystforstørring med silikon kan foregå

 

Selve operasjonen

På operasjonsdagen kommer du fastende til avtalt tid. Kirurgen utfører operasjonen ved hjelp av en operasjonssykepleier, mens anestesipersonell sørger for at du får narkose og sover trygt gjennom hele operasjonen. Når du kommer til operasjonsbordet får du en intravenøs kanyle (veneflon) i armen som brukes til å tilføre væske og medisiner som skal gi deg narkosen. Du vil få antibiotika som forebyggende i samband med inngrepet. Når du har sovnet vil kirurgen sette lokalbedøvelse under huden. Lokalbedøvelsen vil gi deg smertelindring ved operasjonen og også de første timene etter operasjonen.

Snittet i huden for å legge inn protesen kan legges på undersiden av brystet, rundt brystvorten (areolaen) eller i aksillen og varierer mellom 3-5,5 cm i lengde. Protesen kan plasseres under kjertelvevet (subglandulært - over den store brystmuskelen, musculus pectoralis) eller under brystmuskelen (submuskulært). Tilgangen og plasseringen av protesen bestemmes i samråd med plastikkirurgen før operasjon.

Normalt legges det ikke tynne plastrør (dren) under huden ved denne operasjonen. Inngrepet varer omkring 1 time.

Etter operasjonen

De første timene etter operasjonen ligger du på klinikken. Du vil få den smertelindring du trenger. Før avreise fra klinikken får du grundig skriftlig og muntlig informasjon om hvilke råd du bør følge etter operasjonen. Dette er viktig for at det skal være minst mulig risiko for komplikasjoner og for at resultatet skal bli best mulig. På grunn av at du har fått medikamenter under operasjonen kan du ikke reise fra oss alene. Du skal ha en voksen som henter deg på klinikken og som kan være hos deg det første døgnet etter operasjonen. Dersom du har lang reisevei er det overnattingsmuligheter på Volvat. Alternativt anbefales det at du og ditt følge overnatter i nærheten av klinikken i tilfelle det skulle være nødvendig med tilsyn.

De fleste vil normalt ha en del ubehag som ofte beskrives som kraftig melkespreng eller stølhet. Det verste gir seg som regel etter 1-2 døgn, men noe ubehag må man regne med i alle fall en ukes tid. Du tar smertestillende medisiner etter avtale og behovet for smertestillende medisin vil vanligvis ikke vare i mer enn noen dager. Det første døgnet skal alle ha ro. Mødre med små barn bør ha hjelp de første dagene.

Hevelse kan forekomme og holde seg en periode. Brystene vil virke stramme og spente like etter operasjonen, dette vil gi seg etter hvert. Man bør unngå tunge løft og store kraftfulle armbevegelser de første 5 ukene.

Tilhelingen varierer fra pasient til pasient og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet. Snittet blir lukket med innvendige sting som ikke skal fjernes og som forsvinner av seg selv i løpet av noen måneder.

Pasienten må bringe med seg en god støttende sports-BH som skal brukes dag og natt de første 5 ukene etter operasjonen. Denne sportsbehåen må ikke ha spiler, gjerne ha brede stropper over skuldrene og bred støtte under. Det sitter en brunfarget tape (Micropore fra 3M) på arret som skiftes på kontroll en uke etter operasjon. For å oppnå penest mulig arr anbefaler vi å fortsette med tapen i 3 måneder etter operasjon. Tapen skiftes hver 7.-10. dag. Du kan dusje etter operasjonen, men sørg for at det ikke kommer vann på operasjonsområdet de første 3 dager etter operasjonen.

Idrettsaktiviteter kan gjenopptas etter 5-8 uker. Da er det viktig at en bruker sports-BH. Pasienter som har kontorarbeid er som regel på arbeid etter noen dager/en uke. Har man tyngre fysisk arbeid, bør man regne med 2 uker. Arrene bør ikke utsettes direkte for sollys eller solarium det første året etter operasjon. Dersom arrene er fint tilhelet anbefales det vanlig bading i sjøen tidligst etter 2-3 uker og i basseng etter 3-4 uker.

Kirurgen din er tilgjengelig 24 timer i døgnet året rundt i forbindelse med operasjon.

Her kan du lese om mulige komplikasjoner ved brystforstørring

Animasjon som viser hvordan brystforstørring med silikon kan foregå

 

Amming

Ammeevnen vil kunne bli redusert etter operasjonen. Nye svangerskap vil dessuten kunne tøye huden og resultere i at brystene blir slappe på nytt. Et annet viktig aspekt er at amming med silikonproteser medfører en økt risiko for å utvikle kapsel. Vi anbefaler derfor som en hovedregel å vente med silikonproteser til man har fått de barna man skal ha.

Etter avsluttet amming bør man normalt ikke legge inn proteser før det er gått minst 3 mnd.

Her finner du pris på plastisk kirurgi

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

Her finner du en presentasjon av våre plastikkirurger!

 

 

 

 

Generell informasjon

De siste 10 dager før operasjonen er det viktig ikke å bruke medisiner som kan gi økt blødningstendens. Dette gjelder spesielt medisiner mot smerter som inneholder acetylsalisylsyre (ASS). De mest kjente er Albyl E, Dispril og Globoid. Men også en rekke andre medikamentgrupper, antiflogistika som for eksempel Naprosyn, Indocid, Brexidol og Voltaren kan øke blødningstendensen og frarådes brukt før operasjonen. Noen pasienter bruker blodtynnende medikamenter fast, spesielt i forbindelse med hjerte- eller karsykdommer og forebyggende mot blodpropp. Det må avklares med fastlege / spesialist om det er forsvarlig at du forbigående avslutter medikasjonen.

Dersom en må bruke smertestillende preparater før operasjonen, anbefaler vi medikamenter som inneholder paracetamol (Paracet, Panodil, Pamol, Alvedon og Pinex). Normalt behøver en ikke slutte med P-piller før operasjonen, men dette må i enkelte tilfeller diskuteres med kirurgen eller din fastlege.

Det vil bli lagret opplysninger om det gjennomførte inngrep i et elektronisk journalsystem. Det vil også bli tatt anonymiserte bilder (uten ansikt) før operasjonen. Disse kan du ikke kreve slettet. Vanlige regler for taushetsplikt i helsevesenet gjelder.

Røyking

Ved en hver operasjon er det viktig at blodsirkulasjonen er best mulig for god sårtilheling. Røyking får blodkarene til å trekke seg sammen og reduserer tilførselen av oksygen til vevet. Dette vil kunne medføre dårligere sårtilheling og øker risiko for infeksjon. Ideelt bør du være røykfri 4 uker før og 4 uker etter operasjon.

 

Her kan du lese om mulige komplikasjoner ved brystforstørring

Her finner du en presentasjon av våre plastikkirurger!

Animasjon som viser hvordan brystforstørring med silikon kan foregå

 

 

 

 

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen
  • Volvat Fredrikstad
  • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal

Priser

Klikk her for å se en prisoversikt for plastisk kirugi ved Volvat

VIKTIG: alle priser i denne oversikten er fra-priser.