Brystløft

Volvat tilbyr brystløft i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Fredrikstad. Brystløft er en operasjon som har til hensikt å løfte brystene, uten å gjøre noe med størrelsen.


Noen kvinner opplever etter svangerskap og amming, vekttap eller med økende alder at bryster henger. Brystløft (mastopexi) er en operasjon som har til hensikt å løfte brystene, uten å gjøre noe med størrelsen. Ved et brystløft fjernes overflødig hud og man gir brystene en strammere, rundere, høyere og finere fasong.

Et brystløft vil i de fleste tilfeller gjøre at brystene oppleves noe større fordi brystvolumet blir samlet opp. Om det er ønsket kan man kombinere et brystløft med en brystforstørrelse. Diameteren på brystvorten tilpasses/reduseres vanligvis.

Brystløft utføres etter samme prinsipp som en brystreduksjon.

 

 

brystløft animasjon

Her kan du se animasjoner som viser hvordan brystløft og andre inngrep innen plastikkirurgi foregår

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

Forundersøkelse

Ved en konsultasjon og forundersøkelse vil du møte plastikkirurgen som skal gjennomføre inngrepet. Graden av heng på brystene samt vevet i brystet og hudens elastisitet vil bli vurdert. På bakgrunn av disse forutsetningene og pasientens ønsker blir man enige om hvilken behandling som skal gjøres. Enkelte ganger vil den behandlingen du ønsker ikke være hensiktsmessig og du vil da ikke bli operert. Skal du fortsatt ha barn vil vi med tanke på amming velge en operasjonsteknikk som bevarer ammeevnen best mulig.

Ifølge nasjonale anbefalinger er det ønskelig at kvinner over 40 år får tatt en mammografi (røntgenundersøkelse av brystene) som del av forberedelsen til operasjonen. Dette kan du få gjort ved Volvat eller du organiserer det via din fastlege. Hvis det nylig er gjort en slik undersøkelse trenger du ikke gjøre det på nytt.

Før operasjonen

Når du har bestemt deg for operasjonen får du en resept på en bakteriedrepende såpe (Hibiscrub) og smertestillende tabletter (vanligvis Paralgin Forte og Arcoxia). Kvelden før og samme morgen som du skal opereres skal du vaske hele kroppen med Hibiscrub såpe. Det anbefales barbering i armhulene. Etter Hibiscrubvask skal du ta rene klær på deg. Smertestillende tabletter brukes etter operasjonen.

På grunn av narkosen må du være fastende i minst 6 timer før operasjonen (dvs. ikke spise, drikke, røyke, tygge tyggegummi). Sminke, neglelakk skal ikke brukes ved operasjonsdagen. Smykker og ringer lar du være hjemme.

Selve operasjonen

På operasjonsdagen kommer du fastende til avtalt tid. Kirurgen utfører operasjonen ved hjelp av en operasjonssykepleier, mens anestesipersonell sørger for at du får narkose og sover trygt gjennom hele operasjonen. Når du kommer til operasjonsbordet får du en intravenøs kanyle (veneflon) i armen som brukes til å tilføre væske og medisiner som skal gi deg narkosen. Du vil få antibiotika som forebyggende i samband med inngrepet. Når du har sovnet vil kirurgen sette lokalbedøvelse under huden. Lokalbedøvelsen vil gi deg smertelindring ved operasjonen og også de første timene etter operasjonen. Inngrepet varer omkring 2 timer.

Etter operasjonen

De første timene etter operasjonen ligger du på klinikken. Du vil få den smertelindring du trenger. Før avreise fra klinikken får du grundig skriftlig og muntlig informasjon om hvilke råd du bør følge etter operasjonen. Dette er viktig for at det skal være minst mulig risiko for komplikasjoner og for at resultatet skal bli best mulig. På grunn av at du har fått medikamenter under operasjonen kan du ikke reise fra oss alene. Du skal ha en voksen som henter deg på klinikken og som kan være hos deg det første døgnet etter operasjonen. Dersom du har lang reisevei er det overnattingsmuligheter på Volvat. Alternativt anbefales det at du og ditt følge overnatter i nærheten av klinikken i tilfelle det skulle være nødvendig med tilsyn.

Et brystløft kan gi noe smerter. Man vil kjenne at brystene er stramme og spente like etter operasjonen, dette vil gi seg etter hvert. Hevelsen vil også holde seg en periode. Et døgn etter operasjonen bør man være oppe og bevege seg selv om man har noe ubehag. Man bør unngå tunge løft og store kraftfulle armbevegelser de første 5 ukene.

Tilhelingen varierer fra pasient til pasient og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet. Ujevnheter som kjennes under huden rett etter operasjonen har en tendens til å bli borte med tiden. Massasje av disse områdene fører til raskere normalisering.

Såret blir lukket med innvendige sting som ikke skal fjernes og som forsvinner av seg selv i løpet av noen måneder. Aller ytterst i huden holdes sårkantene sammen med en tynn tråd som ligger rett under huden. En bit av denne tråden kan noen ganger komme fram i såret. Denne kan dras eller klippes bort. Inngrepet resulterer i et ankerformet arr, rundt brystvorten, langs folden under brystet og et arr fra brystvorten og ned til denne folden.

Pasienten må bringe med seg en god støttende sports-BH som skal brukes dag og natt de første 5 ukene etter operasjonen. Denne sports BH-en må ikke ha spiler, gjerne ha brede stropper over skuldrene og bred støtte under. Bandasjen som blir anlagt etter operasjonen er lett komprimerende. Den ytre bandasjen fjernes vanligvis 3 dager etter operasjonen. Du kan dusje etter operasjonen, men sørg for at det ikke kommer vann på den ytre bandasjen og operasjonsområdet de første 3 dager etter operasjonen.

Det sitter en brunfarget tape (Micropore fra 3M) på arret som skiftes på kontroll 1 uke etter operasjonen. For å oppnå penest mulig arr anbefaler vi å fortsette med tapen i 3 måneder etter operasjon. Tapen skiftes hver 7.-10. dag.

Idrettsaktiviteter kan gjenopptas etter 5-8 uker. Da er det viktig at en bruker sports-BH. Pasienter som har kontorarbeid er som regel på arbeid etter 1 uke. Har man tyngre fysisk arbeid bør man regne med 2-3 uker. Arrene bør ikke utsettes direkte for sollys eller solarium det første året etter operasjon.

Kirurgen din er tilgjengelig 24 timer i døgnet året rundt i forbindelse med operasjon.

Mulige komplikasjoner

Som ved alle kirurgiske inngrep er det mulighet for komplikasjoner. Ved å følge de råd vi gir deg før og etter operasjon, reduseres risikoen for at slike komplikasjoner inntreffer.

Blåmerker i huden er normalt og forsvinner som regel 2 – 4 uker etter behandlingen. Nedsatt følelse i huden er vanlig, men normaliseres som regel etter noen måneder. Forbigående hevelse i det opererte området er normalt.

Blødning etter operasjon kan oppstå selv om det er sjelden. Skulle det oppstå hevelse med betydelig sideforskjell og sprengfølelse kan dette være tegn på blødning. Kirurgen vil da vurdere om det er grunnlag for å åpne såret for å tømme ut blod. Dette har ingen innflytelse på det kosmetisk sluttresultatet.

Infeksjoner oppstår sjelden, men kan forekomme. Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for at du skal være best mulig beskyttet mot dette. Får du økende smerter, hevelse, rødme i huden på brystet og frysninger/feber kan dette være tegn på infeksjon. Ta kontakt så vil kirurgen avgjøre behov for antibiotika og evt. annen behandling.

Andre og mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp er svært sjeldne, men kan forkomme. Ved risikofaktorer vurderes det om blodfortynnende medikamenter skal gis for å redusere fare for blodpropp.

Et hvert kirurgisk inngrep vil etterlate seg arr. Hvordan arrene blir seende ut til slutt er avhengig av pasientens groforhold og hudkvalitet. Vi syr med innvendige sting for å minske arrene i huden mest mulig. Som ved de fleste andre operasjoner vil noen pasienter danne pene tynne arr, mens andre danner bredere og tykkere arr. Nye og ferske arr er alltid røde, men vil gradvis blekne i løpet av det første året. Etter et brystløft vil arrene alltid bli synlig. For å få et minst mulig synlig arr er det ønskelig at pasienten taper arrene i minst 3 måneder etter operasjonen og at hun bruker en støttende BH de første ukene. Arrene skjules imidlertid av BH eller badedrakt og vil ikke synes i utringet kjole. I sjeldne tilfeller kan arrene bli brede og godt synlige. Det er ikke alltid mulig å forutsi hvordan arrene blir. En viss anelse får du ved å studere eventuelle tidligere operasjonsarr.

Hvis det oppstår problemer med blodforsyningen til brystvorten eller huden for øvrig vil en del av huden bli avstøtt (nekrose). Slik avstøtning av en del av huden eller brystvorten er svært uvanlig og det vil sjelden ha betydning på det kosmetiske sluttresultatet.

Tross i synlige arr opplever vi at de aller fleste pasienter som har gjennomgått et brysløft er svært fornøyde. Det endelige resultat må ikke bedømmes umiddelbart etter operasjonen. Det tar vanligvis 3-12 måneder før man kan uttale seg om sluttresultatet. Formen på brystene etter operasjonen avhenger av mange faktorer, deriblant melkekjertlenes form og størrelse, mengden av underhudsfett og hudens elastisitet.

De fleste vil få bryster som både ser og kjennes naturlige ut etter operasjonen. Selv om kirurgen under operasjonen både vurderer og veier det som blir fjernet, kan brystene bli noe asymmetriske. Dette er imidlertid problemer som kan løses med en mindre kirurgisk korreksjon senere.

Generell informasjon

De siste 10 dager før operasjonen er det viktig ikke å bruke medisiner som kan gi økt blødningstendens. Dette gjelder spesielt medisiner mot smerter som inneholder acetylsalisylsyre (ASS). De mest kjente er Albyl E, Dispril og Globoid. Men også en rekke andre medikamentgrupper, antiflogistika som for eksempel Naprosyn, Indocid, Brexidol og Voltaren kan øke blødningstendensen og frarådes brukt før operasjonen. Noen pasienter bruker blodtynnende medikamenter fast, spesielt i forbindelse med hjerte- eller karsykdommer og forebyggende mot blodpropp. Det må avklares med fastlege / spesialist om det er forsvarlig at du forbigående avslutter medikasjonen.

Dersom en må bruke smertestillende preparater før operasjonen, anbefaler vi medikamenter som inneholder paracetamol (Paracet, Panodil, Pamol, Alvedon og Pinex). Normalt behøver en ikke slutte med P-piller før operasjonen, men dette må i enkelte tilfeller diskuteres med kirurgen eller din fastlege.

Det vil bli lagret opplysninger om det gjennomførte inngrep i et elektronisk journalsystem. Det vil også bli tatt anonymiserte bilder (uten ansikt) før operasjonen. Disse kan du ikke kreve slettet. Vanlige regler for taushetsplikt i helsevesenet gjelder.

Røyking

Ved en hver operasjon er det viktig at blodsirkulasjonen er best mulig for god sårtilheling. Røyking får blodkarene til å trekke seg sammen og reduserer tilførselen av oksygen til vevet. Dette vil kunne medføre dårligere sårtilheling og øker risiko for infeksjon. Ideelt bør du være røykfri 4 uker før og 4 uker etter operasjon.

 

 

Her finner du pris på plastisk kirurgi

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

Her finner du en presentasjon av våre plastikkirurger!

 

Her kan du se animasjoner som viser hvordan brystløft og andre inngrep innen plastikkirurgi foregår

 

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen
  • Volvat Fredrikstad
  • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal

Priser

Klikk her for å se en prisoversikt for plastisk kirugi ved Volvat

VIKTIG: alle priser i denne oversikten er fra-priser.