Bytte brystimplantat

Brystimplantater er ment for å vare lenge. Likevel kan det være nødvendig eller ønskelig å bytte ut protesene. Den naturlige aldringsprosessen, graviditet og vekt kan påvirke størrelsen og utseendet på brystene.  

Varighet på brystimplantat

Silikonimplantatene som benyttes i dag er av svært god kvalitet. I utgangspunktet skal de holde livet ut. Man bør riktignok gjennomføre kontroll etter 10 år, og man må mest sannsynlig bytte dem ut etter 20 år. Unge personer som tar silikon kan derfor regne med at disse må byttes ut en gang i løpet av livet. Dette er også fordi kroppen forandrer seg med årene.  

Komplikasjoner ved bytte av protese i bryst

Kapsling 

Rundt ethvert fremmedlegeme som innlegges i kroppen, vil det danne seg en tynn hinne av bindevev (arrvev). Dette er en naturlig del av kroppens immunforsvar og reparasjonsprosess. Hos noen pasienter kan bindevevshinnen gradvis bli tykk og vi kaller det da en ”kapsel”. I enkelte tilfeller kan kapselen bli ekstra kraftig og brystet kjennes hardt og ømt. Brystet vil også få en rundere og unaturlig form. Utvikling av hard kapsel kan skje etter noen måneder, men kan i blant også opptre etter flere år. Dannelsen av kapsel er en uheldig bivirkning, men er heldigvis helt ufarlig.  

I dag behandles kapseldannelse med ny operasjon. Har man først utviklet kapsel en gang, er det imidlertid en betydelig risiko for at den kan komme tilbake etter en ny operasjon. Vi er derfor litt tilbakeholdne med å anbefale slik behandling. Den eneste sikre måten å bli kvitt kapselen på er å fjerne brystprotesen helt. Brystet vil da imidlertid bli mer eller mindre slik det var før operasjonen.

Endringer i brystets størrelse 

Brystet endrer også naturlig størrelse og utseendet i sammenheng med den naturlige aldringsprosessen, graviditet og vektfluktuasjoner. Dette kan også være grunner til at man ønsker utskiftning av implantatene etter hvert. 

Pris på bytte av brystimplantat

Et protesebytte koster fra 51.900 kr. Fullstendig prisoversikt over våre operasjoner finner du her.

Konsultasjon

1 050,-

Priseksempel fra Fredrikstad, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.