Styrketrening for alle

På Volvat tilbyr vi gruppetrening som blir instruert av fysioterapeuter i trygge omgivelser. Les mer om Mensendieck-trening og styrketrening og bli med på dagens time i gymkjelleren på Majorstuen.

Ingrid Fearnley - Fysioterapeut, Lærer og Terapeut i Medisinsk Yoga, Personlig Trener, Instruktør Mensendieck gym.

06.02.2023

– De fleste som trener her påpeker at det er et veldig hyggelig miljø, vi har det skikkelig gøy, forteller Ingrid Fearnley, fysioterapeut og instruktør i Mensendieck og styrketrening på Volvat.

I gymkjelleren på Majorstuen møter vi Ingrid og tre spreke kunder som er klare for dagens Mensendieck-økt – Ellen, Eva og Karin.

– Som revmatiker er jeg veldig stiv i kroppen, og denne treningen gjør at jeg får energi og mer bevegelighet, forteller Eva om timene. Hun reiser ukentlig fra Asker for å være med på timene.

Mensendieck har blitt en viktig del av livet mitt nå – instruktørene er flinke, tilpasser treningen ut fra vårt nivå og hjelper oss individuelt. Man blir sett og hørt og vi føler oss trygge og ivaretatt, forklarer hun.

Mensendieck-trening

Mensendieck-trening er en treningsform som passer for alle aldre, uavhengig av treningsbakgrunn. Timen inneholder øvelser for stabilitet, styrke, fleksibilitet, balanse og pust. Du lærer hva du selv kan gjøre for å lindre og forebygge plager i muskel og skjelett og på den måten ivareta kroppen i arbeid og fritid.

Timen instrueres av fysioterapeut.

mensendieck-fysioterapi-majorstuen-01.jpg

– Det er en måte å vedlikeholde bevegeligheten i kroppen og samtidig har vi det så gøy i timene. Jeg kan gå god for at denne treningsformen hjelper, forteller Eva.

Karin sier seg enig og legger til:

– Mensendieck-trening er midt i blinken for meg siden jeg har en revmatisk betennelsessykdom og artrose.

mensendieck-fysioterapi-majorstuen-02.jpg

Sosialt og hyggelig miljø

Selv om damene forteller at de er ulike og har møtt hverandre ved en tilfeldighet i voksen alder, har de blitt svært gode venner.

– Man får en helt ny vennskapssirkel og blir venner med sin egen kropp. Det er utrolig hvor mange fine samtaler vi har hatt sammen underveis, forteller Karin.

Ellen, Eva og Karin forteller at de har blitt tatt imot med åpne armer og er svært fornøyd både med det sosiale og treningen under de ukentlige Mensendieck-timene med ulike instruktører.

mensendieck-fysioterapi-majorstuen-03.jpg

Viktig for å opprettholde god funksjon

– Styrke reduseres gradvis med alderen, men det er mye du kan gjøre selv for å opprettholde god funksjon og styrke, påpeker fysioterapeut Ingrid.

Rundt 50 års alderen avtar maksimal styrke med 15 prosent per 10 år, og rundt 70 år avtar styrken med 30 % per 10 år. Styrketrening er derfor meget viktig for å opprettholde en aktiv livsstil.

Styrketrening - trening for alle i trygge omgivelser

– Det er ordentlig styrketrening, men det er lagt opp for godt voksne, forteller Ingrid.

Styrketreningen er lagt opp som sirkeltrening der alle i gruppen får veiledet og tilpasset trening for sitt nivå. Timen stimulerer til økt styrke, stabilitet og balanse.

Fysioterapeuten forklarer at de tilpasser øvelsene og vektene til hver enkelt person, enten det er snakk om en skade eller om man bare vil trene forebyggende for eksempel.

– Her trener du styrke i trygge omgivelser – vi som holder timen er fysioterapeuter og også utdannet personlig trenere. Vi kjenner til alle type skader og problematikk relatert til kropp, så vi har kunnskapen og du kan være trygg på at du trener uten at du skader deg, sier hun.

Ønsker du å trene med oss?

Våre dyktige fysioterapeuter har lang erfaring og hjelper deg gjerne med dine behov.

Se gruppetreningstilbud og timeplan på Majorstuen eller les mer om vår fysioterapi-tjeneste.

Ingrid Fearnley

Fysioterapeut, Lærer og Terapeut i Medisinsk Yoga, Personlig Trener, Instruktør Mensendieck gym.

Volvat Majorstuen

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.