Brystreduksjon hos menn Bergen

Forstørret brystkjertelvev hos menn kalles gynekomasti. Årsaken kan ha sammenheng med hormonelle forstyrrelser og vektøkning.

Forstørrede bryster hos menn kalles gynekomasti. Menn opplever at brystkjertelvevet blir forstørret. Tilstanden viser seg å være langt vanligere enn det man før trodde. Visse studier har påvist forekomster på opptil 40 prosent. Årsaken er oftest ukjent, men kan ha sammenheng med hormonelle forstyrrelser og vektøkning. 

Volvat er blant landets mest erfarne i behandlingen av menn med forstørret brystkjertelvev. 

Hvorfor får noen menn forstørrede bryster? 

Økningen av mengden brystkjertelvev hos gutter eller menn, forårsakes av en ubalanse i hormoner. Gynekomasti kan påvirke ett eller begge brystene, noen ganger ujevnt. 

Nyfødte, gutter i puberteten og eldre menn kan utvikle gynekomasti som et resultat av normale endringer i hormonnivået, selv om det også kan foreligge andre årsaker. 

Generelt sett er gynekomasti ikke et alvorlig problem, men det kan være skjenerende for den det skjer med. Menn og gutter med gynekomasti har noen ganger smerter i brystene eller så ønsker noen å korrigere tilstanden av kosmetiske årsaker. Gynekomasti kan forsvinne av seg selv. Hvis det vedvarer, kan man behandle det med tilskudd av mannlig horomoner, østrogendempende midler eller kirurgi.

Behandlingsformer 

De fleste tilfeller av gynekomasti vil ikke trenge behandling. Dersom gynekomasti er forårsaket av en underliggende tilstand derimot, som hypogonadisme, underernæring eller skrumplever, kan man ha behov for behandling. 

Behandling kan være nødvendig hvis gynekomasti ikke forbedres alene eller hvis det forårsaker betydelig smerte og ømhet osv. 

Når skal man oppsøke lege?  

Kontakt legen dersom man opplever:   

  • Opphovning 
  • Smerter eller ømhet 
  • Brystvorteutslipp i ett eller begge brystene 

Behandlingsform: Liposculpture (fettsuging) med ultralyd 

I de aller fleste tilfeller vil liposculpture med ultralyd være den beste og eneste behandlingen av gynekomasti. Ultralyd gjør vevet mer fleksibelt og dermed blir figurformingen lettere. Denne operasjonen fjerner brystfett, men ikke selve brystkjertelen. 

Fettfjerning med ultralyd er en av flere såkalte ikke-invasive metodene for fettfjerning (hvor man ikke opererer eller fører instrumenter inn i kroppen). Metoden gjennomføres uten narkose eller lokalbedøvelse.  

Metoden benytter energien i ultralydbølger til å varme opp og ødelegge fettcellene under huden. Fettet i cellene tas så opp av kroppens naturlige system via lymfene, og forsvinner gradvis i området som ble behandlet. 

Etter operasjonen – fettsuging med ultralyd 

Etter fettsugingen må man gå med en stram vest i en uke, og deretter kun på dagtid i tre uker. Det benyttes små snitt slik at arrene ofte ikke blir synlige. Stingene kan du fjerne selv etter 8 dager. Det er vanlig med blåmerker, men disse forsvinner av seg selv etter få uker. Mesteparten av hevelsen er borte etter fire uker. Den siste hevelsen kan det ta lang tid før forsvinner, opptil ett år. 

Behandlingsform: Mastektomi 

En sjelden gang, ved mye hud, vil brystreduksjon kunne utføres hos menn som hos kvinner, med fjerning av hud og flytting av brystvorte.  

Denne typen operasjoner fjerner brystkjertelvevet. Hvis man under operasjonen oppdager at det vesentlig er kjertelvev til stede, vil dette kunne fjernes kirurgisk. Da får man som regel et arr på undersiden av brystvorten.  

Komplikasjoner 

Komplikasjoner er sjeldne, men av og til kan løs hud, ujevnhet eller sideforskjell inntreffe. Noen ganger kan det bli nødvendig med en ny behandling for å fjerne mer. Dette gjøres først ett år etter den første behandlingen. 

Konsultasjon

530,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Gynekomasti i Bergen tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.