Gynekomasti - brystreduksjon hos menn

Gynekomasti

Forstørret brystkjertelvev hos menn kalles gynekomasti. Tilstanden viser seg å være langt vanligere enn det man før trodde. Visse studier har påvist forekomster på opptil 40 prosent. Årsaken er oftest ukjent, men kan ha sammenheng med hormonelle forstyrrelser og vektøkning.

Gynekomasti behandling og brystreduksjon hos menn

Fettvev vil ofte bidra til økt brystvolum hos menn, enten alene eller sammen med brystkjertelvev. Det kan være vanskelig å si hva som er hva før en eventuell operasjon. I de aller fleste tilfeller vil liposculpture med ultralyd være den beste og eneste behandlingen av gynekomasti. Ultralyd mørner vevet og gjør selve figurformingen lettere.

Volvat er blant landets mest erfarne i behandlingen av menn med forstørret brystkjertelvev.

Hvis man under operasjonen oppdager at det vesentlig er kjertelvev til stede, vil dette kunne fjernes kirurgisk. Da får man som regel et arr på undersiden av brystvorten. En sjelden gang, ved mye hud, vil brystreduksjon kunne utføres hos menn som hos kvinner, med fjerning av hud og flytting av brystvorte.

Etter operasjonen

Etter fettsugingen må man gå med en stram vest dag og natt i en uke, deretter på dagtid i tre uker. Det benyttes små snitt slik at arrene ofte ikke blir merkbare. Stingene fjerner du selv etter 8 dager. Det er vanlig med blåmerker, men disse forsvinner av seg selv etter få uker. Mesteparten av hevelsen er borte etter fire uker. Den siste hevelsen kan det ta lang tid før forsvinner, opptil ett år.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er sjeldne, men av og til kan løshet, ujevnhet eller sideforskjell inntreffe. Noen ganger kan det bli nødvendig med en ny behandling for å fjerne mer. Dette gjøres først ett år etter den første behandlingen.

Volvat Stokkan

Ring:  73 87 39 00