Sterilisering av menn (vasektomi) i Bergen

Sterilisering av menn

Volvat tilbyr sterilisering av menn (vasektomi) i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Drammen, Hamar, Lillehammer, Trondheim og Tromsø. Sterilisering - eller vasektomi - utføres hos 3000-4000 menn årlig i Norge.

Inngrepet påvirker ikke den seksuelle aktivitet eller lyst. Man ser heller ingen vesentlig forskjell på væsken ved sæduttømming, da 90 % av sædvolumet stammer fra prostata og sædblærer.

Sterilisering er den sikreste prevensjonsmetoden som er kjent. Dessverre er ingen prevensjonsmetoder 100 % sikre, men graviditet etter sterilisering er svært sjeldent.

Du trenger ikke henvisning

Inngrepet som tar 20-30 minutter utføres oftest i lokalbedøvelse. Den tynne sædlederen deles gjennom et ca 1 cm langt snitt på hver side av pungen. Endene blir sydd igjen for å hindre sædcellepassasje.

Forberedelser til vasektomi

Husk å barbere deg nedentil før du kommer til oss for sterilisering

Fysisk aktivitet etter sterilisering

De første to til tre døgnene bør man unngå fysisk aktivitet. Dette for å hindre at blødning kan oppstå. Deretter kan aktivitet økes gradvis.

Det er en svært liten mulighet for at sædlederne kan vokse sammen, såkalt rekanalisering. Det er derfor viktig at du kommer til sædkontroll etter tre måneder for å få bekreftet sterilitet. 

Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om pris på ulike urologiske behandlinger og inngrep.