Fettransplantasjon Porsgrunn

Under en fettransplantasjon flyttes fett fra et sted på kroppen til et annet. Formålet er å fylle ut området der fettet injiseres, samtidig som man fjerner uønsket fett fra andre steder på kroppen.

Ved fettransplantasjon hentes fettet som regel fra rumpe, lår eller mage, og injiseres i områder som ansiktet, kinnbeina og brystene.

En naturlig del av aldringsprosessen er at fettvevet i ansiktet blir redusert, og kollagen, elastin og fettvev brytes ned. Huden trekker nedover og mister sitt tidligere volum. Dette kan også skje dersom man går drastisk ned i vekt. Det samme gjelder for brystene. Noen velger å korrigere dette ved å gjenoppbygge volumet.

Hvem passer til fettransplantasjon?

Menn og kvinner over 20 år kan bli vurdert for operasjon med forbehold. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner, og normalvektige egner seg best for denne prosedyren for å oppnå et best mulig resultat. Under en konsultasjon vil en av våre plastikk kirurger avgjøre om du er egnet for fetttransplantasjon. 

Man må ha nok fettvev i deler av kroppen som kan brukes til å få flyttet fett til andre steder på kroppen. Det er også viktig å ha god fysisk helse og realistiske forventinger til prosedyren.  

Dersom man slanker seg etter fettransplantasjonen blir også de nylig injiserte fettcellene redusert. Disse fettcellene er også mer sensitive for vektnedgang, og kan potensielt være de første som forsvinner. 

Man er avhengig av god blodsirkulasjon for at fettcellene skal overleve. Derfor kan man ikke røyke, da røykere har dårligere blodsirkulasjon. Det er viktig å holde seg unna røyking flere måneder før og etter fettsugingen. Eldre har også dårlig blodsirkulasjon. Dette kan påvirke resultatene av en fettsuging, og hvor mange av fettcellene som overlever. 

Fordeler med fettransplantasjon 

Den absolutt største fordelen med fettransplantasjon er at man bruker sitt eget fettvev. Det er også en trygg prosedyre, i og med at man injiserer sitt eget fett og ikke et fremmedlegeme, slik som et implantat.  

  • Fettransplantasjon er en minimalt invasiv kirurgisk prosedyre, som utføres med lokalbedøvelse, i motsetning til å legges i narkose 
  • Fjerner uønsket fett fra andre deler av kroppen 
  • Kort tilhelingsperiode
  • Resultatene ser mer naturlige ut enn ved større kirurgiske inngrep  
  • Ingen arrdannelser og lite smerte knyttet til prosedyren
  • Ingen behov for langtidssykemelding

Før operasjonen 

Våre kirurger vil gi god informasjon om hva som kreves av pasienten før en fettransplantasjon. Sammen med kirurgen vil man gå nøye gjennom hva slags resultater man kan forvente av operasjonen. Det er viktig å ha et realistisk forventningsnivå. Derfor er det viktig å forklare hva man ønsker at utfallet med operasjonen skal være.  

Man blir også gå gjennom nåværende helsetilstand og bruk av medikamenter. Dersom pasienten går på blodfortynnende vil man bli bedt om å slutte med dette. Man vil også bli bedt om å avstå fra å røyke. Dette er for å ha et så godt utgangspunkt som mulig til restitusjonsperioden. Som regel anbefaler vi at pasienten holder seg til et sunt og næringsrikt kosthold i ukene før operasjonen. 

Dagen før og på selve dagen må pasienten dusje og vaske håret med desinfiserende såpe. Man skal ikke benytte noe slags krem etter å ha dusjet. Heller ikke sminke, parfyme, smykker og piercinger skal benyttes.  

Etter operasjonen er man ikke i stand til å kjøre hjem selv, eller ta offentlig transport. Derfor er det viktig å avtale med en pårørende om å bli hentet.  

Hvordan utføres inngrepet?  

Kirurgisk teknikk er viktig for å få et langvarig resultat. Fett som injiseres i områder som har mer blodforsyning, som ansiktet, overlever vanligvis bedre enn regioner som har mindre blodforsyning, slik som rumpa. Det er tre grunnleggende trinn for å utføre prosedyren. 

Steg 1: Innsamling av fett

Ved hjelp av en tynn kanyle utføres det en fettsugning fra et fyldig sted på kroppen, gjerne fra hoften, mage, indre eller ytre lår. Prosedyren gjennomføres med forsiktighet for å sikre at sunne og levende fettceller overlever prosessen.  
 
Dette kan være det viktigste trinnet i prosedyren, hvis kirurgen ikke er forsiktig og forsiktig med teknikken deres, er det mindre sannsynlig at fettcellene som blir tatt, vil overleve på sitt nye sted. 

Steg 2: Rensing og overføring 

Det fjernede fettet overføres deretter til en spesiell sentrifuge, for å få fjernet blod og annet uønsket vev. Slik får man utvinnet et konsentrert og renset fett, klart til å transplanteres i ansiktet.  

Steg 3: Injisering av fett 

Det rensede fettet injiseres deretter på nytt i målområdene der volum er ønsket. 

Injeksjon av eget fett i ansiktet 

En naturlig del av aldringsprosessen er at fettvevet i ansiktet blir redusert, og kollagen, elastin og fettvev brytes ned. Det fører til at huden trekker nedover og mister sitt tidligere volum. Dette skjer også når man går mye ned i vekt på kort tid, og huden ikke klarer å trekke seg tilbake. 

Fettransplantasjon til ansiktet kan være med på å gjenoppbygge volumet og få tilbake fyldigheten i huden. Rynker, linjer og furer blir redusert. Fordelen med denne prosedyren er at man injiserer en helt naturlig filler, og at resultatet derfor blir mykt og naturlig.  

I de aller fleste tilfeller bygges volumet i ansiktet ved hjelp av flere injeksjoner. Dette er for å unngå å injisere for mye fett i ansiktet, og på den måten ende opp med et “pute-ansikt”. Med flere små behandlinger oppnår man et mer naturlig resultat, og vil potensielt bli mer fornøyd med resultatet.  

Mer om fettransplantasjon til ansikt

Brystforstørrelse med eget fett 

Brystforstørrelse med fettoverføring betraktes som et mer naturlig alternativ til brystimplantater. Det øker bryststørrelsen ved hjelp av ditt eget kroppsfett i stedet for implantater. En av de aller største fordelene med å forstørre brystene med eget fett, er at i motsetning til implantater trenger de ikke å skiftes ut i fremtiden. Når de injiserte fettcellene blir fullstendig innlemmet i sitt nye miljø, trenger de aldri å fjernes eller byttes ut. Inngrepet anses som permanent, men vil imidlertid bli påvirket av vektnedgang. 

Generelt sett er den ideelle kandidaten for denne prosedyren en som har en god del brystvev til å begynne med, som har en god mengde ekstra fett i et uønsket område, og som ønsker en liten forstørrelse. Kvinner som ønsker en stor endring i bryststørrelsen eller av andre grunner ikke egner seg for brystforstørrelse med eget fett, vil få et bedre resultat med brystimplantater. 

Resultatene fra implantater kan være mer forutsigbare. Fettransplantasjon er ofte dyrere og kan kreve flere prosedyrer for å oppnå ønskede resultater, men innebærer ingen kunstige eller syntetiske materialer, og eliminerer komplikasjoner som kapsling, “ripples”, eller lekkasjer. Det gir praktisk talt ingen arrdannelse ettersom fett injiseres i brystet via en liten nål, og fjerner uønsket fett fra andre kroppsområder.

Mer om brystforstørrelse med eget fett  

Rumpeforstørrelse med eget fett 

Ved rumpeløft, "Brazilian but lift", fettsuger man områder som hofte, mage og rygg, og injiserer det prosesserte fettet i rumpa.  

Fett injiseres i de områdene i rumpa man ønsker å tilføre fylde og volum til. Inngrepet er skånsomt og lite smertefullt. Under en konsultasjon med en av våre kirurger vil vi kunne avgjøre om rumpeforstørrelse med eget fett egner seg for deg. Dersom man har gått ned mye i vekt kan dette resultere i mye heng i rumpa. Da egner ikke rumpeløft seg, men et seteløft. Da får man fjernet overflødig hud og løftet rumpa.  

Leppeforstørrelse med eget fett 

Leppeforstørrelse med eget fett er et godt alternativ dersom man ikke ønsker kunstige fillers i leppene. Her tar man også overskuddsfett fra andre steder på kroppen, og injiserer det i leppene.  

Fordelen med å bruke eget fett er at det er en permanent behandling, sammenliknet med fillers – som man må man fylle på jevnlig. Ulempen med fettransplantasjon er at det er noe mer omfattende enn fillers, og dersom man ikke ønsker et varig resultat så er fillers et bedre alternativ. Fordelene og ulempene med de ulike inngrepene vil kirurgen gå nøye gjennom under en konsultasjon.  

Må fettransplantasjonen repeteres?  

Fett i ansiktet har en bedre overlevelsesrate enn det som injiseres i brystene eller rumpa. 

Det er derfor oftest anbefalt å utføre flere fettinjeksjoner, og sakte bygge volum på det ønskede stedet. Dette gjelder spesielt for ansiktet. Dersom man overinjiserer ansiktet, og de fleste fettcellene overlever, vil dette føre til et såkalt “pute-ansikt”. Det er bedre å ta en evaluering etter en liten stund for å vurdere om det skal utføres en ny runde med fettransplantasjon.

Pris 

Det er flere faktorer som spiller inn på hvor mye en fettransplantasjon koster. Det avhenger av hvilke områder som skal behandles, og omfanget på inngrepet. Dersom man kombinerer fettransplatasjon med et hudløft vil dette også påvirke prisen. Under en konsultasjon med oss vil vi gå gjennom dette sammen med deg.  

Sikkerhet, risiko og potensielle komplikasjoner etter fettransplatasjon 

Hevelse, blåmerker og små mengder væskedrenering på snittsteder kan forventes. Smerter og ubehag etter operasjonen reduseres med smertestillende.  

Væsking: Noe mild blødning og/eller væsking fra snittstedene er ikke uvanlig å oppleve de første dagene etter operasjonen. Et absorberende plaster eller bomullsgas kan brukes hvis væsking oppstår.  
 
Blåmerker: De fleste blåmerker vil forsvinne etter 2-3 uker. Blåmerken vil gå fra en lilla farge til en gul/grønn nyanse når de heles.  
 
Hevelser: Det er forventet å få hevelser som varer i noen uker, noen ganger måneder. Hevelsene kan reduseres gjennom hvile, og ved å bruke kalde kompresser. Fysisk aktivitet kan være med på å forverre hevelsen.  
 
Kløe: Kløe på fettsugingsområdet og snittstedene er helt normalt å oppleve i noen dager etter prosedyren. Man kan ta antihistaminer for å redusere kløen.  
 
Smerte: Det er helt normalt å oppleve trykk, smerter, ømhet og tretthet i flere dager til uker etter operasjonen.  
 
Sensoriske endringer i huden: Man kan føle nummenhet rundt fettsugingsområet og/eller snittstedene. Dette er normalt og skal avta etter noen uker. 
 
Svak eller tretthet: Man kan oppleve svakhet eller svimmelhet, spesielt når du prøver å stå opp mot raskt. Ta deg god tid når du går fra liggende til oppreist posisjon. Svimmelheten vil bli bedre i løpet av få dager. Pass på å holde deg godt hydrert.   

Vanlige spørsmål om fettransplantasjon 

Har man vondt etter operasjonen?

Minimal smerte er knyttet til prosedyren. Smertestillende skal kunne dempe smertene bra.  

Når ser man resultater? 

Etter 2 uker begynner man å kunne se resultater. Da har hevelsene gått ned og blåmerkene blitt redusert.  

Når kan man gjenoppta daglige aktiviteter? 

Man skal passe på å ta det med ro etter prosedyren, men man kan leve som normalt.  

Når kan man gjenoppta trening? 

Mer fysisk krevende aktiviteter, som trening og tunge løft bør man vente 2-3 uker med.  

Hvilket område tar man fett fra? 

Våre leger vil rådgi, og finne det beste egnede området for hver enkelt person. Det er mest vanlig å hente fett fra rumpe, magen eller lår.  

Hos Volvat gjennomfører vi fettransplantasjon. Du kan føle deg trygg på at du er i gode hender. Kontakt oss for en uforpliktende konsultasjon!  

Konsultasjon

1 050,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Fettransplantasjon i Porsgrunn tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.