Brystreduksjon Tromsø

En brystreduksjon reduserer brystenes volum og tyngde, brystvorten løftes og huden strammes. 

Noen er svært plaget av tunge bryst som kan virke hemmende på fysisk aktivitet, samt gi nakke- og skuldeplager.

Volvat tilbyr brystreduksjon i et trygt medisinsk miljø. Våre plastikk kirurger har høy kompetanse og lang erfaring. Dersom du er plaget av tunge bryst eller ønsker å redusere størrelsen av andre årsaker, kan du booke en uforpliktende konsultasjon der du får veiledning og råd.

  • På klinikken: 3 timer
  • Behandlingstid: 1 t 30 min
  • Tilbake på jobb: ca. 1 uke
  • Kan trene igjen: 4-6 uker

Lang erfaring med brystreduserende operasjoner

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi. De har lang erfaring med brystreduserende operasjoner og kan vise til meget gode resultater. Metoden som velges, vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner. Operasjonen etterlater arr rundt brystvorten, fra brystvorten og ned til folden, og arr i folden under brystet. Vi legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og det blir sydd med innvendig selvoppløselig tråd.

Operasjonen

Ved brystreduksjon reduseres brystenes størrelse ved at brystvev og overflødig hud fjernes, samtidig som brystene strammes opp. Ved ønske kan fettsuging utføres i tillegg. Diameteren på brystvorten reduseres vanligvis, da store og tunge bryst ofte har utvidet brystvorte.

Uforpliktende konsultasjon hos plastikkirurg

Ved å møte til en uforpliktende konsultasjon vil en plastikkirurg foreta en individuell vurdering og undersøkelse. Du vil få informasjon om gjennomføringen av operasjonen.

Les mer om konsultasjon for redusering av bryst

Mammografi

Volvat anbefaler kvinner over 40 år, som skal til brystkirurgi (brystforstørrelse, brystløft og brystreduksjon), å ha gjort mammografi innen 6 måneder før operasjonen.

 

Før operasjon

Du må være frisk og opplagt på operasjonsdagen for en brystreduksjon. Dersom du er forkjølet eller lignende, og er i tvil om du kan opereres, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke hvis du har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon.

Du må ha anledning til å ta det helt med ro i minst en uke etterpå. Mødre med små barn må ha hjelp den første uken.

På operasjonsdagen

Operasjonsdagen vaskes brystene, overkroppen, hals og armhulene godt med en desinfiserende såpe (f.eks. Hibiscrub, som fås kjøp på apoteket). Såpen skal skylles av med vann og huden tørkes med et rent håndkle. Dette gjøres før du reiser hjemmefra.

Faste og overnatting

Du skal være fastende i minst 6 timer før oppsatt behandlingstid. Dette gjelder også drops, tyggegummi og sigarettrøking. Du kan drikke klare væsker som vann, te og saft frem til 2 timer før avtalt operasjonstid.

Du bør på forhånd avtale med en person om å hente deg eller evt. ta taxi. Du kan ikke kjøre egen bil etter inngrepet. Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i nærheten.

Medisiner

Det er særlig viktig at medisiner som virker blodfortynnede sløyfes ca 10 dager før operasjonen. Dersom du er i tvil om dette kan gjøres, må du diskutere dette med den legen som har forordnet disse medisinene. Vær oppmerksom på at enkelte vitaminer (E-vitaminer og selen) har en slik effekt og også bør sløyfes 10 dager før operasjonen.

Normalt behøver en ikke slutte med p-piller før operasjonen, men dette må i det enkelte tilfelle diskuteres med kirurgen.

NB! Alle må slutte å røyke 2 uker før operasjonen. Hvis ikke kan operasjonen bli strøket. Du må være røykfri i 3 uker etter operasjon.

For at inngrepet skal medføre minst mulig ubehag for deg, utføres brystreduksjonen i narkose. Volvat har landets lengste erfaring med denne type anestesi, med over 10.000 gjennomførte behandlinger. Du sover under hele inngrepet og vi kan garantere at du ikke merker noe som helst. Selve operasjonen tar vanligvis mellom to og tre timer.

Etter operasjon

Bandasjen består av absorberende kompresser som holdes på plass av BH-en. Det er helt normalt at det kan blø gjennom bandasjen i underkant av brystene, og da skal du legge for eksempel et håndkle utenpå BH-en og evt. under deg (evt. vedlagt underlegg), til sivingen roer seg. Sivingen av blod vil gi seg gradvis i løpet av døgnet.

Kontroll etter operasjonen reguleres individuelt:

Egenkontroll. Pasienter som bor innen en times tid fra klinikken, kan med fordel hvile hjemme, for best mulig komfort. Etter 2 dager tar du selv av deg BH-en og fjerner de løse kompressene og ser i speilet at brystene er omtrent like store og at de er like faste når du kjenner på dem. Hvis det ene brystet er mye større enn det andre og mye mer smertefullt, skal du ringe kirurgen.

Hvis dette dette fenomenet opptrer på et tidligere tidspunkt, er det viktig å ringe kirurgen med det samme, da det er tegn på blødning under huden. Dette forekommer svært sjelden, og trenger ikke akutt hjelp.

Når du har gjennomført denne lille kontrollen, tar du på deg BH-en igjen, men ikke de store kompressene. Pass på at noen er sammen med deg når du utfører denne kontrollen, og at du har mulighet til å legge deg ned, da det er vanlig å bli litt svimmel.

For "langt-reisende" har vi god erfaring med at du kommer til kontroll etter 1-2 dager, og så reiser hjem. Deretter følges du opp etter behov av kirurgen på telefon.

Støtte-BH som du tar med til klinikken, er det viktig at brukes dag og natt i 6 uker.

Fysisk aktivitet - trening

Viktig råd første døgnet: Etter hvile i sengen, bør du bruke et par minutter på å stå opp: sitt på sengekanten og stå litt ved sengen. Blodtrykket trenger litt tid på å justere seg etter narkose og smertestillende. Legg deg straks - hvis økende svimmelhet. Første døgnet bør du hvile mye i sengen. Noen finner hvile i en god stol med armene hvilende på et par store puter i fanget. Denne stillingen gir dessuten spesielt god avslapping i nakke-skulder området.

Første uken anbefales at du holder deg mest mulig i ro, uten anstrengende aktivitet. Men rolige, korte spaserturer uten særlig pulsøkning, er gunstig.Hold albuene/overarmene mest mulig inntil kroppen. Ikke strekk armene opp på hodet eller bak på ryggen. Rolige håndbevegelser opp til ansiktet og ordne seg på toalettet er selvfølgelig i orden. Bilkjøring: Ikke vær sjåfør første uken. Det er normalt å være stiv i overkroppen dagen etter, og ofte trenger man hjelp opp av sengen. Du bør forebygge ryggplager ved å ligge helt eller delvis på siden innimellom.

Andre uken kan du være litt mer aktiv, men denne uken skal du også ha fokus på minst mulig aktivitet og armbruk.

Fra tredje uken kan du gradvis gjøre mer, for eksempel lettere husarbeid og lettere arbeid.

Trening og mosjon gjenopptas gradvis og forsiktig etter 6 uker. Bruk alltid støtte-BH ved trening.

Røyking og snusing og nikotintyggegummi frarådes de to første ukene etter behandling, for optimal sårtilheling.

Alkohol frarådes første uken etter behandling, for å forebygge blødning og for optimal almentilstand.

Dusj

De første dagene anbefaler vi vaskeklut, men at du kan dusje underkroppen. Ikke foreta hårvask på egen hånd første uken- Fra 4. dag etter operasjonen, skal du daglig dusje hele deg, inkludert brystene, med din vanlige såpe. Da kan du også vaske BH-en, samtidig som du holder deg i ro. Micropore papirplasteret på såret skal klappes tørr med håndkle og lufttørkes eller blåses tørt med svak styrke på hårføneren, før BH-en tas på igjen.

Badekar og svømmehall, skal unngås de 4 første ukene.

Soling

Arrene etter operasjonen bør ikke utsettes for sol eller solarium før det har gått 1 år eller så lenge de er røde. Når fargeforandring i huden utsettes for ultrafiolett stråling, kan det gi permanent fargeforandring i huden - og dermed unødvendig styggere arr. Bruk bikinioverdel.

EGENOPPFØLGING AV OPERASJONSSÅR OG ARR

  • 8 dager etter operasjonen, skal du forsiktig fjerne Micropore papirplasteret mens det er tørt. Deretter skal du ta deg en dusj, slik at såret blir rent. La huden bli helt tørr før du setter på ny Micropore papirplaster. Plasteret heter altså: Micropore papirplaster 2,5 cm bred. Den etterlater minimalt med limrester på huden, fjernes skånsomt, er tynn slik at huden puster, er litt elastisk så den kjennes mer komfortabel. Et alternativ, er Scanpore papirplaster men det er tykkere og har kraftigere lim, slik at det anbefales at det sitter i 2 uker.

Arrene bør ha trykk fra Micropore papirplasteret i 3 mnd. eller så lenge de er røde. Tapen byttes 1 - 2 ganger i uken. Unngå oftere plaster-bytte, for det vil bare rive opp arret unødvendig. Bruk evt. plasterfjerner hvis det er mye limrester på huden.
Hvis huden reagerer med rødhet og kløe, skal du sløyfe plasteret. I stedet kan du forsøke å smøre aloe vera gel daglig i 3 mnd. Men sløyf også gel, hvis huden reagerer.
Hvis såret begynner å væske, skal du fjerne Micropore papirplasteret. I tillegg skal du dusje området 3 ganger daglig, helt til det blir bra. Bruk bare mild såpe, ikke desinfeksjonsmiddel. Klapp tørt og la lufttørke (evt. svak styrke hårføner). Legg rent, absorberende materiale løst over såret, eks.: kokt lommetørkle, sminkepad, truseinnlegg. Det kan ta 1 - 3 uker før sårene tørker. La arrene være i fred en måneds tid, før du igjen prøver å sette Micropore papirplaster på arrene. Hvis dette fenomenet oppstår, anbefaler vi at du tar kontakt med din kirurg.
Det er ingen sting som skal fjernes. Alt er sydd lagvis og skjult under huden og vil absorberes. Det vil kunne kjennnes stramt og det nøkker litt til innimellom ved armbevegelser de neste ukene.
Vi minner om at du selv tar kontakt med klinikken etter 6 måneder for å avtale en kontroll og endelig vurdering av resultatet.

I tillegg er vi selvfølgelig innstilt på å imøtekomme eventuelle behov for kontoll før denne tid.

Konsultasjon

500,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Brystreduksjon i Tromsø tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.