Trådløft

Oppstramming av løs hud i ansiktet med tråder

Hva er trådløft?

Trådløft er en teknikk som går ut på å stramme opp løs hud i ansiktet ved hjelp av spesialdesignede tråder. Dette er en behandlingsmetode som har vært brukt i flere år og det finnes forskjellige type tråder og produsenter.

Trådene er oppløselige, og det tar ca 18 måneder før de sakte begynner å løses opp. I løpet av den tiden de sitter i huden, stimulerer de pasientens egen kollagenproduksjon, slik at man oppnår fastere hud selv etter at trådene er oppløst.

Det er som regel ikke nødvendig å sette mere enn 2 tråder på hver side av ansiktet.

Resultat av behandlingen og varighet er avhengig av alder, utgangspunkt og andre faktorer. Resultatet av behandlingen kan også variere på bakgrunn av dette. Man kan vanligvis sette nye tråder med 1-2 års mellomrom.

Behandlingen kan lett kombineres med både injeksjoner og fillere på et senere tidspunkt, hvis det skulle være indikasjon for å optimalisere resultatet.

Hvordan gjennomføres behandlingen?

Behandlingen gjennomføres med lokalbedøvelse. Alle pasienter vil i tillegg også bli tilbudt smertestillende tabletter i forkant.

Behandlingen innebærer et lite inngrep og klassifiseres som minimalt invasivt. Behandlingen gjøres i lokalbedøvelse.

Avhengig av området som skal behandles vil behandler sette inn en lang nål under huden med tråden inni. Når nålen er nådd nedre festepunkt festes tråden og nålen trekkes ut, men tråden blir igjen i huden. Tråden har mothaker som gjør at den blir festet fast i huden. Når tråden ligger på plass kan tråden justeres slik at man får det resultatet man ønsker.

Behandlingen kan oppleves som ubehagelig, men er vanligvis ikke smertefull.

Prosedyren tar et sted mellom 30-60 minutter, og utføres kun av lege. Det er ingen arr etterpå, og man kan gå på jobb igjen etter 1-2 dager.

Hvem er kandidater for trådløft?

Pasienter i alderen 40-60 år, med moderat løs hud i ansikt, kinn og/eller uskarp/slapp kjevelinje.

Hvem er ikke kandidater for trådløft?

 • Pasienter over 60 år (men med unntak). Individuelle vurderinger gjøres
 • Pasienter med veldig solskadet/eldet/slapp hud
 • Overvektige pasienter

Kontraindikasjoner – i hvilke tilfeller kan man ikke få trådløft?

 • Allergier mot permanente fillere eller allerede behandlet med permanente fillere
 • Aktiv akne eller hudinfeksjon
 • Tendens til å danne keloide arr / kraftig arrdannelse
 • Autoimmune sykdommer
 • Antikoagulasjon behandling
 • Blødersykdom
 • Alvorlig hypertensjon
 • Annen alvorlig sykdom
 • Psykisk sykdom
 • Graviditet og amming

Hva koster en konsultasjon?

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Forskjønne - ikke forandre

Med våre innovative metoder og moderne apparater har du muligheten til å velge effektive behandlinger med fantastiske resultater, som er mindre omfattende enn kirurgiske inngrep. 

Enestående kompetanse

Hos oss møter du noen av landets mest anerkjente hudleger. Vi er opptatt av å utføre hver behandling med presisjon og kvalitet for å oppnå naturlige resultater. Du kan være trygg på at du er i gode hender når du kommer til oss.  

Innovative metoder

Vi benytter oss av moderne teknologi og markedets beste apparater, med dyktig personale som sørger for trygg og sikker behandling. Vi er kjent for å være først ute med den nyeste teknologien og de mest effektive behandlingsmetodene.