Lårplastikk

Ved lårplastikk fjernes overskuddshud på lårene

Hvem passer inngrepet for?

Løs hud som henger ned på  innsiden av lårene kan oppleves skjemmende og sjenerende. 

Forklaringen på slik løs hud kan være en omfattende vektreduksjon, for eksempel etter en slankeoperasjon, eller generell aldring av huden med tilhørende tap av elastisitet.

Er utfordringen primært lokaliserte fettansamlinger på innsiden av lårene vil som regel en ren fettsuging løse problemet. Dette betinger imidlertid en god hudkvalitet. 

Det er viktig å være klar over at en lårplastikk som regel vil medføre et arr nedover på innsiden av låret. Noen ganger vil det være tilstrekkelig med et arr i lysken. Prosedyren kombineres alltid med fettsuging.

Hvordan utføres lårplastikk?

Huden som skal skjæres bort tegnes opp mens pasienten står på gulvet forut for operasjonen.

Inngrepet gjøres som regel i narkose og starter med fettsuging; dels for å fjerne overskuddsfett, dels for å løsne huden forut for fjerning av overskuddet. Såret lukkes med tråder som går i oppløsning av seg selv

Etter operasjonen

Ofte vil det være nødvendig med å legge inn drensrør under operasjonen som fjernes i løpet av de første dagene. Første uken vil en føle til dels betydelig stramming i låret.

Vi anbefaler  kompresjonsplagg i 4-6 uker etter operasjonen.  De fleste kan returnere til jobb etter 4 uker og trene lett etter 6 uker. 

Mulige komplikasjoner

Generelle komplikasjoner ved kirurgi, som blødning og infeksjon, er de vanligste. Fordi deler av arret ligger tett opp mot svettekjertlene i lysken og områder med bakterier rundt endetarmsåpningen og skjeden vil infeksjonsrisikoen være noe større her enn for inngrep på bryst og mage. 

Det er viktig å komme seg raskt i bevegelse etter operasjonen for å redusere risiko for blodpropp i beina.

Arret kan i noen tilfeller strekke seg nedover det meste av lårets innside.  Selv om våre plastikkirurger syr dette pent med moderne teknikker vil det alltid være individuell variasjon med tanke på synlighet og rødhet i tiden etter operasjonen. Etter 12-18 måneder vil de fleste arr være bleket.