Buccal fettpute (kinnreduksjon) Bergen

Den buccale fettputen er fettputen som befinner seg i kinnet. Alle har buccale fettputer i kinnene, men størrelsen varierer hos hver enkelt og påvirker ansiktsformen – enten grunnet genetikk eller kroppsvekt.  

Markerte kinnben og definert v-formet ansikt

Resultatene av en kinnreduksjon er som regel mer markerte kinnbein og et definert v-formet ansikt. 

Inngrepet innebærer at man lager et snitt i slimhinnen på innsiden av munnen. Det betyr at man ikke vil få synlige arr i huden.  

Hva er fjerning av buccal fettpute? 

Fjerning av buccal fettpute er en form for plastisk kirurgi. Det er også kjent som en bukkal lipektomi, kinnreduksjonsoperasjon eller på engelsk "Buccal fat removal". 

Under prosedyren blir de buccale fettputene i kinnene fjernet kirurgisk, fra innsiden av munnen. Dette reduserer størrelsen på kinnene og gir mer definerte ansiktsvinkler. 

Hvem kan fjerne buccale fettputer? 

Du kan være en kandidat for fjerning av buccale fettputer hvis du faller inn under følgende punkter: 

 • Du har en god fysisk helse
 • Du har en sunn vekt
 • Du har et rundt og fyldig ansikt 
 • Du har en liten avrundet fettmasse i kinnet på grunn av svak buccal fettpute 
 • Du har realistiske forventninger
 • Du røyker ikke 

Fjerning av buccale fettputer passer riktignok ikke for alle. Det anbefales ikke i følgende scenarier: 

 • Ansiktet ditt er smalt. Hvis ansiktet ditt er naturlig smalt, kan operasjonen føre til nedsunkne kinn når du blir eldre
 • Du har “progressive hemifacial atrophy” (Parry-Romberg syndrom). Denne sjeldne lidelsen får huden på den ene siden av ansiktet til å krympe. Det er kjent at det påvirker den buccale fettputen
 • Du er eldre. Når du blir eldre, mister du naturlig fett i ansiktet. Fremgangsmåten kan legge vekt på kjever og andre tegn på ansiktsaldring

En plastikkirurg er den beste personen til å avgjøre om du er en ideell kandidat. Våre kirurger vil rådgi og finne den beste behandlingen for deg. 

Før operasjon – konsultasjon med kirurgen 

Før prosedyren går man gjennom: 

 • Forventninger og mål 
 • Medisinsk tilstand 
 • Nåværende medisiner, inkludert vitaminer og kosttilskudd 
 • Alkohol, tobakk og narkotikabruk 
 • Medikamentallergi
 • Tidligere operasjoner 

Denne informasjonen lar plastikkirurgen bestemme den beste kirurgiske tilnærmingen, samt få et godt overblikk over mulige risikoer. Man kan bli bedt om å slutte med enkelte medisiner eller ta blodprøve før selve prosedyren. 
 
Under en konsultasjon vil plastikkirurgen undersøke ansiktet og ta bilder for å planlegge operasjonen. Vi går også gjennom medikamentbruk, og finner ut om noen av dem er blodfortynnende. Disse kan ikke brukes de 14 dagene før operasjonen.  

På selve operasjonsdagen er det viktig at man er frisk. Man vil ikke kunne gjennomføre en operasjon dersom man har feber, hoste eller liknende. Det er viktig å ikke innta fast føde, frukt eller melkeprodukter de siste 6 timene før operasjon. Vann, kaffe, te og juice kan drikkes inntil 2 timer før. Snus, tyggegummi og drops er ikke tillatt de siste 2 timene.

Etter operasjonen 

Som regel er inngrepet ikke veldig smertefullt. Man kan oppleve lett smerte de to første dagene. Vi anbefaler derfor at man spiser flytende føde i tre dager etter operasjonen. 

Etter operasjonen vil ansiktet være hovent, og man kan oppleve å få blåmerker. Både hevelser og blåmerker skal avta etter hvert som såret helbredes. Først etter et par måneder kan man forvente å se et fullstendig resultat. Det tar noe tid før kinnene har helbredet seg 100%. 

Det er viktig at man har muligheten til å ta det rolig minimum én uke etter operasjonsdagen. Etter tre uker kan man trene.     

Hvordan gjennomføres operasjonen? 

Dersom man kun skal fjerne buccale fettputer får man lokalbedøvelse i ansiktet. Det betyr at man er våken under selve inngrepet, men man føler ingen smerte. Dersom man gjennomfører mer enn én operasjon får man generell anestesi. Ved dette tilfellet må man påse at man blir hentet etter operasjonen. Prosedyren tar vanligvis under en time.  
 
Under selve inngrepet vil kirurgen lage et snitt i kinnet, ved slimhinnene. De legger et trykk på utsiden av kinnet for å lettere synliggjøre de buccale fettputene. Kirurgen vil deretter skjære og fjerne fettet. Sårene blir lukket med selvoppløselige sting.   

Potensielle bivirkninger og komplikasjoner etter operasjonen 

Fjerning av buccale fettputer anses som svært trygt. Som med de fleste prosedyrer, så er det en risiko for uønskede bivirkninger. Noen potensielle bivirkninger er:  

 • Kraftige blødninger 
 • Væskeansamlinger 
 • Infeksjoner 
 • Nerveskader i ansiktet 
 • Negativ reaksjon på anestesi 
 • Ansiktsasymmetri  

Det er viktig å presisere at slike komplikasjoner skjer ytterst sjeldent. Hos Volvat er du i gode og trygge hender. 

Konsultasjon

530,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Buccal fettpute (kinnreduksjon) i Bergen tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.