Tunge øyelokk Tromsø

Løs hud over øynene skyldes vanligvis hudoverskudd.

Volvat Tromsø har lang erfaring med operasjoner på øvre øyelokk.

Løs hud over øyelokk

Tilstanden kan være arvelig, så derfor er også en del yngre rammet av dette. Hudoverskudd i øvre øyelokk kan gi forstyrret sidesyn, men også synet fremover kan i ekstreme tilfeller innskrenkes.

Mange kompenserer hengende øyelokk med å løfte øyebrynene. Dette kan føre til hodepine og dype rynker i pannen.

Øyelokkoperasjon

En øyelokksoperasjon bidrar til at huden rundt øyene strammes opp.

Denne operasjonen er svært skånsom og gir synlig og gode resultater. Øyelokksoperasjon er felles betegnelsen for to ulike operasjoner: 

Kjekt å vite om øyelokkoperasjon hos Volvat

  • På klinikken: 3 timer
  • Behandlingstid: 1 t 30 min
  • Tilbake på jobb: ca. 1 uke
  • Kan trene igjen: 4-6 uker
  • Arr vil ikke være synlig

Overflødig hud over og under øynene

Mange har problemer både med øvre og nedre øyelokk. I slike tilfeller kan disse to operasjonene gjennomføres samtidig, og vi fjerner overflødig hud både over og under øynene.

Våre kirurger på Volvat er spesialister innen plastisk kirurgi og har lang erfaring med å utføre øyelokkoperasjoner med svært gode resultater.

Er du plaget med hengende øyelokk og/eller poser under øynene kan du bestille en uforpliktende konsultasjonstime hos oss, og få gode råd og samtale med en av våre plastikkirurger.

Operasjon av øvre øyelokk

Ved en øvre øyelokkoperasjon blir overflødig hud og som oftes også noe fettvev fjernet. Snittet legges i folden over øyet og sys med svært tynn tråd som fjernes 6-7 dager etter operasjonen.

Det er ingen smerter av betydning forbundet med inngrepet, men de aller fleste blir blå og hoven etter inngrepet. Etter 1 uke er det meste av blåfargen borte og mange kan gå tilbake i jobb.

Før operasjon

Det er viktig at du følger våre instruksjoner før en operasjon med tanke på din egen sikkerhet.

Blodtynnende medikamenter

Det er særlig viktig at medisiner som virker blodfortynnede sløyfes de siste ukene før operasjonen. Dersom du er i tvil om dette lar seg gjøre, anbefaler vi deg å kontakte den legen som har forordnet disse medisinene. Vær oppmerksom på at enkelte vitaminer (E-vitaminer og selen) også tynner blodet og bør sløyfes de siste ukene før operasjonen. Også Omega 3 og andre helsekostprodukter kan gi blødningsproblemer. Normalt behøver en ikke slutte med p-piller før operasjonen, men dette må i det enkelte tilfelle diskuteres med kirurgen.

Faste

Du skal faste i 6 timer før oppsatt behandlingstid. Dette gjelder også drops og tyggegummi. Du kan drikke klare væsker som vann, te og saft frem til 2 timer før avtalt operasjonstid.

På operasjonsdagen

Du må være frisk og opplagt på operasjonsdagen. Dersom du er forkjølet eller lignende, og er i tvil om du kan opereres, må du kontakte oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon.

Behov for ledsager eller transport

Avtal på forhånd med en person som kan hente deg for hjemreisen etter operasjonen, ettersom bedøvelsen kan påvirke fokuseringsevnen din de første timene etter inngrepet. Hevelsen som tilkommer gjør at du også er uegnet til bilkjøring de første dagene etter operasjonen. Dersom du bor langt fra klinikken, anbefaler vi at du blir i nærheten den første tiden etter operasjonen.

Sminke

Du må møte usminket til operasjonen.

Dusj

Du må møte nydusjet til operasjonen.

Operasjonstid og bedøvelse

Selve operasjonen varer i 1-2 timer, pluss at tid til forbredelser til inngrepet kommer i tillegg.

Etter operasjonen

Du får en kjølende øyemaske for å redusere hevelse. Deretter kan du dra hjem. Kirurgen som opererte deg kan kontaktes direkte på telefon ved behov etter operasjonen. Du skal føle deg ivaretatt og trygg etter en operasjon hos oss. Etter 6-7 dager kommer du til oss for å fjerne sting.

Du må ha anledning til å ta det med to i minst 1 uke etter operasjonen. Øvre øyelokksoperasjon som er medisinsk begrunnet kan gi grunnlag for sykemelding i ca. 1-2 uker. Dersom det er en kosmetisk operasjon, vil du ikke få sykemelding.

De første 1-2 ukene vil det være blålig misfarging og hevelse rundt øyene. Dette kan du skjules normalt greit med solbriller. Vanlig øyesminke kan du bruke etter ca. 1 uke. Sminke må fjernes med forsiktighet den første tiden.

Kontroll

6 måneder etter operasjonen returnerer du til klinikken for en avsluttende kontroll, eller før ved behov.

Smertestillende

Normalt medfører øyelokksoperasjoner lite smerter, likevel har enkelte behov for smertestillende. Dette behovet vil avta etter et par døgn. Raskt tilkommende hevelse, vedvarende smerte eller trykkfølelse er unormalt og bør undersøkes av lege snarest mulig. De første to døgn skal du ta det med ro og sove med hodet høyt (flere puter under hodet). ”Kalde briller” skal brukes i 48 timer + 2 uker ved hevelse.

Dusj

Du kan dusje og vaske håret 4 dager etter operasjonen.

Aktiviteter

Du bør ikke røyke da dette øker faren for at såret ikke gror. Vent med å bruke kontaktlinser i ca. 14 dager. Du bør vente med fysisk trening og hardt kroppslig arbeid til det har gått ca. 6 uker.

Øyedråper

Du skal bruke øyedråper og øyesalve (på natten) etter operasjonen. Du får resept på disse før operasjonen.

Bading og soling

Bading i svømmebasseng bør unngås i 4 uker og forutsetter at alle sår er tilhelet og at det ikke har inntruffet komplikasjoner. Unngå soling eller solarium i 2-3 mnd. Dersom du er ute, bruk høy solfaktor på arrene eller solbriller ettersom huden her er mer utsatt for forbrenning.

Komplikasjoner og bivirkninger

Enhver operasjon medfører en risiko for komplikasjoner. Inngrep på øyelokkene er likevel en meget sikker operasjon og komplikasjoner oppstår svært sjeldent. Kirurgene på Volvat har lang erfaring med øyelokkoperasjoner. Det er en av grunnene til at komplikasjoner sjelden oppstår hos oss.

Vi ønsker deg velkommen til en uforpliktende konsultasjon. Du får en grundig faglig veiledning og informasjon om selve inngrepet. Det er viktig at både du og kirurgen kommuniserer godt i forkant av inngrepet. På denne måten kan han imøtekomme dine ønsker og behov, samtidig som du får dannet deg et realistisk bilde av sluttresultatet.

Infeksjon

Behandlingskrevende infeksjon er svært uvanlig ved øyelokksoperasjon.

Allergi

Allergiske reaksjoner mot bedøvelsesmidler er svært alvorlig, men forekommer svært sjelden.

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan opereres?

Alder er ikke en god indikator på hvem som kan opereres da både genetikk og moderne livsstil kan påvirke den delikate huden under og over øyne. Mange føler at huden rundt øyene får dem til å se både slitne og uopplagte ut, mens andre mister mye av sidesynet på grunn av hengende øyelokk. En øyelokksoperasjon kan være løsningen til disse problemene.

 Hvordan blir resultatet?

Du vil se yngre og mer opplagt ut etter en øyelokksoperasjon. Resultatet er tildels avhengig av utgangspunktet dvs. hvordan du så ut før operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre ansiktets karakter. Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig, men at man har blitt 10 år eldre.

Operasjon ved tunge øyelokk med svært gode resultater

Øvre øyelokksplastikk er en takknemlig operasjon som i regelen gir svært gode resultater.

Hos noen pasienter kan lavtsittende øyebryn begrense resultatet og iblant kan en øyenbrynsløft eller panneløft være ønskelig for å oppnå et optimalt resultat. Et øyenbrynsløft kan gjøres samtidig med øyelokksoperasjonen eller på et senere tidspunkt.

Et annet forhold som kan begrense resultatet av operasjonen er dersom øyeeplet er plassert dypt i øyenhulen (dvs dyptliggende øyne). Tilsvarende vil det motsatte forhold - dvs. utstående øyne - også begrense hvor ”perfekt” resultatet blir. Disse forhold vil plastikkirurgen informere om innen man bestemmer seg for operasjon.

Operasjon av nedre øyelokk 

Mange føler at de ser trøtte, uopplagte og eldre ut på grunn av såkalte poser under øyene. Faktorer som kan bidra til at huden rundt øyene blir slapp og henger er økende alder og moderne livstil.

Dette fenomenet sees også hos yngre da tilstanden kan være arvelig. En øyelokksoperasjon bidrar til at huden rundt øyene strammes opp og du vil oppnå et mer opplagt og yngre ansikt. 

Ved operasjon av nedre øyelokk fjernes overflødig fettvev og dermed poser under øyene. Som regel ønsker man også å fjerne litt overflødig hud og stramme opp og løfte ringmuskelen under øyelokket, da må man legge snittet like under øyevippene. Arret blir tilnærmet usynlig kort tid etter operasjonen. 

Operasjon av tunge øyelokk og poser under øynene har samme behandlingsforløp. 

Før en øyelokkoperasjon 

For pasientens egen sikkerhet er viktig å følge retningslinjene før en øyelokksoperasjon.  

Blodtynnende medikamenter: Det er særlig viktig at medisiner som virker blodfortynnede (Albyl-E, Dispril ol.) sløyfes de siste ukene før operasjonen. Dersom du er i tvil om dette lar seg gjøre, anbefaler vi deg å kontakte den legen som har forordnet disse medisinene.

For Marevan vil det bli gjort individuelle avtaler. Vær oppmerksom på at enkelte vitaminer (E-vitaminer og selen) også tynner blodet og bør sløyfes de siste ukene før operasjonen.

Også Omega 3 og andre helsekostprodukter kan gi blødningsproblemer. Normalt behøver en ikke slutte med p-piller før operasjonen, men dette må i det enkelte tilfelle diskuteres med kirurgen. 

Faste: Du skal faste i 6 timer før oppsatt behandlingstid. Dette gjelder også drops og tyggegummi. Du kan drikke klare væsker som vann, te og saft frem til 2 timer før avtalt operasjonstid. 

På operasjonsdagen 

Du må være frisk og opplagt på operasjonsdagen. Dersom du er forkjølet eller lignende, og er i tvil om du kan opereres, må du kontakte oss. Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon. Det er viktig at du møter opp usminket og nydusjet til operasjonen. 

Avtal på forhånd med en person som kan hente deg eller ta taxi for hjemreisen etter operasjonen, ettersom bedøvelsen kan påvirke fokuseringsevnen din de første timene etter inngrepet.

Hevelsen som tilkommer, gjør at du også er uegnet til bilkjøring de første dagene etter operasjonen. Dersom du bor langt fra klinikken, anbefaler vi at du blir i nærheten den første tiden etter operasjonen. 

Selve operasjonen varer i 1-2 timer, pluss at tid til forberedelser til inngrepet kommer i tillegg.  

Etter øyelokkoperasjon 

Du får en kjølende øyemaske for å redusere hevelse. Deretter kan du dra hjem. Kirurgen som opererte deg kan kontaktes direkte på telefon ved behov etter operasjonen. Du skal føle deg ivaretatt og trygg etter en operasjon hos oss.  Etter 6-7 dager kommer du til oss for å fjerne sting. 

Du må ha anledning til å ta det med to i minst 1 uke etter operasjonen. Øvre øyelokksoperasjon som er medisinsk begrunnet, kan gi grunnlag for sykemelding i ca. 1-2 uker. Dersom det er en kosmetisk operasjon, vil du ikke få sykemelding. 

De første 1-2 ukene vil det være blålig misfarging og hevelse rundt øyene. Dette kan du skjules normalt greit med solbriller. Vanlig øyesminke kan du bruke etter ca. 1 uke. Sminke må fjernes med forsiktighet den første tiden 

Kontroll etter øyelokkoperasjon: 6 måneder etter operasjonen returnerer du til klinikken for en avsluttende kontroll, eller før ved behov. 

Smertestillende etter øyelokkoperasjon: Normalt medfører øyelokkoperasjoner lite smerter, likevel har enkelte behov for smertestillende. Dette behovet vil avta etter et par døgn. Raskt tilkommende hevelse, vedvarende smerte eller trykkfølelse er unormalt og bør undersøkes av lege snarest mulig.

De første to døgn skal du ta det med ro og sove med hodet høyt (flere puter under hodet). ”Kalde briller” skal brukes i 48 timer + 2 uker ved hevelse. 

Dusj: Du kan dusje og vaske håret 4 dager etter operasjonen. 

Fysisk aktivitet etter øyelokkoperasjon: Du bør vente med fysisk trening og hardt kroppslig arbeid til det har gått ca. 6 uker. Vent med å bruke kontaktlinser i ca. 14 dager. Du bør ikke røyke da dette øker faren for at såret ikke gror. 

Øyedråper: Du skal bruke øyedråper og øyesalve (på natten) etter operasjonen. Du får resept på disse før operasjonen. 

Bading og soling: Bading i svømmebasseng bør unngås i 4 uker og forutsetter at alle sår er helet og at det ikke har vært noen komplikasjoner. Unngå soling eller solarium i 2-3 mnd. Dersom du er ute, bruk høy solfaktor på arrene eller solbriller ettersom huden her er mer utsatt for forbrenning.  

Komplikasjoner og bivirkninger 

Enhver operasjon medfører en risiko for komplikasjoner. Inngrep på øyelokkene er likevel en meget sikker operasjon og komplikasjoner oppstår svært sjeldent. Kirurgene på Volvat har lang erfaring med øyelokkoperasjoner. Det er en av grunnene til at komplikasjoner sjelden oppstår hos oss. 

Infeksjon: Behandlingskrevende infeksjon er svært uvanlig ved øyelokksoperasjon. 

Allergi: Allergiske reaksjoner mot bedøvelsesmidler er svært alvorlig, men forekommer svært sjelden. 

Uforpliktende konsultasjon om øyelokkoperasjon hos Volvat

Vi ønsker deg velkommen til en uforpliktende konsultasjon med en av våre kirurger. Hos oss kan du selv velge en time som passer i web-bookingen.

Hos oss får du grundig faglig veiledning og informasjon om selve inngrepet, uavhengig om det gjelder øvre eller nedre øyelokk eller en full øyelokkoperasjon.

Det er viktig at både du og kirurgen kommuniserer godt i forkant av inngrepet. På denne måten kan vi imøtekomme dine ønsker og behov, samtidig som du får dannet deg et realistisk bilde av sluttresultatet.

Vanlige spørsmål knyttet til øyelokkoperasjon:  

Hvor lang tid tar en øyelokksoperasjon?

Selve operasjonen varer i 1-2 timer, tid til forberedelser til inngrepet kommer i tillegg. 

Hvor lenge er man på klinikken?

I 5-6 timer. Etter oppholdstiden er ferdig, må man bli kjørt hjem. Man kan ikke kjøre selv. 

Når er man tilbake på jobb?

Vanligvis etter ca. 1 uke.

Når kan man trene igjen?

Etter 4-6 uker.

Blir resultatet naturlig?

Vi legger stor vekt på at pasientene skal få et naturlig resultat uten å "se operert ut".

Arr etter øyelokkoperasjon?

Snittene legges i områder hvor arrene ikke skal være synlige. Det eneste synlige arret blir foran ved øret, men selv er det ikke sjenerende. Det kan enkelt dekkes til med håret, eller sminke. Personer med lett arrdannelse blir frarådet å gjennomføre en slik operasjon .

Røyking?

Man må være røykfri både 4 uker før og etter operasjonen 

Se spørsmålene våre plastikkirurger ofte svarer på om øyelokkoperasjon

Konsultasjon

500,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Tunge øyelokk i Tromsø tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.