Fot og ankelkirurgi

Fot og ankelkirurgi

Våre ortopediske kirurger kan hjelpe deg med behandling av skader og lidelser i fot og ankel.

Vi tilbyr avansert fot- og ankelkirurgisk vurdering og behandling, og har tett samarbeid med en ortopedi-ingeniør som er spesialist i fotsåler og fotterapeuter.

Våre erfarne ortopediske kirurger utfører mini-invasiv kirurgi, artroskopisk "kikkhull"-kirurgi, og andre nye teknikker, som gir en rask rehabilitering, og kortere perioder med krykkegang og sykemelding.

Med de nye teknikkene, er det ikke behov for store snitt, og i de fleste tilfeller ikke behov for bruk a gips eller avlastning.

Tilstander som kan behandles kirurgisk

Hammertå
Noen har feilstillinger i en eller flere små tær. Disse feilstilte tærne kan gi opphav til smerter og gnag, og i plagsomme tilfeller kan det være aktuelt å behandle disse kirurgisk.

Mortons tå
Som følge av gjentatt gnag eller press mot en nerve i forfoten, kan det i noen tilfeller oppstå en nerveknute, omgitt av betennelse og arrvev. Dette gir smerter i forfoten der hvor nerveknuten er lokalisert. Kirurgisk fjerning av nerveknuten er aktuelt i plagsomme tilfeller.

Hallux Valgus (skjev stortå)
Hallux valgus innebærer at stortåen er skjev og vinklet inn som følge av sprik mellom første og andre mellomfotsben. Det oppstår en kul på utsiden av stortåens grunnledd som gir smerter og gnag i sko.

Ankelskader og lidelser i ankel
Ulike skader og lidelser i ankelen kan gi smerter, hevelse og instabilitet. Vi har behandlingene som får deg fortere tilbake i form.

Noen ankeloperasjoner vi utfører:

  • Ankelartroskopi
  • Fotballankel
  • Ballettankel
  • Leddbåndskader i ankelen
  • Tibialis posticussyndrom
  • Peroneusluksasjon

Vår ortopediske avdeling har kun godkjente spesialister innen ortopedisk kirurgi. Våre kirurger utfører mange inngrep av samme type og har en erfaring som styrker deres faglige dyktighet.

I Bergen og Oslo har vi ortopeder med spesialutdannelse i fot- og ankellidelser.