Albue

Vi tilbyr en rekke behandlinger som kan redusere lidelser og reparere skader i albueleddet slik at du kan fungere optimalt i hverdagen.

Mange plages av smerter i albueledd og i underarmsmuskulatur fester på inn- og utside av albueleddet. I tillegg til smerter kan albuelidelser medføre stivhet, bevegelseshemning, hevelse og ømhet ved bevegelse av albueleddet.  Det er heller ikke uvanlig at nerver kommer i klem.

Obs! Du må ha med CD/delingskode for bilder fra røntgen/CT/MR

Delingskoden kan oppgis ved bestilling. Dersom du ikke har bilder eller de er eldre enn 1 år, kontakt oss på telefon for bestilling av time.

Undersøkelse og behandling

Flere ulike diagnoser kan gi like symptomer og i noen tilfeller er en MR- eller røntgenundersøkelse nødvendig for å finne den riktige årsaken til albueplagene dine. Vi har lang erfaring og god faglig ekspertise i behandling av en rekke albuelidelser. 

Ulike tilstander vi kan behandle

"Tennisalbue" og "golfalbue"

Tennisalbue er når albuen er overbelastet, og det oppstår slitasje i vevet på utsiden av albuen. I startfasen arter dette seg ofte som en akutt betennelse, men den kan gå over i en mer langvarig og permanent tilstand med smerter og ømhet i muskelfestet for håndens strekkmuskulatur på yttersiden av albuen. Når dette skjer i muskelfestet for håndens bøyemuskulatur på innsiden av albuen, kalles dette "golfalbue". Diagnosene stilles som oftest ved en vanlig forundersøkelse hos lege, men i noen tilfeller benyttes en MR-undersøkelse i tillegg. Når tennisalbue-plager blir langvarige og fysioterapi og øvelser ikke hjelper, finnes det kirurgiske inngrep for å bedre tilstanden. Golfalbue behandles som regel ved ikke-kirurgiske teknikker, men kirurgi kan tidvis være aktuelt.

Frie legemer i albuen

Dersom du opplever albuesmerter i kombinasjon med opphaking og smell og knepp ved bevegelse av albueleddet, kan dette skyldes såkalte frie legemer i albuen. Det vil si løse biter inne i leddet som er i veien og kan gi opphav til plagene. Også barn kan oppleve dette, men som oftest er de frie legemene et ledd i utviklingen av slitasjegikt. Diagnosen for frie legemer i albue stilles ved MR- eller røntgenundersøkelse. Dersom legen finner at det er sannsynlig at plagene skyldes selve de frie legemene, behandles pasienten kirurgisk ved at man fjerner de løse bitene ved artroskopi (kikkhullsteknikk).

Slitasjegikt (artrose), betennelse eller slimposebetennelse (bursitt)

Slitasjegikt og betennelsestilstander i albueleddet arter seg ved at albuen hovner opp og blir smertefull. For slitasjegikt oppleves ofte en stivhet i leddet, mens for betennelser opplever man at huden ofte blir varm og rød i området. Årsaken til betennelser og slimposebetennelser i albuen kan være lokal irritasjon, som trykk. Slitasjegikt og betennelser i albuen behandles som oftest med ikke-kirurgiske teknikker. I noen tilfeller behandles kroniske bursitter med kirurgisk fjerning av betent slimpose.

Våre spesialister i håndkirurgi (Bergen og Oslo) kan utrede og behandle skader og lidelser i albueregionen. 

Konsultasjon

2 720,-

Priseksempel fra Lillehammer, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge ortoped hos Volvat?

Akutte og kroniske tilstander

Våre ortopeder samarbeider med nevrokirurger, fysioterapeuter og manuellterapeuter for å sikre at du får riktig diagnose og behandling, slik at du kan vende tilbake til et normalt liv så fort som mulig.

For et aktivt liv

Vi ønsker å gi deg den beste behandlingen slik at du kan leve et aktivt og rik liv uten smerter og andre plager.

Erfarne kirurger

Vi har landets mest erfarne ortopediske kirurger innenfor sitt fagfelt for å hjelpe pasienter med alvorlige helseplager oppnå en vesentlig forbedring i livskvaliteten.