Fot og ankel

940x470-lege-fot-001.jpg

Våre ortopedkirurger kan hjelpe deg med behandling av skader og lidelser i fot og ankel

Vi tilbyr avansert fot- og ankelkirurgisk vurdering og behandling, og har tett samarbeid med en fysioterapeut med kompetanse innen fot-arbeid.

Våre erfarne ortopedkirurger utfører mini-invasiv kirurgi, artroskopisk "kikkhull"-kirurgi, og andre teknikker, som gir en raskere rehabilitering.

Med nyere teknikker, er det ikke behov for store snitt, og i mange tilfeller ikke behov for bruk av gips.

Tilstander som kan behandles kirurgisk

Hammertå
Noen har feilstillinger i en eller flere små tær. Disse feilstilte tærne kan gi opphav til smerter og gnag, og i plagsomme tilfeller kan det være aktuelt å behandle disse kirurgisk.

Mortons tå
Som følge av gjentatt gnag eller press mot en nerve i forfoten, kan det i noen tilfeller oppstå en nerveknute, omgitt av betennelse og arrvev. Dette gir smerter i forfoten der hvor nerveknuten er lokalisert. Kirurgisk fjerning av nerveknuten er aktuelt i plagsomme tilfeller, der såler ikke hjelper.

Hallux Valgus (skjev stortå)
Hallux valgus innebærer at stortåen er skjev og vinklet inn som følge av sprik mellom første og andre mellomfotsben. Det oppstår en kul på innsiden av stortåens grunnledd som gir smerter og gnag i sko. Tåen kan rettes opp kirurgisk.

Ankelskader og lidelser i ankel
Ulike skader og lidelser i ankelen kan gi smerter, hevelse og instabilitet. Vi har behandlingene som får deg tilbake i form.

Noen ankeloperasjoner vi utfører:

  • Ankelartroskopi
  • Fotballankel
  • Ballettankel
  • Leddbåndskader i ankelen
  • Tibialis posticussyndrom
  • Peroneusluksasjon

Vår ortopediske avdeling har kun godkjente spesialister innen ortopedisk kirurgi. Våre kirurger utfører mange inngrep av samme type og har erfaring som styrker deres faglige dyktighet.

I Bergen og Oslo har vi ortopeder med spesialutdannelse i fot- og ankellidelser.

Les mer om fot- og ankelkirurgi ved Volvat her