Brystimplantater Bergen

Et brystimplantat benyttes under en brystforstørrelse eller en rekonstruering av et bryst. Brystimplantater kommer i mange forskjellige former og størrelser, og med forskjellig typer innhold.

Brystimplantat – et trygt valg 

Vi bruker vanligvis silikonimplantater i Norge. Det finnes også implantater med et ytre skall av silikon og saltvann inni. Disse var vanligere før, og brukes fremdeles en del i andre land, for eksempel i USA. I Norge og Skandinavia regner man med at cirka 90 prosent av brystimplantatene som brukes nå er silikonimplantater, og cirka 10 prosent er saltvann.

I dag brukes nesten utelukkende implantater med den faste typen av silikon. De kohesive implantatene kan ha varierende grader av fasthet, fra naturlig bløt til formstabil gele. De er sikre, og kjennes naturlige ut. 

Skallet rundt silikonkjernen består av mange lag for å sikre at implantatet ikke blir ødelagt eller lekker. Selv om det skulle bli en rift i en protese med kohesiv gel, vil ikke innholdet i protesen lekke ut. Silikon er ufarlig for mennesker.  

Silikonimplantatene har en mer eller mindre ru overflate. Dette er for at protesen skal vokse fast i vevet omkring på best mulig måte. Dette er også med på å redusere kapseldannelse.  

Mer om brystforstørrelse med silikon

Varighet på brystimplantater

Silikonimplantatene som benyttes i dag er av svært god kvalitet. I utgangspunktet skal de holde livet ut. Man bør riktignok gjennomføre kontroll etter 10 år, og mest sannsynlig må man bytte de ut etter 20 år. Unge personer som tar silikon kan derfor regne med at disse må byttes ut en gang i løpet av livet. Dette er også fordi kroppen forandrer seg med årene.  

Pris for brystimplantater

Prisen for brystimplantater avhenger av hva slags implantat man velger, og hva slags type operasjon som skal gjennomføres. Se priser for ulike brystoperasjoner her

Størrelser på brystimplantat

Noen kvinner ønsker en implantatstørrelse som ikke er egnet for deres kropp. Dette kan gi fysiske komplikasjoner, og det er vår jobb som leger å sørge for at den situasjonen unngås. 

Det er viktig å understreke at alle kvinner har ulike fysiske forutsetninger, og resultatet av en operasjon avhenger også av ditt utgangspunkt. Protesestørrelsene oppgis i cc, som er det samme som milliliter. Man kan også si at det omtrent tilsvarer antall gram på protesen. De vanligste protesene som kvinner velger ligger mellom 250-350 ml. Dette vil gi en økning på mellom 1-2 cupstørrelser for en normalvektig kvinne, men dette avhenger også av hvilken type BH man bruker. 

Plastikkirurgen vil hjelpe deg med å avgjøre hvilken protesetype som vi gi det beste resultatet.

Brystimplantatets form 

Det finnes runde og dråpeformede (anatomiske) implantater.  

Runde

De runde implantatene er formet som en bolle, og denne formen egner seg godt for de aller fleste pasienter. Disse implantatene koster litt mindre enn anatomiske implantater fordi de har en enklere form, men begge typer er av like god kvalitet. 

Dråpeformede

De dråpeformede implantatene er formet mer som et naturlig bryst. De har mer fylde i nedre del av implantatet enn i øvre. Fra starten av ble denne typen brystimplantater utviklet for å kunne benyttes ved brystrekonstruksjoner for kvinner som har mistet brystet på grunn av sykdom.  

Naturtro resultat 

Volvat tilbyr silikonproteser fra Mentor og Motiva, nøye utvalgt på grunn av deres høye kvalitet og flotte resultater ved brystforstørrelse.

Brystimplantater fra Mentor 

Mentor er i dag verdens ledende produsent av medisinske implantater for estetisk og rekonstruktiv kirurgi, og de har over 30 års erfaring med produksjon og utvikling av brystimplantater. 

Protesene deres brukes i dag til brystrekonstruksjoner ved norske sykehus. 

Brystimplantater fra Motiva

Dette er et nyere protesemerke av høy kvalitet. 

Legen hjelper deg med å finne den beste løsningen 

Protesene til Mentor og Motiva gir et naturtro resultat, og brystene kjennes naturlig ut ved berøring. Legen din vil hjelpe deg å finne den protesen som er best for akkurat deg. 

Vær oppmerksom på at tilbud kan variere fra senter til senter. 

Bivirkninger og komplikasjoner 

Brystimplantat av saltvann 

Saltvannsproteser kan gi en fin form på brystene, men de har en økt tendens til å folde seg. Hos en del kvinner kan man også kjenne at brystene er fylt med vann, spesielt kvinnen med lite kroppsfett. Det gjør at brystene ikke oppleves helt som naturlige bryster.  

Saltvannsproteser kan lekke litt. Cirka syv prosent av saltvannsimplantater lekker og må byttes innen 10 år. Derfor anbefaler Volvat ikke saltvannsproteser som førstevalg. En lekkasje er ufarlig, men vil føre til synlig reduksjon av brystets størrelse. Man bør da oppsøke klinikken så raskt som mulig, helst innen et par uker, slik at ny protese legges inn før ”protesehulen” krymper.  

Kapseldannelse 

Det kan forekomme kapseldannelse. Det vil si en hard kapsel rundt implantatet. Men – med de nye protesene med ru overflate er frekvensen av kapseldannelse betydelig mindre.  

Følbar protesekant og "wrinkling" 

Spesielt hos pasienter med lite underhudsfett er det ikke helt uvanlig at man kan kjenne områder av nedre del av protesene under (det vil si i nedkant av) brystene. 

Nedsatt følsomhet kan forekomme 

Redusert eller bortfall av følelse i brystene/brystvortene kan i sjeldne tilfeller forekomme etter operasjonen. Følelsen vil imidlertid hos de fleste komme tilbake etter noen måneder. 

Ammeevnen som regel ikke påvirket 

Evnen til å amme vil en sjelden gang kunne bli redusert. Nye svangerskap vil dessuten kunne gi større bryster og tøye huden og føre til at brystene blir slappe på nytt. 

Strekkmerker 

I enkelte tilfeller kan det oppstå strekkmerker i huden på brystene ved innleggelse av proteser. Noen vil også oppleve utvidede blodårer i huden.  

Volvat har lang erfaring med brystoperasjoner 

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi. De har lang erfaring med plastikkirurgiske brystoperasjoner og kan vise til meget gode resultater. Vi kan gi deg råd om størrelse på brystprotese, form på brystprotese, og valg av riktig type brystprotese. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag.

Konsultasjon

500,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Brystimplantater i Bergen tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.